Unirea Slobozia, liderul surpriză al Ligii 2 după trei etape. Echipa lui Adrian Mihalcea a înregistrat scorul campionatului acasă la FC Brașov: ”Dacă făceam 0-0 eram la fel de mulțumit. Pentru mine este cea mai categorică victorie ca antrenor”

Marius ANGHEL, Adi MARICA 14 Aug. 2021, 19:31 Liga 2
Unirea Slobozia, liderul surpriză al Ligii 2 după trei etape. Echipa lui Adrian Mihalcea a înregistrat scorul campionatului acasă la FC Brașov: ”Dacă făceam 0-0 eram la fel de mulțumit. Pentru mine este cea mai categorică victorie ca antrenor”

Unirea Slobozia are un start excelent de sezon nou de Liga 2, la a doua participare consecutivă, după trei etape având punctaj maxim și cel mai bun golaveraj, lucruri care o situează pe locul 1 în clasament. Sâmbătă, formația ialomițeană a trecut cu 6-0, în deplasare, pe stadionul Tineretului, de FC Brașov.

Trebuie spus însă și faptul că echipa brașoveană a evoluat încă din minutul 2 cu un jucător mai puțin pe teren, după eliminarea lui Marius Burlacu, care l-a faultat pe Ionuț Stoica în postura de ultim apărător.

Unirea Slobozia, scorul campionatului cu FC Brașov, 6-0 pe Tineretului

Trupa lui Adrian Mihalcea a profitat din plin de eliminarea lui Burlacu și chiar în urma fazei în care echipa lui Ilie Stan rămâne în inferioritate numerică Ciprian Perju (4′) bătea lovitura liberă de la 18 metri ușor lateral dreapta direct în vinclul colțului scurt, lăsându-l pe experimentatul Cezar Lungu fără reacție.

Cu un jucător pe teren mai puțin, FC Brașov nu a contat în atac, în timp ce Unirea a mai avut două bune ocazii de a majora scorul prin Stoica și Mustacă, însă scorul înregistrat la pauză a fost la o diferență minimă. Partea secundă a fost una senzațională pentru formația din Slobozia, poate cea mai bună a sa din toate meciurile desfășurate în Liga 2. Florinel Ibrian a majorat scorul în minutul 55 după o nesincronizare în defensiva gazdelor, iar apoi, după ce Ilie Stan a mutat ofensiv, tot Unirea a punctat pe tabelă. Și nu o dată, de două ori, ci de alte patru ori, prin Ionuț Stoica (64), Sebastian Ivan (69), Ionuț Dinu (89) și Marius Matei (90+3).

Unirea Slobozia a obținut, astfel, scorul campionatului, 6-0, după ce în precedentele jocuri ale primelor două etape și jumătatea cea mai mare diferență la care s-a câștigat a fost de trei goluri: Steaua – Dacia Unirea Brăila 5-2, disputat tot astăzi, și ”U” Cluj – Poli Timișoara 3-0, din prima etapă.

Adrian Mihalcea are și nemulțumiri: ”La pauză era 1-0 și nu jucasem extraordinar de bine”

Dacă Ilie Stan a spus că acest meci nu ar fi fost pierdut ”niciodată” dacă nu ar fi intervenit eliminarea lui Burlacu și a cerut răbdare și susținere pentru el și jucători, Adrian Mihalcea a declarat la finalul partidei de la Brașov că îi va fi foarte greu după acest succes categoric să-și mobilizeze jucătorii pentru următoarea întâlnire din campionat, cu Steaua.

”Nu mă așteptam să câștigăm cu 6-0, dar trebuie să fiu realist și să recunosc că superioritatea numerică din startul meciului ne-a facilitat succesul. La pauză era 1-0 și nu jucasem extraordinar de bine. Îmi va fi foarte greu după acest scor să-i mobilizez pe jucători pentru meciul cu Steaua. Un meci care, cel puțin pentru mine, este un adevărat meci. Noi suntem o echipă de luptă. Îmbucurător pentru mine este că nu luam goluri. Și astăzi, dacă făceam 0-0 eram la fel de mulțumit. Pentru mine este cea mai categorică victorie ca antrenor.

Brașovul are nevoie de timp, dar eu spun că multe echipe vor suferi aici! Au jucători de alt nivel de Liga a 2-a, Cezar Lungu, Iurcu, Anton… Pe Cezar Lungu eu chiar l-am vrut la Slobozia!”, a spus Mihalcea.

Chiar dacă echipa sa are punctaj maxim după primele etape, Mihalcea nu se gândește la promovare. ”La Slobozia oamenii visează la promovare, dar eu am spus clar, dacă noi ne clasăm în primele zece echipe e ok. Sunt doar trei etape, e un început de campionat”, a declarat Mihalcea.

Unirea Slobozia în meciul cu FC Brașov: Gurău – Ibrian, I. Dinu, Perju (Gab. Lazăr 33′), C-tin. Toma (cpt.) – Savu (Bolohan 46′), Ant. Cruceru (Seb. Ivan 67′), Coadă, Mustacă (M. Matei 67′) – Greu, I. Stoica (Vl. Suciu 67′). Rezerve neutilizate: Poiană – Trașcu, D. Mihai, Turcu.

Unirea Slobozia, lider la golaveraj în Liga 2. Următorul adversar, Steaua, stă tot la fel de bine

În primele două etape, Unirea Slobozia a câștigat cu Unirea Dej (2-0 în deplasare) și CS Comunal Șelimbăr (2-0 pe teren propriu), două nou-promovate, cum este și FC Brașov.

În runda a 4-a, formația ialomițeană întâlnește tot o echipă care în această vară a urcat din Liga 3 în Liga 2, Steaua, însă aceasta are un lot mult mai puternic. Se vede în primul rând în rezultate, bucureștenii având tot maximum de puncte după primele trei etape, însă după ce a trecut de adversari mai dificili: 1-0 cu FK Csikszereda (acasă), 2-0 cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu (deplasare) și 5-2 cu Dacia Unirea Brăila (acasă).

Meciul dintre Unirea Slobozia și Steaua, din etapa a 4-a a Ligii 2, se joacă duminica viitoare, 22 august, de la ora 16:00, pe stadionul 1 Mai din Slobozia.

În acest moment, cu trei meciuri înainte de finalul etapei a 3-a a Ligii 2, însă în care nu joacă echipe care să poată acumula maxim de puncte, Unirea Slobozia și Steaua ocupă primele două poziții în clasament, ambele cu 9 puncte, însă cu golaveraj diferit: 10-0 față de 8-2. ”U” Cluj (5-0), FC Hermannstadt (6-2) și Concordia Chiajna (5-1) au și ele tot câte 9 puncte.

Foto: Petronel Tudor / Unirea Slobozia

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-groggy-sub-privirile-primarului-allen-coliban-ilie-stan-s-a-scuzat-pe-el-si-pe-jucatori-dupa-umilinta-suferita-pe-tineretului-contra-unirii-slobozia-nu-sunt-mafalda-sag-19196057

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-3-de-la-ora-1100-se-joaca-la-brasov-dej-chiajna-si-avrig-steaua-dacia-unirea-incepe-de-la-ora-1130-19195905

Marius ANGHEL, Adi MARICA 14 Aug. 2021, 19:31 Liga 2
Pe aceeași temă