Utiștii, convinși că vor îndeplini ”visul promovării în Liga 1” și după ce au început slab play-off-ul. Codru Grădinariu: ”Echipa este tot pe primul loc, la mâna ei, dar și mai important este că știm cu toții ce avem în vestiar”

Liga2.ro 17 Jul. 2020, 13:27 Liga 2
Utiștii, convinși că vor îndeplini ”visul promovării în Liga 1” și după ce au început slab play-off-ul. Codru Grădinariu: ”Echipa este tot pe primul loc, la mâna ei, dar și mai important este că știm cu toții ce avem în vestiar”

Din cele șase puncte ce ar fi însemnat game, set, match în lupta pentru promovarea în Liga 1, UTA a pus la păstrare unul singur și suspansul pentru revenirea în elită crește. Învățămintele din eșecul cu Turris Oltul (scor 3-4) s-au aplicat doar parțial cu Petrolul (scor 1-1), în sensul că arădenii nu s-au mai expus atât de mult în apărare, în special în actul secund, însă, pe de altă parte, jocul de construcție și finalizare nu a suferit îmbunătățiri. Poate chiar s-a înregistrat un mic regres.

Cert este că Laszlo Balint a tras public un semnal de alarmă cât se poate de puternic, cu bătaie spre elevii săi, de la care-și dorește cu totul altceva. Plecând de la suflet și dorință și ajungând la aspectele legate de partiturile tactice ce necesită o cu totul altă interpretare. Impresia este că lucrurile sunt, oricum, greu de controlat și anticipat, în condițiile în care acest mini-play-off are particularități speciale. Meciuri puține, încrâncenare mare și un bagaj fizic, tehnic, tactic și mental în dreptul tuturor celor șase combatante.

Codru Grădinariu: ”Dacă cineva din lumea sportului susține că a gestionat perfect această criză e ipocrit sau demagog”

Până la urmă, UTA a rămas prima în clasamentul ligii secunde, dar și mai important decât atât este unitatea ce a rămas intactă. Înainte de toate, Codru Grădinariu a explicat contextul în care s-a început și, probabil, se va disputa în marea sa parte play-off0ul Ligii a 2-a.

„Această pandemie de coronavirus a bulversat omenirea la nivel global. După perioada de izolare, toată lumea încearcă să revină la normal în toate domeniile de activitate. Peste tot sunt probleme, dar la sportivi acestea sunt mai pregnante, mai vizibile, atâta timp cât ele sunt mediatizate, sunt – practic – în lumina reflectoarelor. Dacă cineva din lumea sportului susține că a gestionat perfect această criză e ipocrit sau demagog. În toate campionatele Europei au fost și vor mai fi rezultate de neconceput înainte de întrerupere, unele echipe sunt de nerecunoscut. A fost și pentru antrenori o adevărată provocare această perioadă plină de restricții, în care au fost nevoiți să improvizeze mult în pregătire, iar echipele au dificultăți mari să se exprime. Chiar partenerele noastre de întrecere au, la rândul lor, mari dificultăți. Nefiind deloc sigure pe posibilitățile lor preferă să nu riște prea mult, să joace la alibi și de aici și cele trei rezultatele de 0-0, plus remiza noastră la 1 cu Petrolul”, susține directorul general al „Bătrânei Doamne”.

”La UTA vorbim despre încredere, respect și consecvență”

Pe de altă parte, conducătorul Campioanei Provinciei e convins că vestiarul va găsi calea spre Liga 1. „Ne doream enorm să facem șase puncte din aceste două meciuri și să încheiem, practic, socotelile cât mai repede. Poate de aceea, băieții au și forțat mai mult în meciul cu Turris și s-au expus mai mult în defensivă. Apoi, am realizat că lucrurile nu sunt chiar atât de simple și s-a abordat puțin altfel partida cu Petrolul. Nu s-a mai riscat atât de mult și adversarii nu au avut mari ocazii de gol la 1-1. E adevărat, din păcate, nici nu am avut forța să ne apropiem victoria, însă nu e nimic pierdut, dimpotrivă. UTA este tot pe primul loc, la mâna ei, dar și mai important este că știm cu toții ce avem în vestiar. Antrenori profesioniști, băieți de caracter, valoare sportivă și umană. Suntem convinși că vom îndeplini visul promovării în Liga 1, la UTA vorbim despre încredere, respect și consecvență. Și, bineînțeles, despre un viitor împreună de stafful tehnic care ne-a adus adus atâtea satisfacții pe plan profesional. Rămânem uniți până la final, conducători, parteneri, antrenori, jucători și suporteri”, a mai afirmat Grădinariu.

Dacă rezultatele testelor pentru coronavirus vor fi negative, utiștii se vor pune în mișcare spre Pitești sâmbătă, după antrenamentul de dimineață. În Trivale, arădenii vor fi oaspeții Hotelului Yaky, iar duminică, în incinta unei baze sportive din oraș, vor efectua ședința de pregătire oficială înainte de jocul cu CS Mioveni. Inițial, Rus și colegii săi ar fi trebuit să folosească baza sportivă a celor de la Campionii FC Argeș, dar, după diagnosticarea maseurului echipei cu COVID-19, au decis să nu riște nimic.

Partida CS Mioveni – UTA, din cadrul etapei a treia a play-offului ligii secunde, e programată luni, de la ora 17:30.

Sursa: Sport Arad

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ce-sanse-mai-are-petrolul-la-promovare-valeriu-rachita-e-sceptic-posibilitatea-s-a-diminuat-e-de-maxim-30-la-suta-fostul-fotbalist-a-ironizat-turris-oltul-sa-promoveze-19139626

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cu-galeria-aproape-uta-a-reusit-sa-scoata-un-punct-mic-pe-moment-dar-care-poate-fi-mare-la-finalul-stagiunii-cum-s-au-inspirat-aradenii-dupa-polisti-19139575

Liga2.ro 17 Jul. 2020, 13:27 Liga 2
Pe aceeași temă