Petrolul câștigă din nou pe ”Ilie Oană”, chiar în ”Primvs Derby” cu Rapid! Victorie muncitorească pentru echipa lui Viorel Moldovan, iar ”găzarii” urcă pe loc de play-off

Marius ANGHEL 06 Nov. 2020, 20:56 Liga 2

Petrolul a câștigat cu 2-0 derby-ul cu Rapid și urcă pe locul 4, pentru moment, în Liga 2, poziție pe care dacă se menține jucătorii vor debloca jumătatea de salariu oprită de conducere pentru rezultatele slabe din acest debut de sezon. În schimb, criza giuleștenilor se adâncește, aceștia ajungând la patur înfrângeri consecutive, dintre care trei în campionat.

Petrolul a deschis destul de repede scorul în ”Primvs Derby”, meci care s-a jucat în debutul etapei a 11-a a Ligii 2. După un gol al Rapidului, prin Sefer (3), anulat pentru offside la Bălan, Vasile Buhăescu (7) a pus latul din 5 metri și a trimis sub transversal lui Drăghia după o semi-foarfecă din stânga careului a lui Tudor Saim.

Buhăescu și Botic au decid ”Primvs Derby” în favoarea Petrolului

Ritmul de joc a fost bun în prima repriză, cu ambele echipe preocupate să-și creeze ocazii. Până la pauză, giuleștenii au abuzat de centrări din flancuri, ba din faze fixe, ba din acțiuni, însă fundașii centrali Dandea (22) și Crișan (31) n-au putut înscrie, ba fiindcă a intervenit Kitanov ori a s-a trimis din 6 metri peste poartă. În schimb, Petrolul a mai avut o singură ocazie, prin Tudor Saim (29), din lovitură liberă, însă Drăghia a respins aproape din vinclu.

În partea secundă, jocul nu a mai fost la fel de animat, Hlistei și-a continuat prestația modestă după ce în primele cinci etape a înscris în fiecare meci. S-a dovedit și la ocazia pe care a avut-o în minutul 84, când la un șut din mijlocașul careului l-a țintit pe Huja, cu Kitanov bătut, iar balonul s-a dus pe lângă poartă. Nici Drăghiceanu nu a putut aduce un plus în atac, iar în prelungiri, după o fază creată în dreapta de Buhăescu, Manuel Botic (90+2) a înscris lângă prima bară cu un șut din prima de la 12 metri.

Petrolul urcă pe poziție de play-off, Rapid poate pica și mai jos de locul 13

S-a terminat 2-0 și Petrolul obține abia a doua victorie în cele șase meciuri jucate în acest sezon pe teren propriu, însă succesul cu Rapid mai spală din prestațiile modeste. Giuleștenii ajung la patru înfrângeri consecutive, trei în campionat, iar la finalul etapei ar putea pica și mai jos de locul 13.

Cu 17 puncte acumulate în zece meciuri, Petrolul urcă, pentru moment, pe locul 4 în Liga 2. Rapid rămâne cu 13 puncte strânse în nouă jocuri și e pe locul 13.

În etapa următoare, Petrolul joacă tot pe teren propriu, la 18 noiembrie, de la ora 18:00, cu Aerostar Bacău. Rapid joacă acasă, probabil la Buftea, la 15 noiembrie, de la ora 14:30, cu Farul.

Foto: Cristian Stavri / Sport Pictures


Etapa a 11-a a Ligii 2 începe spectaculos în această seară, de la ora 19:00, cu un meci pe care Liga 1 și l-ar dori cu siguranță. Pe ”Ilie Oană” are loc ”Primvs Derby” Petrolul Ploiești – Rapid, un derby al fotbalului românesc între două cluburi care au luat-o de la zero anii trecuți după ce au falimentat, iar de două sezoane, respectiv unul se luptă în eșalonul secund pentru a accede din nou în elită.

Petrolul – Rapid este poate cel mai așteptat derby și în acest sezon de Liga 2, campionat în care ambele echipe gâfâie și se chinuie să urce în clasamentul dominat de nou-promovata U Craiova 1948 SA, care de ieri are patronul reținut la închisoare pentru următorii trei ani.

Viorel Moldovan spre ca Petrolul să se ”deblocheze” cu Rapid: ”Trebuie să fie un meci al revenirii”

Petrolul a stat în etapa a 10-a fiindcă nu a avut adversar, însă și Rapid a stat, deoarece ”U” Cluj a avut o mulțime de cazuri de COVID-19 și nu a putut juca pe terenul giuleștenilor. Teoretic, avem două echipe odihnite în ultima săptămână și care în această seară ar trebui să ”mănânce” pământul pentru a nu-și mai supăra suporterii în primul rând, după un început de sezon dezastruos.

De exemplu, Petrolul a ajuns să se teamă când joacă acasă. În cinci meciuri disputate până acum a înregistrat trei îngrângeri, o victorie și o remiză. Aceasta din urmă a fost ultima ”realizare” a băieților lui Viorel Moldovan, care n-au putut învinge acasă nici modesta nou-promovată CSM Slatina, cu care au remizat la scorul de 1-1.

Moldovan rezistă pe banca Petrolului și în aceste condiții, însă un eventual alt rezultat decât victoria în fața Rapidului, mai ales că echipa a și avut o săptămână la dispoziție să pregătească acest joc îi poate zdruncina serios locul.

”Este un derby de tradiție, care, în alte vremuri, se desfășura pe prima scenă fotbalistică. Pentru noi, trebuie să fie un meci al revenirii! Astfel de jocuri, cu miză, cu tradiție, cu adversari puternici, nu au cum să nu te motiveze și îi simt pe jucători mobilizați și dornici să câștige! Trebuie să depășim și acest complex, din ultima vreme, al meciurilor de pe teren propriu, să ne «deblocăm», iar o victorie, cu siguranță, le-ar da un alt moral jucătorilor!

Am avut prestații bune în partidele precedente, în care, din păcate, deși ne-am creat ocazii, nu am reușit să facem diferența pe tabela de marcaj. De aceea, acum trebuie neapărat să înscriem! Avem nevoie să fim pragmatici, mai concentrați la finalizare, pentru că ocazii am avut și sunt convins că vom mai avea. În același timp, ne trebuie și o organizare foarte bună, pentru că nu trebuie să le dăm prea multe șanse adversarilor. Rapid este o echipă cu jucători de calitate, mai ales de la mijloc în sus, care te pot pune în mare dificultate dacă le oferi spații”, a spus Viorel Moldovan, care așteptând de la jucătorii săi să depășească impasul din acest moment: ”Se antrenează exemplar, nu am ce să le reproșez din acest punct de vedere. Împreună cu tot stafful, am muncit foarte mult în ultima perioadă ca să ridicăm starea de spirit, să recâștigăm acel capital de încredere de care avem nevoie. Sunt încrezător și optimist că mâine seară vom face un joc foarte bun și că vom câștiga.”

Moldovan nu se va putea baza pe accidentații Armando Vajushi și Valentin Balint.

Petrolul vine după două meciuri desfășurate pe teren propriu: 0-1 cu U Craiova 1948 SA și 1-1 cu CSM Slatina.

Rapid vine după rezultate dezastruoase în ultima lună

În schimb, Rapid stă și mai prost decât Petrolul. Într-o lună a înregistrat patru umilințe, l-a demis de Adrian Iencsi, iar acum e la al doilea joc cu antrenorul interimar Mihai Iosif.

După 1-2 la Recea, 0-5 la Severin cu Craiova, 2-3 după prelungiri în turul 4 al Cupei României cu echipa de Liga 3 Progresul Spartac și 0-3 cu CS Mioveni, giuleștenii nu-și mai permit un alt eșec, mai ales că are în față marea rivală Petrolul.

Rapid trebuia să joace etapa trecută cu ”U” Cluj, însă ardelenii nu au putut evolua din cauza multiplelor infectări cu COVID-19 în rândul jucătorilor. Giuleștenii s-au bucurat de această amânare, mai ales că resimțeau rezultatele dezastruoase din ultima perioadă.

”Suntem cu capul în pământ, suntem dezamăgiți de tot ce am făcut până acum. Sperăm, totuși, să fie amânat meciul cu ”U” Cluj, pentru că avem mare nevoie de o pauză, de o pregătire, din nou, pentru că, eu cel puțin, stând două săptămâni, chiar dacă astăzi m-am simțit bine fizic, parcă nu aveam același tonus. Coronavirusului a venit exact într-un moment bun pentru noi, cred că câștigasem înainte de meciul cu Craiova. Au venit acele probleme. După aceea au continuat. Fiind negativi, am stat totuși izolați o săptămână, iar, apoi, noi am continuat să stăm izolați, cei care am ieșit pozitivi”, spunea mijlocașul Cătălin Hlistei, golgheterul echipei și în acest sezon, după eșecul cu CS Mioveni.

O victorie pentru Rapid, în Regie, și o remiză pe ”Ilie Oană”, în precedentele două jocuri. O brigadă din București arbitrează acum, cu Andrei Antonie la centru

Înaintea desfășurării meciului din această seară, Petrolul ocupă locul 9 în clasamentul Ligii 2, cu 14 puncte acumulate în nouă jocuri disputate în zece etape, în timp ce Rapid e pe poziția a 13-a, cu 13 puncte strânse în 8 partide.

De când sunt din nou în Liga 2, cele două echipe s-au întâlnit de două ori. În sezonul regular al ediție trecute Rapid s-a impus norocos pe teren propriu, în Regie, cu 1-0, prin golul marcat în minutul 80, după o fază fixă, de Bogdan Manole, la una dintre puținele ocazii. în timp ce în play-off-ul de promovare, pe ”Ilie Oană”, rezultatul a fost unul de egalitate, scor 0-0, în ciuda faptului că Petrolul a avut penalty, la care arbitrul a dictat de două ori repetarea, dar și doi jucători în plus, după două eliminări în echipa alb-vișiniilor.

Partida din această seară, de la ora 19:00, de pe stadionul ”Ilie Oană”, dintre Petrolul și Rapid, va fi condusă de o brigadă din București, cu central Andrei Antonie și asistenți Mihăiță Necula și Cosmin Vatamanu. Arbitru de rezervă este Valentin Porumbel (Oltenița), iar observatori au fost delegați Constantin Gheorghe (Suceava) și Mircea Bucur (Târgu Mureș).

PETROLUL PLOIEȘTI – RAPID

COMENTARIUL LIVE:

Petrolul: Kitanov – Alb. Olaru (Andr. Răuță 88′), Meijers, Huja, Țicu – Salifu (Ekollo 78′) – Mih. Constantinescu (Rob. Enache 56′), Nir Lax (Botic 88′), Pol Roige (cpt.), Saim Tudor (Diarra 78′) – Buhăescu
Rezerve neutilizate: R. Avram – Poelmans, Vl. Bogdan, Beleck
Antrenor: Viorel Moldovan

Rapid: Drăghia – I. Voicu (cpt.), Dandea, R. Crișan (D. Benzar 84′), Finica – Jorza, R. Lazăr (Drăghiceanu 46′), Pănoiu (R. Ilie 46′) – Sefer, Ad. Bălan (Al. Pop 68′), Hlistei
Rezerve neutilizate: Ciuculescu – Mocioacă, Nastos, R. Costin, Fica
Antrenor: Mihai Iosif

Min 90+5 Final de partidă pe ”Ilie Oană”. Petrolul câștigă cu 2-0 Primvs Derby cu Rapid și câștigă abia al doilea meci pe teren propriu în acest sezon, în șase partide. Giuleștenii sunt la al patrulea eșec consecutiv, al treilea în campionat
Min 90+4 Diarra avansează din dreapta în centru și trage din fața careului pe lângă bara colțului lung
Min 90+3 ||| Manuel Botic primește cartonașul galben
Min 90+2 2-0 Buhăescu îl întoarce în careu, în dreapta, pe Finica, pasează înapoi pentru Manuel Botic, care reia din prima de la 12 metri și înscrie lângă bara din dreapta
Min 90 Meciul e prelungit cu patru minute
Min 89 ||| Bart Meijers dă în minge și apoi îl ciupește apoi pe talpă pe Sefer, rapidistul țipă, iar arbitrul acordă cartonașul galben
Min 88 Ultimele două schimbări la Petrolul. Ies Alberto Olaru și Nir Lax și intră Andrei Răuță și Manuel Botic
Min 85 ||| La o fază de contraatac în care Enache n-a mai avut suflu și era în cădere la mijlocul terenului, Ionuț Voicu intră în el și îl împinge, iar arbitrul îi arată cartonașul galben căpitanului rapidist
Min 84 Mingea rămâne la piciorul lui Hlistei, în careul Petrolului, avansează din stânga spre centru și trage din întoarcere din 11 metri, Huja deviază și balonul se duce pe lângă poartă, în stânga. Fără intervenția lui Huja părea să fie o minge grea pentru Kitanov
Min 84 Pol Roige centrează, Buhăescu reia cu capul, însă mingea se duce pe lângă poarta lui Drăghia, în stânga
Min 84 Încă o schimbare la Rapid, una ofensivă. Iese fundașul Radu Crișan și intră mijlocașul ofensiv Daniel Benzar
Min 82 ||| Georgi Kitanov primește și el cartonașul galben, pentru tragere de timp
♦Min 78 Dublă schimbare la Petrolul. Ies Amidu Salifu și Alexandru Saim Tudor și intră Serge Ekollo și Ibrahim Sory Diarra
Min 74 ||| Amidu Salifu primește cartonașul galben după un duel cu Dandea
Min 68 Încă o schimbare la Rapid. Intră Alexandru Pop și iese Adrian Bălan, dezamăgit
Min 62 Sefer bate lovitura liberă din dreapta careului direct peste poartă, pe plasă
Min 61 ||| Pol Roige Rogriguez îl faultează în dreapta careului, în exterior, pe Drăghiceanu și arbitrul dictează lovitură liberă și cartonaș galben pentru căpitanul Petrolului
Min 59 Salifu greșește, Drăghiceanu pleacă pe contraatac, avansează rapid cu mingea la picior până în fața careului, de unde trage direct în piciorul lui Meijers
Min 56 La Petrolul, Robert Enache intră în locul lui Mihai Constantinescu
Min 53 Bălan bate în zid o lovitură liberă de la 18 metri ușor lateral stânga, fază fixă obținută de Hlistei după ce s-a lovit de Olaru
Min 48 Hlistei intră la rupere asupra lui Olaru, însă arbitrul nu dă nici măcar fault, ci lasă aut pentru Rapid. Petroliștii de pe bancă urlă la arbitru
Min 46 ||| Radu Crișan primește cartonașul galben după ce îl lovește din spate pe Buhăescu
Min 46 S-a reluat meciul de la Ploiești
Min 46 Dublă schimbare la Rapid la pauză. Intră Rareș Ilie și Marian Drăghiceanu și ies Ștefan Pănoiu și Rareș Lazăr
Min 45+1 Pauză la Ploiești. Petrolul conduce cu 1-0 în derby-ul cu Rapid, după golul marcat în minutul 7 de Vasile Buhăescu. La ocazii bune de gol create după reușita lui Buhăescu e 2-1 pentru Rapid, Dandea (22) și Crișan (31) au fost aproape de gol după faze fixe, în timp ce Tudor Saim (29), pentru Petrolul, a bătut aproape de vinclu o lovitură liberă, însă Drăghia s-a întins și a parat. Giuleștenii au abuzat de multe centrări din flancuri, din astfel de situații apărând și ocaziile celor doi fundași centrali
Min 45 + Prima repriză e prelungită cu un minut
Min 44 ||| Mihai Constantinescu primește și el cartonașul galben pentru un fault în jumătatea Rapidului
Min 42 Sefer trage puternic din afara careului, Kitanov respinge greu în față și Huja degajează în lateral
Min 38 Buhăescu are nevoie de îngrijiri medicale după ce pică urât, în gât, după un duel aerian la care Crișan s-a aplecat și a și împins
Min 35 Pol Roige pătrunde în careu, încearcă să centreze în fața porții pentru Buhăescu, însă Dandea respinge în corner și îndepărtează pericolul
Min 31 La o centrare dintr-o lovitură liberă din stânga, Kitanov iese pe sub minge și Crișan pune capul din 56 metri central și trimite mult peste poartă
Min 29 Tudor Saim bate peste zid, direct pe poartă, lovitura liberă din marginea careului, însă Drăghia plonjează la colțul scurt și parează
Min 28 Lazăr are o intrare dură, cu brațul în fața adversarului, chiar în fața arbitrului, însă acesta dictează doar lovitură liberă la 17 metri ușor lateral stânga, nu și al doilea cartonaș galben pentru rapidist
Min 25 ||| Amir Jorza primește și el cartonașul galben pentru o intrare prin alunecare asupra lui Tudor Saim
Min 22 Ocazie bună pentru Rapid. Dandea ciupește balonul cu exteriorul, din 9 metri, după o centrare dintr-o lovitură liberă din stânga, Kitanov intervine salvator și respinge de la prima bară în corner
Min 19 ||| Rareș Lazăr primește primul cartonaș al meciului după ce îl faultează la mijlocul terenului pe Pol Roige
Min 14 Tudor Saim are un șut centrare din stânga, Drăghia reține în marginea careului mic
Min 13 Pol Roige trage pe poartă din afara careului, aproape din poziție centrală, după o pătrundere din stânga, mingea țopăie prin careu și Drăghia reține în doi timpi
Min 7 1-0 Centrare din dreapta careului în partea opusă, Tudor Saim reia din semi-foarfecă spre colțul lung, acolo unde se demarcă Vasile Buhăescu și din 5 metri pune latul și înscrie sub transversală. Fundașii Rapidului au rămas nemișcați și cer offside, însă Buhăescu a fost în poziție regulamentară, fiindcă a venit din spate
Min 3 Sefer centrează dintr-o lovitură liberă din dreapta, Bălan pleacă mai devreme și vrea să devieze pe spate, însă dă pe lângă ea, balonul îl păcălește pe Kitanov și intră în plasa la colțul lung. Golul e însă anulat pentru poziția de offside a lui Bălan și intenția sa de a juca mingea
Min 1 A început partida de pe ”Ilie Oană” dintre Petrolul și Rapid

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-chirita-categoric-in-privinta-primvs-derby-ei-vor-castiga-sunt-99-la-suta-sigur-analiza-echipelor-si-verdictul-transant-anul-acesta-e-compromi-19156021

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mircea-bornescu-o-vede-favorita-pe-petrolul-in-primvs-derby-rapid-a-dezamagit-si-nu-stiu-care-sunt-motivele-pentru-ca-nu-au-o-echipa-chiar-atat-de-rea-cel-deranj-19155987

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/petrolul-si-u-cluj-sunt-in-urna-capilor-de-serie-la-tragerea-la-sorti-a-16-imilor-cupei-romaniei-frf-a-anuntat-cand-se-stabilesc-meciurile-din-aceasta-faza-a-competitie-19155851

Marius ANGHEL 06 Nov. 2020, 20:56 Liga 2
Pe aceeași temă