Un nou pas spre fuziunea dintre Farul și Viitorul! Gică Hagi s-a întâlnit cu președintele Consiliului Județean Constanța. Mihai Lupu: ”Susțin ideea de formare a unei singure echipe de fotbal.” ”Scopul final” al proiectului

Marius ANGHEL 26 May. 2021, 11:12 Liga 2
Un nou pas spre fuziunea dintre Farul și Viitorul! Gică Hagi s-a întâlnit cu președintele Consiliului Județean Constanța. Mihai Lupu: ”Susțin ideea de formare a unei singure echipe de fotbal.” ”Scopul final” al proiectului

Sunt zile fierbinți în această perioadă la Constanța, însă nu din cauza vremii. Posibila asociere dintre Viitorul Constanța (Liga 1) și Farul Constanța (Liga 2) este pe buzele tururor iubitorilor de fotbal din județul dobrogean.

Zvonul posibilei fuziuni dintre Farul și Viitorul au prins contur în mod oficial sâmbătă, 22 mai 2021, atunci când clubul lui Gheorghe Hagi a anunțat printr-un comunicat că e de acord cu formarea unei singure echipe pentru ”o singură iubire pentru toți suporterii dobrogeni”. Ulterior, Cristian Bivolaru, directorul general al echipei din Liga 1, spunea că varianta îi surâde lui Hagi, care e dispus unei fiziuni, mai ales că la baza unei astfel de acțiuni stau mai multe aspecte, printre care formarea unui club care să fie susținut de toți constănțenii sau construirea unei arene noi în Constanța, pe locul actualului stadion pe care Farul evoluează în meciurile de pe teren propriu și care îi poartă numele ”Regelui”. Și Gheorghe Popescu, preşedintele FC Viitorul, susține această idee.

Întâlnire între președintele Consiliului Județean Constanța și Gheorghe Hagi, patronul Viitorului, pe tema fuziunii cu Farul

Un astfel de proiect ar atrage și mai mulți sponsori privați, dar ar aduce bani într-un singur loc de la Primăria Constanța și Consiliul Județean Constanța.

Chiar ieri, 25 mai, președintele CJ Constanța, Mihai Lupu, a avut o întâlnire cu Gheorghe Hagi pe această temă, a fuziunii dintre Farul și Viitorul.

Ulterior, Consiliul Județean Constanța a avut un comunicat în care și-a expus cât se poate de clar dorința:

”Președintele Consiliului Județean Constanța susține proiectul de fuziune al celor două cluburi de fotbal constănțean, FC Farul Constanța – FC Viitorul.
Fotbalul constănțean s-a aflat astăzi pe agenda președintelui CJC, Mihai Lupu. Interesat de evoluția fenomenului fotbalistic din județul Constanța, acesta a avut o întrevedere cu marele fotbalist, Gheorghe Hagi, în cadrul căreia aceștia au purtat discuții privind proiectul de fuziune dintre cele două cluburi de fotbal constănțean, FC Farul Constanța – FC Viitorul.”

Mihai Lupu: ”Voi acorda tot suportul necesar pentru realizarea acestui proiect unic”

La întâlnire nu a fost prezent însă și Ciprian Marica, deținătorul brandului FC Farul Constanța și principalul acționar al clubului aflat acum în Liga 2. O fuziune privește ambele cluburi, nu numai unul, cel al lui Gică Hagi.

Mihai Lupu a avut un mesaj și pentru suporterii celor două echipe. Președintele CJ Constanța spune că scopul final al acestei fuziuni este ”orientarea către performanță a fotbalului constănțean”.

”Sunt foarte interesat de acest proiect și susțin ideea de formare a unei singure echipe de fotbal care să-i reprezinte pe toți suporterii constănțeni. Avem un interes comun în dezvoltarea sportului în județul nostru, avem sportivi valoroși și căutăm soluții de sprijin, pentru ca acest sport să aducă, în continuare, mari victorii în palmaresul cluburilor constănțene. Vreau să îi asigur pe toți suporterii echipelor FC Farul Constanța și FC Viitorul, că voi acorda tot suportul necesar pentru realizarea acestui proiect unic ce va avea ca scop final, orientarea către performanță a fotbalului constănțean”, a spus Mihai Lupu.

Farul nu a avut nicio reacție până acum. Marica a vorbit în trecut de o ”surpriză plăcută”

Clubul Farul nu a avut, până acum, nicio poziție oficială despre această posibilă fuziune cu Viitorul.

Totuși, după încheierea sezonului actual al Ligii 2, Ciprian Marica era misterior privind viitorul clubului său și transmitea că pregătește o ”surpriză plăcută”.

”Deocamdată nu am avut o discuție și nu știm ce va fi (n.r. – legat de situația antrenorului Ianis Zicu, căruia îi expira contractul). Sper, totuși, să vă fac o surpriză plăcută. O să vedem. Cert este că povestea Farului trebuie să continue. Este clubul care spune povestea Constanței, orașului și constănțenii sunt orgolioși, vor performanță. Sper să vă facem o supriză plăcută și cât de curând”, spunea Ciprian Marica, deținător al brandului Farul și acționar la club din 2018.

  • În această ediție de Liga 1, Viitorul a încheiat sezonul regular pe locul 13 din 16 și a mers în play-out, acolo unde a terminat pe locul 3 din 10 și va juca baraj cu Chindia Târgoviște pentru calificarea în Conference League.
  • Farul a încheiat sezonul regular al Ligii 2 pe locul 7 și a ratat din nou accederea în play-off-ul de promovare. În play-out a jucat în Grupa A, unde a terminat pe locul 1 din 7, în fața celor de la ”U” Cluj, altă mare perdantă a acestei ediții de campionat. Ultima participare în Liga 1 a avut-o în sezonul 2008/2009, de atunci și până acum activând în Liga 2, desființându-se, luând-o de la zero din Liga a 4-a și revenind mai apoi în eșalonul secund.

Marius ANGHEL 26 May. 2021, 11:12 Liga 2
Pe aceeași temă