UTA se alătură echipelor care vor sancționarea Rapidului pentru că a încălcat, din nou, măsurile impuse de autorități: ”Se poate merge până la excluderea din play-off sau depunctare”

Marius ANGHEL 26 May. 2020, 14:14 Liga 2
UTA se alătură echipelor care vor sancționarea Rapidului pentru că a încălcat, din nou, măsurile impuse de autorități: ”Se poate merge până la excluderea din play-off sau depunctare”

Echipelor Campionii FC Argeș, CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele li se alătură și UTA Arad în protestul lor împotriva celor de la Rapid, care au fost deconspirați că nu respectă protocolul medical impus de autorități și FRF în privința pregătirii în această perioadă de Stare de Alertă din cauza pandemiei de COVID-19. Liderul Ligii 2 cere sancțiuni dure pentru formația giuleșteană, care nu organizează ședințe de pregătire cu maximum patru jucători, ci cu mult mai mulți.

După ce Liga2.ro a dezvăluit că rapidiștii se antrenau în Regie încă din Starea de Urgență, atunci când acest lucru era interzis, mai nou, TelekomSport i-a surprins și ea pe giuleșteni pregătindu-se nu în grup de maximum patru sportivi, ci avea pe teren nu mai puțin de 18 fotbaliști și membri ai staffului tehnic.

Claudiu Drăgan: ”Se poate merge până la excluderea din play-off sau depunctare. Regulile sunt făcute pentru toți”

Dacă Argeșul a amenințat chiar cu retragerea din Liga 2 dacă nu se vor lua măsuri împotriva Rapidului, iar o reacție a avut imediat și CS Mioveni, UTA nu putea sta pe margine, mai ales că giuleștenii s-au erijat în susținătorul numărul unu pentru sistemul play-off cu înjumătățirea punctelor, adoptat de FRF după acel așa-zis vot democratic.

Arădenii cer sancționarea Rapidului și propun chiar excluderea din play-off sau depunctarea, fiindcă giuleștenii nu sunt la prima batere.

”Așa înțelege echipa Rapid să lupte cu șanse egale în play-off, sfidându-și toate contracanditatele? Adică cinci echipe pot și fac toate eforturile să respecte un protocol dur și costisitor, iar una face ceea ce vrea și încă este a doua oară? Acesta e cazul de forță majoră de care vorbea domnul Burcă și pentru care solicita condiții speciale? Să înțeleg că antrenorul Rapidului a cerut antrenamente comune și în caz de forță majoră le-a și făcut. În condiții speciale, bineînțeles, cu tot lotul pe teren, pe când noi și celelalte cluburi și mai ales antrenorii noștri stau cu orele pe terenuri împărțite pentru a pregăti câte patru jucători odată. Unde e spiritul de fair-play, de colegialitate? Chiar nu mai există nici măcar valori morale, dacă despre respectarea regulilor, iată, nu poate fi vorba?

Eu am mai spus-o, respectăm istoria clubului Rapid, îi respectăm pe suporterii rapidiști și credem că nici ei nu sunt de acord cu ceea ce face conducerea și stafful tehnic în acest moment. Tot ceea ce a câștigat clubul din Giulești a fost pe teren, prin muncă cinstită, ceea ce se întâmplă acum nu prea mai are nimic în comun cu trecutul. La rândul nostru, solicităm măsuri ferme împotriva clubului Rapid, cu atât mai mult cu cât vorbim despre o recidivă privind încălcarea măsurilor impuse de autorități. Din punctul nostru de vedere, se poate merge până la excluderea din play-off sau depunctare. Regulile sunt făcute pentru toți în aceeași măsură, cei care le driblează cu bunăștiință trebuie să plătească”, a spus, pentru Sport Arad, Claudiu Drăgan, directorul sportiv al echipei UTA.

Ovidiu Burcă, președintele Rapidului, vorbea de șanse egale pentru toți prin play-off-ul cu înjumătățirea punctelor, unul care dezavantaja cel mai mult UTA, care avea un avans de 13 puncte față de giuleșteni în sezonul normal. Acum, alb-vișinii fac tot posibilul să-și creeze un avantaj, prin nerespectarea protocolului.

”Dacă reduci numărul de meciuri, trebuie să reduci și numărul de puncte, ca să se poată lupta cu șanse de promovare toți. E clar că UTA e dezavantajată, dar e un caz de forță majoră, sunt condiții speciale. Din păcate, nimeni nu și-a dorit așa ceva. Nouă ne convenea să se joace toate cele 14 etape rămase. Dar, date fiind condițiile, consider că decizia este cea mai bună. Să se reducă punctele tuturor”, declara Burcă.

În play-off-ul Ligii 2 se vor lupta pentru promovarea în Liga 1 șase echipe. CS Mioveni a fost prima care și-a reluat pregătirea, UTA Arad a urmat-o, iar apoi a revenit pe teren și Campionii FC Argeș. În mod oficial, Rapid a fost a patra, iar de ieri s-a cantonat și Petrolul Ploiești. Turris Oltul va începe pregătirea la 1 iunie, fiindcă nu îndeplinea condițiile impuse de MTS.

În play-off-ul de promovare vor juca UTA Arad (25 puncte), CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele (ambele cu câte 20 de puncte), Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid (toate trei cu câte 19 puncte). Mini-turneul de cinci etape ar trebui să debuteze pe 4 iulie, iar programul meciurilor încă nu a fost stabilit. Primele două clasate din acest play-off vor promova în Liga 1, iar echipa care termină pe locul 3 va juca baraj de promovare.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-rapid-incalca-din-nou-regulile-giulestenii-nu-respecta-protocolul-medical-pentru-antrenamente-19133489

https://liga2.prosport.ro/seria-1/argesul-ameninta-cu-retragerea-din-competitie-daca-nu-se-iau-masuri-impotriva-rapidului-dupa-ce-giulestenii-au-fost-surprinsi-nerespectand-protocolul-de-sanatate-noi-ne-ch-19133642

https://liga2.prosport.ro/seria-1/si-cs-mioveni-protesteaza-impotriva-actiunilor-rapidului-si-cere-sanctiuni-regulamentul-este-unic-si-strict-pentru-toate-echipele-contracandidate-la-promovare-19133646

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ionut-badea-condamna-si-el-decizia-rapidului-de-incalcare-a-protocolul-medical-ne-gandeam-ca-va-fi-o-intrecere-loiala-vrem-sa-se-respecte-meritul-sportiv-loialitatea-si-egalitatea-in-prega-19133657

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-asteapta-reactie-oficiala-din-partea-frf-si-masuri-dupa-ce-rapid-a-fost-surprinsa-incalcand-conditiile-de-pregatire-aceasta-lipsa-de-respect-nu-este-benefica-nici-pentru-imaginea-19133669

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-nemultumit-si-el-de-ce-s-a-intamplat-la-rapid-au-incalcat-un-anumit-protocol-pana-la-urma-nu-stiu-daca-se-mai-respecta-ce-se-respecta-turris-incepe-pregatirea-pe-19133673

Marius ANGHEL 26 May. 2020, 14:14 Liga 2
Pe aceeași temă