UTA a învins, dar nu a convins în fața Ripensiei! Timișorenii au dominat finalul amicalului de la Arad. Concluziile lui Laszlo Balint și Iulian Muntean

Călin MNERIE 26 Mar. 2023, 00:59 Liga 2

În weekendul cu primele două ligi oprite pentru prima dată în acest an, pe perioada meciurilor echipelor naționale, UTA a invitat-o pe Ripensia la Arad pentru un meci de verficare ce s-a încheiat cu scorul de 1-0 pentru formația din SuperLigă.

Paul Anton a fost singurul marcator al unei partide neconvingătoare făcute de ”roș-albi”, împotriva unei formații ce se zbate să rămână în Liga 2.

UTA, fără șase internaționali la amicalul cu Ripensia

Lipsit de aportul celor șase internaționali, Abeid (marcator, ieri, pentru Mauritania în eșecul din Congo), Postolachi (Republica Moldova), Pop (România U19), Pășcălău, Iurasciuc și Cibi (România U18), Laszlo Balint a apelat la alți trei tineri fotbaliști de la echipa de tineret, cărora le-a oferit câte 45 de minute.

Titular a plecat Raul Popa, într-o linie de atac în care a apărut după două luni de zile și Claudiu Keșeru.

Keseru a ratat un penalty la reapariția pe gazon

Chiar fostul atacant al lui FCSB putea deschide rapid tabela, dar a transformat în transversală un penalty obținut de Ubbink după duelul cu Stoi. Tot fotbalistul olandez a provocat și următoarea ocazie a ”roș-albilor”, cu un șut din demi-voleu de la 20 de metri, prins cu ceva emoții de Rus.

Astfel, se încheia o primă jumătate de oră cu formația arădeană aflată în control total, dar cu multe pase greșite la 20-25 de metri de poarta adversă. În minutul 35, s-a născut în sfârșit o fază șnur a ”roș-albilor” ce a dus și la deschiderea scorului. Stahl a primit în dreapta, a pasat pe jos la colțul scurt, de unde Ubbink a reluat pe poartă, Rus a respins, Keseru s-a încurcat în știință, dar avut grijă Anton să împingă balonul în plasă din numai 5 metri.

Chiar înainte de pauză, Idriz Batha, foarte activ la mijlocul terenului, l-a întins serios pe Rus cu un șut de la 22 de metri.

UTA, fără ocazii clare de gol după pauză, gol anulat pentru Ripensia

”Bătrâna Doamnă” a schimbat total liniile la pauză, mijlocașii de 18 ani Răzvan Ristin și Ercan Ekmekci debutând și ei pentru prima echipă.

Situațiile startului de repriză le-au avut Cascini (lovitură de cap slabă în brațele portarului) și Benzar (reluare spectaculoasă din cădere de puțin pe lângă bara de la colțul lung).

Dincolo, Nistor i-a pus mici probleme lui Balauru cu un șut de la distanță, chiar înainte ca Iacob să apară și el între buturile utiste după o lungă perioadă de timp.

Producția ofensivă a echipei UTA a fost foarte slabă, cu Isac trimis în bandă de Balint, dar și cu Barbosa și Milosevic pierduți undeva între fundașii adverși. Mai mult, Ripensia a prins curaj în ultimul sfert de oră, iar Zamfirescu a tras puternic dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, Iacob a respins în față, Bobocea a reluat sub transversală, dar asistentul a semnalizat offside-ul (min. 84).

Până la ultimul fluier, Benzar a țintit vinclul cu un șiret plin de la 35 de metri, dar Rus (revenit între buturi după accidentarea lui Toroc), a respins cu vârful degetelor. Ultima ocazie i-a aparținut teamului de pe Bega, mai precis lui Ardeiu, care a tras cu stângul la o palmă de stâlpul din dreapta lui Iacob. Fluier final: 1-0.

UTA: Kucher (Balauru 30, Fl. Iacob 60) – Vukcevic (R. Benzar 46), Andr. Chindriș, Benga (Hoxhallari 46), Roger jr (Dobrescu 46) – Batha (Cascini 46), P. Anton (Ristin 46) – Stahl (Ekmekci 46), Ubbink (Barbosa 46), R. Popa (Isac 46) – Keseru (Milosevic 46)
Antrenor: Laszlo Balint

Ripensia: Rus (Toroc 63, Rus 75) – Zamfirescu, Țieranu, Butnărașu (Gladun 46), C. Lungu – Stoi (Andreaș 78) – P. Nistor, Vl. Moraru (Morariu 70), Vidrăsan (Bobocea 70), D. Ciurel (Ardeiu 78) – Sofran (Cracea 75)
Preparator fizic: Iulian Muntean

Arbitri : Sorin Saladea – Andrei Pîslaru, Călin Mateuț

Laszlo Balint: ”Indiferent de context, mă așteptam la mai mult”

Laszlo Balint nu și-a putut ascunde dezamăgirea pentru prestația jucătorilor săi, mai ales că aceasta vine după un eșec extrem de dureros cu Petrolul și s-ar fi așteptat la o altfel de reacție.

”Nu sunt mulțumit deloc, nu neapărat de scor, cât de modul în care ne-am prezentat. Da, putem să găsim multe scuze, cum ar fi adversarul, o echipă de Liga a 2-a, arțăgoasă, împotriva căreia astfel de amicale sunt complicate, sau terenul care nu a fost cel mai bun. Apoi, și noi am avut o săptămână destul de grea, deci la nivelul prospețimii nu a fost chiar ce trebuie, dar, indiferent de tot acest context, mă așteptam la mult mai mult și mă așteptam la o reacție. Toată săptămâna am vorbit despre mentalitate, toată săptămâna am vorbit de faptul că trebuie să fim mai răi și mult mai implicați și avem mai multă intensitate în absolut tot ceea ce facem. Și, chiar dacă astăzi a fost un meci amical, lucrurile acestea s-au văzut, din păcate, mult prea puțin”, a punctat antrenorul echipei arădene.

Aspecte pozitive, revenirea accidentaților și debutul lui Popa, Ristin și  Ekmecki

După săptămâni întregi petrecute în infirmerie, Marko Vukcevic, Romario Benzar și Damian Isac au apărut din nou pe gazon și chiar au părut să aibă un tonus destul de bun.

”E un aspect pozitiv revenirea celor trei, deși e clar că au nevoie de un ritm și de intensitatea specifică unui meci. Tocmai de aceea, am vrut să vedem și astăzi în ce măsură se apropie de ceea ce ne dorim pentru meciul de campionat. Cealaltă parte frumoasă, să zic, a amicalului de azi e apariția celor trei copii de la academie (Popa, Ristin și Ekmecki), pe i-am avut toată săptămâna cu noi și o să-i avem și săptămâna viitoare. Sunt copii pe care îi ținem sub observație, îi monitorizăm constant, sperăm ca în viitorul apropiat să reprezinte soluții”, a mai transmis Laszlo Balint.

Iulian Muntean: ”Am vrut să vedem la ce nivel suntem, o victorie cu un adversar de Liga a 4-a nu ne-ar fi ajutat”

Ripensia se dovedește un partener ce cedează greu în amicale împotriva echipei UTA, dar evident pe antrenorul de facto al timișorenilor îl interesează mai mult punctele necesare salvării de la retrogradarea în Liga a 3-a. Bănăneții sunt penultimii în Seria B a play-out-ului, cu doar 16 puncte, și încearcă să urce măcar pe loc de baraj în locul celor de la Progresul Spartac.

”E diferență de eșalon clar, dar este foarte important cum am jucat azi, căci am vrut să vedem exact la ce nivel suntem. Avem câteva înfrângeri legate în Liga a 2-a și era foarte important să dăm de un adversar bun. Nu cred că ne-ar fi ajutat să fi avut un adversar de Liga a 4-a și să câștigăm astăzi. E clar că a fost și ambiție astăzi, orice orice jucător tânăr se motivează când joacă cu o echipă de Liga 1. Pe de o parte e normală chestia asta, poate și cei de la UTA și-au spus că e meci mai ușor azi și de acolo a apărut echilibrul acesta, dar tot ceea ce pot să fac eu este să-i felicit pe băieți pentru cum s-au prezentat astăzi. În rest, pentru noi, important va fi sâmbătă, la Dumbrăvița. Chiar dacă a fost eșec în acest amical, e un punct de plecare pentru meciurile ce urmează. Cu toate că atâtea puncte de plecare am avut, am zis că la fiecare meci că o să reușim să câștigăm, dar de fiecare dată ne-a lipsit foarte puțin. Important este să creștem, să jucăm bine, pentru că dacă o să jucăm bine sută la sută vor veni și rezultatele pozitive, până la urmă. Obiectivul este salvarea de la retrogradare și creșterea jucătorilor tineri. Și azi am început cu doi fotbaliști de 2005 și încă doi sau chiar trei au intrat pe aprcurs. Este un obiectiv al nostru creșterea jucătorilor, dar salvarea de la retrogradare este în momentul de față obiectivul principal”, a precizat Iulian Muntean.

Ripensia, clasată pe locul 5 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, cu 16 puncte, joacă sâmbătă, în deplasare la CSC Dumbrăvița (locul 3, 27 puncte) în etapa a 2-a.

UTA, aflată pe locul 8 în play-out-ul SuperLigii, cu 14 puncte, joacă tot sâmbătă, de la ora 12:00, pe teren propriu cu ”U” Cluj (locul 3, 20 puncte), în etapa a 2-a.

Foto: UTA Arad

https://liga2.prosport.ro/nationale/golgheter-in-amicale-la-poli-iasi-alexandru-mogos-a-recidivat-la-nationala-u20-a-romaniei-cu-un-gol-spectaculos-cum-l-a-marcat-perioada-petrecuta-in-italia-leo-grozavu-acest-gol-nu-este-i-19264404

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-victorie-la-debutul-in-play-out-cu-ripensia-19263939

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-invinsa-de-concordia-chiajna-cu-scorul-preferat-in-2023-iulian-muntean-pesimist-si-negru-de-suparare-in-repriza-a-doua-parca-intra-alta-echipa-pe-teren-19263742

Călin MNERIE 26 Mar. 2023, 00:59 Liga 2
Pe aceeași temă