UTA – Poli nu se vede la TV! Derby-ul Vestului nu este în top 4 al etapei a 13-a a Ligii 2 pentru a fi televizat. Arădenii au mutat jocul în altă zi

Marius ANGHEL 12 Oct. 2019, 10:32 Campionat
UTA - Poli nu se vede la TV!** Derby-ul Vestului nu este în top 4 al etapei a 13-a a Ligii 2 pentru a fi televizat. Arădenii au mutat jocul în altă zi

Următoarea perioadă va fi una foarte aglomerată pentru echipele din Liga 2. Sâmbătă și duminică e programată etapa a 11-a, miercuri are loc prima intermediată din acest sezon (etapa 12), iar după alte puține zile începe runda a 13-a a eșalonului secund, care se va întinde pe durata a trei zile. Aceasta din urmă va avea printre cele zece meciuri și un derby important pentru fotbalul românesc. La Arad, pe stadionul Motorul, se desfășoară partida dintre UTA și ASU Politehnica Timișoara, un joc așteptat cu sufletul la gură în special de iubitorii de fotbal din vestul țării.

Derby-ul Vestului, UTA – Poli, e programat, în acest moment, de FRF să se desfășoare sâmbătă, de la ora 11:00, fără să fie televizat. Un meci între două echipe cu galerii și un număr important de suporteri n-a fost considerat atractiv de către deținătorii drepturilor TV din Liga 2: Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport. În schimb, aceștia au preferat să transmită: Petrolul Ploiești – Concordia Chiajna, FK Csikszereda – Rapid, Universitatea Cluj – CS Mioveni și Campionii FC Argeș – Farul Constanța.

„Într-adevăr, avem confirmarea televiziunilor că unul dintre marile derby-uri ale fotbalului românesc nu se va transmite la nivel național”, a confirmat, pentru Sport Arad, Codru Grădinariu, directorul general al clubului UTA.

UPDATE: Arădenii au reușit mutarea meciului cu ASU Politehnica de sâmbătă, de la ora 11:00, pentru duminică, de la ora 11:00. Ora nu este una pe placul suporterilor timișoreni, care atunci când joacă acasă își pun jocurile după-amiază.

Alături de UTA – ASU Poli, și meciul Ripensia Timișoara – Daco-Getica București a fost mutat a doua zi, față de cum era stabilit inițial de FRF. Niciuna dintre cele două partide nu va fi televizată.

––––––––––––––––––

În aceste condiții, UTA vrea să mute meciul cu ASU Poli la o altă dată decât cea la care a fost stabilit de federației. Iar Grădinariu spune că nu are nevoie de acordul timișorenilor pentru acest lucru. „Există o prevedere în regulament prin care putem solicita mutarea partidei fără acordul echipei adverse, cu șapte zile înainte de programarea inițială. Vom consulta stafful tehnic, iar dacă acesta ne va da undă verde, vom face toate demersurile, repet, regulamentare, la federație pentru ca UTA – Poli să se dispute duminică, 20 octombrie”, a mai spus Grădinariu.

Dacă UTA și ASU Politehnica stau în acest weekend, fiindcă și-au amânat meciurile cu Concordia Chiajna (acasă), respectiv SCM Gloria Buzău (deplasare), deoarece ambele echipe au cel puțin doi jucători convocați la naționale, miercuri, cele două formații vor juca în etapa a 12-a. Timișorenii o întâlnesc acasă, de la ora 15:00, pe Metaloglobus, iar arădenii joacă de la ora 19:30, la Turris Oltul, liderul Ligii 2. Până atunci însă, UTA și-a programat pentru astăzi un meci amical în Ungaria, cu Bekescsaba. Partida are loc de la ora 15:00, a României, în incinta academiei clubului maghiar.

În acest moment, după zece etape, UTA se află pe locul 3, cu 19 puncte, dar și cu două meciuri mai puțin disputate decât primele două clasate, iar ASU Poli e pe poziția a 12-a, cu 12 puncte.

CITEȘTE și: Etapa a 11-a șchioapă, dar super-televizată! FRF a făcut programul pentru următoarele patru runde din Liga 2. Patru meciuri din acest weekend sunt amânate

Program etapa a 13-a:

sâmbătă, 19 octombrie, ora 11:00
SCM Gloria Buzău – Viitorul Pandurii Târgu Jiu    
Metaloglobus București – CSM Reșița    
Dunărea Călărași – Turris Oltul Turnu Măgurele    
Sportul Snagov – Pandurii Târgu Jiu     

sâmbătă, 19 octombrie, ora 11:30
Petrolul Ploiești – Concordia Chiajna DigiSport 1, LookSport,TelekomSport 1 

sâmbătă, 19 octombrie, ora 16:00
FK Csikszereda – Rapid DigiSport 1, LookSport,TelekomSport 1 

duminică, 20 octombrie, ora 11:00
UTA Arad – ASU Politehnica Timișoara    
Ripensia Timișoara – Daco-Getica București    

duminică, 20 octombrie, ora 11:30
Universitatea Cluj – CS Mioveni DigiSport 1, LookSport,TelekomSport 1 

luni, 21 octombrie, ora 18:00
Campionii FC Argeș – Farul Constanța DigiSport 1, LookSport,TelekomSport 1 

Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 12 Oct. 2019, 10:32 Campionat
Pe aceeași temă