UTA se apără 83 de minute și scoate un punct pe Cluj Arena. Goga egalează pe final, dar „U” Cluj se mai îndepărtează o dată de primele locuri și gândul promovării

UTA se apără 83 de minute și scoate un punct pe Cluj Arena.** Goga egalează pe final, dar

În urmă cu un an, „U” Cluj îl oferta pe Laszlo Balint și decizia lui de a refuza o echipă cu nume și buget de promovare părea cel puțin ciudată, în condițiile în care Balint antrena Sportul Snagov. După un an, alegerea antrenorului nu mai pare atât de stranie. „U” Cluj nu și-a îndeplinit obiectivul, este pe cale să mai piardă un an, în ciuda bugetului de care se bucură, iar Laszlo Balint a preluat între timp UTA. Dintr-o echipă în jurul căreia nu s-a făcut atâta tam-tam cum s-a creat în jurul lui Petrolul, „U” Cluj sau Rapid, antrenorul a creat cea mai bună constantă formație din Liga 2.

Gafa lui Kay, un gol cadou pentru UTA

Însă, în orice condiții s-ar juca și oricare ar fi locurile din clasament, un „U” Cluj – UTA crează amintiri și impune respect, chiar dacă meritele pentru asta nu le au neapărat actualii jucători. Fanilor lui „U” Cluj li s-a cerut înainte de meci să vină la stadion cu o fotografie al unui apropiat decedat. O idee care a fost experimentată în Germania, la Union Berlin, dar o idee care arată și ea că cei care sunt în jurul Universității se descurcă mult mai bine decât echipa.

Astfel „U” Cluj – UTA a mai creat o poveste, chiar dacă povestea din teren nu a fost foarte plăcută pentru fanii celor două.

Alb-negrii au început mai optimist, cu avertismentele lui Goga (4) și Pop (10), dar apoi „U” Cluj și-a arătat limitele defensive. Melinte a degajat o minge spre apărarea clujenilor, Kay a ratat penibil înâlnirea cu mingea, iar „cadoul” a fost acceptat de Octavian Ursu (11) și jucătorul dat afară de Universitatea a marcat. Putea fi imediat 2-0 pentru UTA, dar Ursu (16) a avut ghinion și a lovit bara aproape din aceeași poziție din care în urmă cu cinci minute marca.

Portarul Iacob, omul meciului

În dezavantaj, clujenii au început atacurile care încercau să salveze situația. Takacs (20), Dican (21) și Gavra (27) s-au lovit toți de intervențiile portarului Iacob, în timp ce UTA era o echipă interesată doar de apărare.

Meciul dintre jucătorii lui „U” Cluj și portarul Iacob a continuat și după pauză, cu apărătorii de la UTA spectatori în primul rând. Reluarea lui Inacio (46), șutul lui Goga (47) și centrarea periculoasă a lui Gavra au fost și ele respinge de goalkeperul lui UTA. Aceasta a fost desfășurarea meciului până la final. Și arbitrul Kovacs putea să-i încurce pe clujeni.

Gafa arbitrului și golul târziu al lui Goga

Fratele lui Istvan, Szabolcs Kovacs, a scos în afara careului un fault la Pop (85) al lui Isac, care trebuia să aducă un penalty. Dorin Goga (86) a marcat totuși din acea lovitură liberă, cu un șut prin zid, deviat de Andrei Rus, și rezistența celor de la UTA a cedat.

Fără să merite, echipa din Arad putea câștiga pe final, dacă Buhăceanu nu l-ar fi țintit pe Dur-Bozoancă (90+3), după ce i-a ridiculizat la viteză pe Crăciun și Kay.

S-a încheiat 1-1, un rezultat care nu ajută UTA atât cât încurcă „U” Cluj, după un joc care n-a arătat că echipa lui Laszlo Balint domină Liga 2. „U” Cluj rămâne cu regretele și cu un clasament pe care fanii nu vor să-l vadă, fiiind tocmai pe 12.

UNIVERSITATEA CLUJ – UTA ARAD 1-1
Dorin Goga 86′ / Octavian Ursu 11′

Dur-Bozoancă – Kay, Art. Crăciun, Inacio Miguel (Nic. Pîrvulescu 84′) – R. Takacs (Guedj 67′), G. Florescu (Rafa Miranda 76′), Dican, Taub – Gavra, Goga (cpt.), Al. Pop
Rezerve neutilizate: Gorcea – Tiago Gomes, Telcean, Andre Ceitil
Antrenor: Adrian Falub

Fl. Iacob – Andr. Rus, Melinte, Fl. Ilie, Tomozei – Oct. Ursu (Miculescu 85′), R. Moise, Hrezdac (Dam. Isac 72′), Bustea – Buhăcianu, Cip. Rus (cpt.)(Al. Ioniță 64′)
Rezerve neutilizate: Bolboașă – Deta, Șeroni, Oroian
Antrenor: Laszlo Balint

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca); Arbitru: Szabolcs Kovacs (Carei – Satu Mare); Asistenți: Alexandru Vodă (Alba Iulia) și Ioan Alexandru Corb (Satu Mare); Rezervă: Rareș George Vidican (Satu Mare); Observatori: Zoltan Szekely (Baia Mare) și Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Sport Arad

Pe aceeași temă