Unirea Constanța, pe un butoi de pulbere! Ianis Zicu, George Galamaz și restul staffului tehnic au demisionat. Viitorul fostei echipe Farul Constanța este nesigur

Marius ANGHEL 17 Aug. 2021, 14:34 Liga 2
Unirea Constanța, pe un butoi de pulbere! Ianis Zicu, George Galamaz și restul staffului tehnic au demisionat. Viitorul fostei echipe Farul Constanța este nesigur

Situație tensionată la Unirea Constanța, fosta Farul Constanța, echipă care și-a schimbat patronatul în această vară și spera să se mute la Mangalia, însă până atunci își desfășura meciurile considerate pe teren propriu la Techirghiol.

Nerespectarea promisiunilor făcute înainte de startul campionatului de către familia Nuredin a dus la demisia în bloc a staffului tehnic, cel care, de altfel, a pus pe picioare această echipă formată într-un timp record, cu mai puțin de o lună înainte de startul noului sezon de Liga 2.

Director sportiv George Galamaz și stafful tehnic condus de Ianis Zicu au plecat de la Unirea.

Ianis Zicu a plecat de la Unirea Constanța: ”Au fost condițiile nefavorabile”

În primele trei etape, în care Unirea Constanța a dat peste adversari cu pretenții la promovare (0-2 în deplasare cu Concordia Chiajna, 0-2 acasă cu FC Hermannstadt și 0-1 în deplasare la ”U” Cluj) echipa nu a obținut niciun punct. După partida de pe Cluj Arena, Ianis Zicu dezvăluia problemele pe care le întâmpină, își asuma rezultatele, însă punea și conducerea să-și asume ceea ce a promis și nu a respectat până în acel moment.

Între timp, Ianis Zicu a decis să demisioneze de la echipă, iar stafful său (Daniel Florea – antrenor secund, George Bordeanu – antrenor cu portarii și Bogdan Alesandru – delegat) l-a urmat.

”Au fost condițiile nefavorabile, am vorbit cu jucătorii și cu cei de acolo, am decis să închei contractul cu această echipă. Ei știu acum ce fac în continuare, urmează să numească un nou antrenor. În fotbal, normal că îți pare rău când iei asemenea decizii. Nu se pune problema să iau o vacanță, pentru că vacanță nu am de 30 de ani de când eram jucător, lucrurile au rămas la fel. Dacă am oferte? Și dacă aș avea ceva concret nu ți-aș spune, vom vedea ce se va întâmpla”, a spus Ianis Zicu pentru Impact Local.

Zicu voia asumare din partea finanțatorilor echipei

După jocul cu ”U” Cluj, Ianis Zicu a avut un discurs în stilul caracteristic, ferm, sigur pe ceea ce vrea să spună. Și-a asumat cu tărie rezultatele obținute, însă e de părere că și cei care finanțează echipa trebuie să-și asume și ei vina, fiindcă ceea ce au primis nu a fost realizat până acum. Zicu recunoaștea că se lovește de o mulțime de probleme care nu îl privesc pe el, ca antrenor.

”Sunt multe lucruri care au afectat acest început de sezon. Lucruri pe care eu, ca antrenor, nu ar trebui să le simt. Sper ca la începutul acesta de săptămână să reglăm lucrurile din punct de vedere organizatoric, ceea ce avem nevoie pentru a face fotbal de performanță.

Iar rezultatele sunt în spinarea mea. Eu îmi asum toate cele trei meciuri de până acum, dar vreau să își asume și cei care conduc această echipă vizavi de ceea ce înseamnă condiții, ceea ce înseamnă respect față de munca jucătorilor, pentru că avem nevoie de profesionalism. Când văd acest stadion, simt că sunt la fotbal, simt că băieții vor să aibă astfel de condiții și mi-aș dori tare mult ca și noi să avem un teren decent. Totul s-a făcut pe ultima 100 de metri, asta a fost situația. Obiectivul e să avem liniște în acest campionat. Sper ca lucrurile să evolueze în direcția în care ni s-a promis”, spunea Zicu.

După jocul cu ”U” Cluj, mijlocașul Ionuț Cioinac spunea că echipa are probleme organizatorice, iar după meciul terminat la ora 23:20 se va dormi în autocar, în drum spre casă. Experimentatul jucător și-a întrerupt interviul în momentul în care i-a venit să plângă.

George Galamaz și-a prezentat și el demisia

De la Unirea Slobozia a plecat și George Galamaz, directorul sportiv al echipei, venit odată cu Zicu și stafful tehnic.

”A fost decizia lui Ianis, eu am venit aici odată cu el, formăm o echipă la bine și la rău, am decis și eu să plec”, a comentat și George Galamaz pentru sursa citată mai sus.

Unirea Constanța ar trebui să joace sâmbătă cu Poli Timișoara

Unirea Constanța, fără niciun punct acumulat după primele trei etape, e pe penultimul loc în Liga 2, 19, asta pentru că Astra a început campionatul cu puncte în minus. Poli Iași și FC Csikszereda nu au nici ele puncte.

În etapa a 4-a, Unirea Constanța ar trebui să joace pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Politehnica Timișoara. Trupa care își desfășoară meciurile pe teren propriu la Techirghiol are mari probleme organizatorice, iar desfășurarea partidei cu bănățenii este incertă.

Nu ar fi prima dată când familia Nuredin ar ajunge cu o echipă la nivelul Ligii 2, iar apoi să nu reziste și să ajungă la desființare. S-a întâmplat în trecut cu Callatis Mangalia. Unirea Constanța este prezidată de Altay Nuredin (27 de ani), un băiat cunoscut mai degrabă datorită aparițiilor în publicațiile mondene, nepotul unui om de afaceri controversat din Constanţa, Beinur Nuredin, poreclit şi ”Spaima Litoralului”.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ianis-zicu-crede-ca-u-cluj-nu-merita-victoria-cu-unirea-constanta-antrenorul-vorbeste-despre-problemele-pe-care-le-intampina-si-vrea-asumare-si-din-partea-conducatorilor-s-19195805

https://liga2.prosport.ro/seria-1/de-a-dreptul-socant-jucatorii-unirii-constanta-vor-dormi-in-autocar-dupa-meciul-cu-u-cluj-ionut-cioinac-aproape-sa-planga-este-urat-sa-nu-stii-unde-dormi-ce-faci-19195797

 

Marius ANGHEL 17 Aug. 2021, 14:34 Liga 2
Pe aceeași temă