Un tânăr fundaș dat afară de Pandurii a ajuns la Petrolul! EXCLUSIV | „E un pas uriaș în cariera mea. Sunt convins că vom promova”

Un tânăr fundaș dat afară de Pandurii a ajuns la Petrolul!** EXCLUSIV |

După ce în turul actualului sezon a debutat la nivelul Liga 2, la Pandurii Târgu Jiu, fundașul Bogdan Gabriel Vișan (18 ani) are posibilitatea, în partea a doua a campionatului, să lupte pentru promovarea în Liga 1. Jucătorul născut la data de 5 august 2001, în Constanța, s-a înțeles deja cu Petrolul Ploiești, cu care va semna luna viitoare, când echipa revine la antrenamente.

„Mi-am reziliat contractul cu Pandurii, iar pe 8 ianuarie 2020 voi merge la Petrolul. E un pas uriaș în cariera mea, așa cum a fost și în vară, când, de la CSA Steaua, am ajuns în Liga 2, la Pandurii. Nu regret că am venit la Târgu Jiu, chiar dacă nu am luat bani și s-au scos niște vorbe neadevărate despre mine. Important e că acum am ajuns la o echipă de mare tradiție în România. Sunt convins că vom promova. Petrolul merită să fie în Liga 1! Are un stadion super și suporteri pe măsură!”, a declarat Vișan pentru Liga2.ro.

Bogdan Vișa, despre despărțirea de Pandurii: „Au vrut să-mi strice imaginea”

Fundașul a explicat și motivele care au dus la rezilierea contractului cu Pandurii. Oficialii clubului de la Târgu Jiu au invocat indisciplina.

„S-au scos niște vorbe urâte, fiindcă au vrut să-mi strice imaginea. Aflaseră că am oferte și nu voiau să-mi dea drumul, așa că au zis că am fost indisciplinat, ca să nu mă mai ia nimeni. Nici vorbă de așa ceva”, a explicat Vișan.

„Eu nu am venit să dau afară pe nimeni, dar am un regulament care impune respectul față de staff. Se autoexclud dacă nu respectă anumite lucruri. Pe această cale ne-am despărțit de Dinu, David, iar Vișan, la fel, o să rezilieze. Fără disciplină și atitudine corespunzătoare nu se poate face nimic. Nu numai la fotbal, niciunde. Jucătorii care nu se integrează aici, și nu se implică 100 la sută, nu au ce să caute. Sunt la o echipă mare și trebuie să dovedească. Nichifor a fost suspendat pentru partida trecută, acum a revenit la pregătire”, declara noul antrenor de la Pandurii, Călin Cojocaru, în urmă cu o lună. Ulterior, portarul Iulian Dinu explica în ce situație dezastruoasă se află Pandurii.

Bogdan Vișan a evoluat 950 de minute pentru Pandurii Târgu Jiu în 12 meciuri, în zece dintre ele fiind titular. A debutat pe 2 septembrie, în partida pierdută cu 2-1 de Pandurii, la Campionii FC Argeș, iar ultimul joc l-a bifat pe 9 noiembrie, în înfrângerea drastică de la Farul Constanta, scor 0-5.

Pandurii a încheiat anul pe ultimul loc, cu doar 8 puncte.

Viitoarea echipă a lui Bogdan Vișan, Petrolul, a intrat în iarnă de pe locul 8, la zece puncte sub liderul UTA, la șase sub ocupanta poziției secunde CS Mioveni și patru sub Rapid. Giuleștenii se află pe 3, loc care duce la barajul pentru promovarea în Liga 1.

După încheierea etapei a 21-a, Petrolul s-a despărțit de antrenorul Flavius Stoican. Locul acestuia va fi luat de Costel Enache.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă