UTA – Poli | Timișorenii, în linie dreaptă pentru derby-ul Vestului: „La o asemenea încărcătură se anulează de foarte multe ori valoare și adrenalina își spune cuvântul”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 18 Oct. 2019, 12:08 Campionat

UTA Arad și ASU Politehnica Timișoara se „ciocnesc” din nou în derby-ul Vestului, de această dată duminică, de la ora 11:00, pe arena Motorul din Arad, în cadrul etapei a 13-a a Ligii 2. În turul acestui sezon, meciul se dispută în orașul de pe Mureș, iar arădenii sunt, cel puțin prin prisma clasamentului, mari favoriți. Chiar și așa, alb-violeții sunt pe un trend pozitiv și merg cu încredere în orașul vecin.

Mugur Gușatu e mulțumit înaintea primului său derby cu UTA din postura de antrenor al Politehnicii, deoarece nu mai are probleme de lot. Doar tânărul portar Borbei este la naționala de juniori. Acesta a lăudat jocul arădenilor, dar spune că, în derby-uri, motivația e mai importantă decât valoarea intrinsecă.

„UTA și-a anunțat intențiile la promovare. Din punctul meu de vedere, ca și joc și lot, sunt în primele trei. La un asemenea meci, la o asemenea încărcătură se anulează de foarte multe ori valoarea și adrenalina își spune cuvântul. Eu cred că va fi un meci spectaculos. Sper să nu existe accidentări datorită acestei adrenaline. Dar am încredere în băieți și sper să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv. Și băieți sunt conștienți de calitatea adversarului, știu ce înseamnă un meci Poli – UTA”, a punctat Gușatu.

Mugur Gușatu, laude pentru rivală: „Este una dintre principalele contrancandidate la promovare”

Poliștii fac antrenamente săptămâna aceasta pe sintetic, pentru a se acomoda la suprafața de joc a arenei Motorul. Despre analiza tactică a echipei, Gușatu spune că adversarul are un lot foarte bine echilibrat. „Pentru ei este un avantaj sinteticul, deoarece au jucat și mai multe meciuri. Probabil se și antrenează acolo. Cu siguranță, au mai multe meciuri jucate decât noi. Dar nicio suprafață nu seamănă cu alta, și aici se vede adaptabilitatea, care se reflectă și în calitățile fotbalistice. Au jucători cu calitate, nu numai în arac. În defensivă îi au pe Melinte, Florin Ilie, Tomozei, au o echipă echilibrată pe posturi. Eu zic că este una dintre principalele contrancandidate la promovare. Dar, într-un derby, și unde sunt ambiții locale, dispare statutul de favorită al unei echipe. Asta și este frumusețea debry-urilor”, a mai spus antrenorul polist.

Artiom Zabun a urmarit UTA pe YouTube: „Știu că este meciul principal al echipei

Fotbaliștii echipei timișorene sunt și ei foarte motivați, chiar și cei pentru care acest meci e o premieră. Pentru moldoveanul Artiom Zabun, e primul derby în România.

„Știu că este meciul principal al echipei. Să ne ajute Dumnezeu să câștigăm. Știu că este un derby și meciul este foarte important. Pe UTA i-am văzut, m-am uitat pe YouTube. E o echipă bună, au jucători buni, dar noi vom câștiga”, a precizat atacantul originar din regiunea autonomă Găgăuzia din Republica Moldova.

Și pentru juniorul Denis Radu e șansa de a debuta ca titular în derby-ul Vestului. „Este un meci foarte important, un derby dacă ținem cont de tradiții. Nu contează dacă voi începe ca titular sau voi începe pe parcurs. Vor fi emoții, dar după ce fluieră arbitrul începutul meciului, nu vor mai fi. UTA este o echipă bună, este sus în clasament, dar la un astfel de meci nu contează poziția în clasament”, a punctat Radu.

Înaintea desfășurării meciurilor din etapa a 13-a, cu 13 puncte, ASU Poli este pe locul 13, cu un meci amânat. UTA stă mult mai bine, cu 20 de puncte, pe locul 3, cu trei jocuri amânate. În „premieră” negativă, jocul de la Arad nu e televizat și se dispută duminică, de la ora 11:00. Partida va putea fi urmărită LIVE-TEXT pe Liga2.ro.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 18 Oct. 2019, 12:08 Campionat
Pe aceeași temă