Unirea Dej, dezavantajată de arbitraj în meciul cu Poli Iași. Dragoș Militaru: ”Am avut penalty clar și un gol valabil anulat.” Antrenorul abia așteaptă ultimul meci, de la Galați, și speră ”din tot sufletul” să ajungă să joace baraj de promovare

Marius ANGHEL 16 May. 2023, 11:48 Liga 2
Unirea Dej, dezavantajată de arbitraj în meciul cu Poli Iași. Dragoș Militaru: ”Am avut penalty clar și un gol valabil anulat.” Antrenorul abia așteaptă ultimul meci, de la Galați, și speră ”din tot sufletul” să ajungă să joace baraj de promovare

La fel ca în meciul din sezonul regular, când Cătălin Buși a luat decizii prin care Poli Iași a întors soarta partidei desfășurate la Dej, revenind de la 0-1 și câștigând cu 2-1, și partida din returul play-off-ului Ligii 2 dintre Unirea Dej și Poli Iași a fost influențată major de deciziile brigăzii de arbitri condusă de Robert Avram.

Într-un joc în care oricum Poli Iași nu mai avea niciun obiectiv cu adevărat important, arbitrii au luat decizii care au dezavantajat Unirea Dej, echipă aflată în lupta pentru calificarea în barajul de promovare. În prima repriză, arbitrul din Pitești nu a sancționat un henț clar în careu al lui Ștefanovici, deci nu a dictat penalty, iar în partea secundă, la semnalizarea asistentului George Duță, golul lui Alexandru Pop a fost anulat, deși nici reluările TV nu arată un offside la poziția atacantului.

0-0 s-a încheiat jocul din returul play-off-ului dintre Unirea Dej și Poli Iași, desfășurat luni, pe stadionul Municipal din Dej, același rezultat pe care cele două echipe îl înregistraseră și în partida tur, în Copou.

Dragoș Militaru, după remiza cu Poli Iași: ”Meritam să câștigăm. Am avut penalty clar și un gol valabil anulat”

După joc, tocmai la aceste două faze tratate de arbitrul Robert Avram în favoare Politehnicii Iași s-a referit antrenorul Dragoș Militaru, considerând, astfel, că echipa sa ar fi meritat victoria. Nu neapărat pentru aceste două situații mari din care putea debloca tabela, ci și a evoluției din întreg jocul, Unirea având alte câteva situații bune de a marca, o dată lovind chiar transversala.

”Încă un punct muncit adăugat de noi în clasament. Cred că meritam să câștigăm astăzi, am revăzut și eu faze acum. Penalty a fost clar în prima repriză, mai clar de atât nu cred că se putea. Gol valabil anulat în repriza a doua. Cel puțin pe linie au fost, Alex Pop și cu primul fundaș al lor din linie. Deci un gol corect anulat, un penalty nedat și încă trei-patru situații ale noastre foarte clare din care n-am putut să înscriem și să ne apropiem cu un pas și mai mare de baraj. Dar, până la urmă, e un punct, se adună și o să se joace totul în ultima etapă”, a comentat Militaru, care e de părere că jucătorilor săi le-a lipsit și de această dată luciditatea la finalizare: ”Puteam mai multe, dar nu am reușit. Poate cu un pic mai mare luciditate în fața porții sau la ultima pasă. Dar am băgat mingea în poartă, însă au scos-o arbitrii. A fost un gol corect și, repet, un penalty nedat în prima repriză.”

  • Interesant este că același arbitru central Robert Avram a fost delegat de CCA să conducă și partida din turul play-off-ului dintre Poli Iași și Unirea Dej, încheiată la scorul de 0-0. Atunci, Dragoș Militaru a primit un cartonaș galben din partea lui Avram (foto principal), pentru comentarii pertinente ale antrenorului față de o decizie a arbitrului de a acorda cartonaș galben la un duel în urma căruia Denis Roș a sângerat la cap și apoi a aflat că nu mai poate evolua în acest sezon din cauza accidentării.

Mesaj către jucători: ”Vreau să le spun încă o dată că nu s-a jucat nimic și că totul o să se joace în ultima etapă și să fie mândri de ei”

Unirea Dej a ajuns la al patrulea rezultat consecutiv fără înfrângere în play-off, la al treilea fără gol primit, la al șaptelea meci cu doar două goluri încasate, la al patrulea 0-0 în nouă partide din acest turneu, cât și la al nouălea joc în care a înscris doar de două ori.

Dragoș Militaru e mulțumit de ceea ce a realizat echipa sa, în contextul în care, spune el, nu mai are nici măcar 20 de jucători valizi, ba chiar e mândru că Unirea a ajuns să fie în al doilea obiectiv stabilit pentru acest play-off până în ultima rundă.

”Ținând cont că a fost al treilea meci în decurs de opt zile, în care noi jucăm cu aproape aceeași jucători în fiecare meci, fiindcă și astăzi nu am putut să punem nici măcar 20 de jucători în lot, pentru că ăștia mai suntem. Acum s-a mai accidentat și Daniel. Sunt mulțumit că au muncit, s-au zbătut și că și-au dorit foarte mult să câștige. Îi văd un pic dezamăgiți la final, acum, dar eu, pe această cale, vreau să le spun încă o dată că nu s-a jucat nimic și că totul o să se joace în ultima etapă și să fie mândri de ei că au ajuns să își joace până la ultima etapă calificarea la baraj”, a declarat Dragoș Militaru.

Unirea Dej în meciul retur din play-off cu Poli Iași: Railean – Gîț, D. Pop (Buta 27′), Chira, Dav. Maftei – Matiș (Călugăr 75′), Cătinean, Cocian – Al. Pop (cpt.), Blaj (Vl. Bogdan 46′), Fulga. Rezerve neutilizate: Cl. Chindriș, Checicheș – Burdeț, Andr. Pop, Frăsineanu.

”A fost din nou lume multă, le mulțumim pe această cale și sper și îmi doresc din suflet să mai avem încă un meci pe teren propriu în acest an competițional, adică sper din tot sufletul să ajungem la baraj”
Dragoș Militaru, antrenor Unirea Dej

Militaru abia așteaptă meciul de la Galați al Unirii Dej, unul posibil de totul sau nimic pentru echipa sa

Cum Dinamo a câștigat meciul cu Steaua (scor 3-0), luni seară, și nu mai poate pica mai jos de locul 4, Unirea Dej rămâne cu maximă atenție pe ultimul joc din această etapă a 9-a: Gloria Buzău – SC Oțelul Galați. Ar avantaja-o o victorie a gălățenilor, fiindcă ar rămâne deasupra Gloriei cu un punct. Și o victorie a trupei din Crâng nu i-ar anula șansele la calificarea în baraj echipei din Dej, fiindcă între ele ar fi două puncte, înainte de ultima etapă.

”Suntem obișnuiți, meci de totul sau nimic a fost și la Slatina (n.r. – în ultima etapă a sezonului regular, când s-a obținut calificarea în play-off) și au mai fost. Am trecut printr-un baraj acum doi ani (n.r. – barajul de promovare în Liga 2, câștigat la Zalău), ne plac meciurile astea, abia le așteptăm. E foarte bine că e miză până la ultimul meci și noi sperăm. După Dinamo – Steaua și Buzău – Galați o să vedem de ce rezultat avem nevoie, dacă o să fim din nou la mâna noastră, în ultima etapă”, a spus Dragoș Militaru.

În ultima rundă a play-off-ului Ligii 2, programată duminică, de la ora 13:00, se joacă meciurile: Poli Iași – Dinamo, Steaua – Gloria Buzău și SC Oțelul Galați – Unirea Dej.

Momentan, înainte de Gloria Buzău – SC Oțelul, programat de la ora 19:00, astăzi, clasamentul play-off-ului arată astfel: Poli Iași (57 puncte), Steaua (49), Dinamo (46), SC Oțelul Galați (46 și un meci mai puțin), Unirea Dej (40) și Gloria Buzău (39 și un meci mai puțin).

Declarațiile lui Dragoș Militaru după Unirea Dej – Poli Iași 0-0:

https://www.youtube.com/watch?v=ABigQ4sRVkg

Foto: Dragoș Pășcăneanu și Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cu-noua-absente-in-lot-poli-iasi-a-obtinut-un-punct-la-dej-si-a-ajuns-la-17-meciuri-fara-infrangere-leo-grozavu-putem-spune-ca-suntem-multumiti-19270979

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-poli-iasi-se-joaca-de-la-ora-1730-in-debutul-penultimei-etape-a-play-off-ului-ligii-2-clujenii-lupta-pentru-a-prinde-barajul-de-promovare-19270824

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-steaua-se-joaca-de-la-ora-2030-pe-arena-nationala-cainii-inca-spera-la-al-doilea-loc-direct-promovabil-militarii-vor-sa-si-asigure-locul-2-in-play-off-19270831

Marius ANGHEL 16 May. 2023, 11:48 Liga 2
Pe aceeași temă