Vasile Buhăescu a revenit la Petrolul. Atacantul promova în Liga 1 cu ”lupii” în precedenta sa experiență la Ploiești

Marius ANGHEL 14 Sep. 2020, 13:04 Liga 2

Petrolul continuă achizițiile pentru acest sezon de Liga 2 și astăzi a oficializat o nouă mutare în lotul antrenat de Viorel Moldovan. ”Lupii” l-au luat de la Campionii FC Argeș pe Vasile Buhăescu, atacant care a mai jucat la echipa din Ploiești în 2011, tot în Liga 2, când se reușea promovarea în prima ligă.

Vasile Buhăescu revine la Petrolul, echipă cu care a bifat promovarea în Liga 1

Ajuns acum la 32 de ani, atacantul originar din Huși revine la Petrolul după ce între timp a mai jucat pentru FC Vaslui, ASA Târgu Mureș, Metalul Reșița, CS Mioveni, Olimpia Satu Mare, Juventus București și Campionii FC Argeș, la aceasta din urmă fiind legitimat din vara lui 2017 și în acest an reușind promovarea în Liga 1, unde în debutul de nou sezon de primă ligă a apucat să joace în două meciuri 85 de minute. În sezonul trecut al Ligii 2 a avut 27 de prezențe și șase goluri, sub evoluțiile sale din ultimii ani.

Cu Petrolul, Vasile Buhăescu a semnat un contract valabil pe un an, cu drept de prelungire în cazul promovării.

✔️ Revenire pentru Liga 1: atacantul Vasile Buhăescu, jucător care a contribuit, în stagiunea 2010-2011, la promovarea „lupilor” în primul eșalon, se întoarce pe „Ilie Oană”! Ultima dată la FC Argeș, Buhăescu (32 de ani) a semnat cu formația noastră un angajament valabil până la finalul acestui sezon, cu clauză de prelungire în eventualitatea promovării.

➡️ Cu experiență la nivelul primei divizii, acolo unde a totalizat 110 prezențe, pentru FC Vaslui, Juventus București și FC Argeș, noul atacant al „galben-albaștrilor” a mai jucat, de-a lungul carierei, pentru Concordia Chiajna, ASA Tg. Mureș, Metalul Reșița, CS Mioveni și Olimpia Satu Mare.
⚽️ Tricoul Petrolului l-a mai îmbrăcat în ediția 2010/2011 a Ligii 2, atunci când a evoluat în 13 meciuri, marcând 5 goluri.
Bun (re)venit, Vasile Buhăescu!”, a anunțat Petrolul pe site-ul oficial.

Vasile Buhăescu e al doilea jucător care semnează cu Petrolul după ce în sezonul trecut a fost la Campionii FC Argeș. Tot la trupa alb-violetă a fost și mijlocașul Răzvan Matiș (19 ani). Și acesta a apucat să joace inclusiv în două meciuri de Liga 1 pentru piteșteni.

Vasile Buhăescu a jucat pentru Petrolul în 13 meciuri, 11 ca titular, și a înscris 5 goluri în ediția 2010/2011 a Ligii 2, când echipa ploieșteană evolua pe teren propriu la Strejnic, fiindcă stadionul ”Ilie Oană” era în reconstrucție, și făcea parte din Seria a 2-a a acestui eșalon. În ultimul meci al respectivului sezon, Petrolul câștiga cu 2-0 la Strejnic cu CSM Râmnicu Vâlcea, iar Buhăescu reușea cele două goluri care porneau sărbătoarea promovării. În galeria foto a acestui articol veți găsi poze din arhiva Liga2.ro cu Buhăescu în rol principal în acel meci. În acel joc cu Vâlcea, pentru Petrolul jucau: Zimmermann – P. Stoica, Cârjă, Benga, Ljubinkovic, Cataramă (Moroșan 75), Buhuși (Cr. Vlad 58), Val. Bărbulescu, Fl. Dumitru (Mih. Tudor 79), Buhăescu, D. Oprița. Antrenor era Valeriu Răchită. Foto: Marius Anghel

Petrolul joacă marți, 15 septembrie, de la ora 19:30, pe ”Ilie Oană”, cu Ripensia Timișoara, al treilea meci din acest sezon de Liga 2, iar Buhăescu poate redebuta la echipa ploieșteană.

16 achiziții noi făcute de de Petrolul pentru noul sezon de Liga 2

Vasile Buhăescu devine, astfel, a 16-a nouă achiziție a Petrolului în această vară.

În această vară, pentru noua ediție a Ligii 2, cu Petrolul au semnat portarul Paul Cristian Cernat și mijlocașul Alexandru Gabriel Damaschin Baron, Ben Levy (mijlocaș, ex Hapoel Petah Tikva), Valentin Balint (atacant, ex CS Mioveni), Amidu Salifu (mijlocaș central, ex Al-Salmiya / Kuweit), Joeri Poelmans (fundaș sau mijlocaș stânga, ex Helmond Sport / Olanda), Bart Meijers (fundaș, ex Almere City), Sory Ibrahim Diarra (atacant, ex CSM Ceahlăul Piatra Neamț), Eugen Zasavițchi (mijlocaș, ex Minaur Baia Mare), Bryan Mendoza (mijlocaș, ex FC Botoșani), Nir Lax (mijlocaș, ex Hapoel Tel Aviv / Israel), Manuel Botic (mijlocaș, ex SC Delta / Austria), Alexandru Dumitru (mijlocaș, ex CF Rayo Majadahonda U19), Răzvan Matiș (mijlocaș, ex Campionii FC Argeș, împrumutat de la Viitorul) și Nicolai Cebotari (portar, ex FC Sfîntu Gheorghe).

Marius ANGHEL 14 Sep. 2020, 13:04 Liga 2
Pe aceeași temă