Un mijlocaș argentinian luat din prima ligă a Poloniei, cea mai nouă achiziție a echipei FK Csikszereda. Suciu l-a remarcat pe jucător într-un amical din Cipru

Un mijlocaș argentinian luat din prima ligă a Poloniei, cea mai nouă achiziție a echipei FK Csikszereda.** Suciu l-a remarcat pe jucător într-un amical din Cipru

FK Csikszereda a perfectat încă un transfer înainte de revenirea în țară din cantonamentul efectuat în Cipru. În penultima zi a stagiului de pe „Insula Afroditei”, săptămâna trecută, trupa din Miercurea Ciuc l-a convins pe argentinianul Juan Francisco Bauza (23 de ani, foto, alături de antrenorul Valentin Suciu și managerul sportiv Eugen Pîrvulescu) să semneze un contract, ajungând, astfel, la șapte achiziții pentru partea a doua a sezonului Ligii 2.

Remarcat de Valentin Suciu la adversarii din primul amical disputat în stagiul din Cipru, echipa de primă ligă poloneză Gornik Zabrze, în fața căreia s-a pierdut cu 1-4, cu primul gol al jocului marcat chiar de Juan Bauza, mijlocașul argentinian avea să ajungă la finalul cantonamentului chiar în lotul ciucanilor.  „După lungi negocieri”, așa cum anunță în maghiară clubul din Miercurea Ciuc, s-a ajuns la un acord cu Bauza, care a lăsat prima ligă din Polonia pentru a evoluat în liga secundă din România.

Juan Francisco Bauza este un argentinian originar din Gualeguaychu, care pe 3 mai va împlini 24 de ani și care în prima parte a acestui sezon a evoluat în șase meciuri pentru echipa poloneză Gornik Zabrze. Mijlocașul aparținea, de fapt, de clubul argentinian Colon Santa Fe, care din 2017 l-a tot împrumutat la Deportivo Juventud Unida, Gimnasia Mendoza (ambele din Argentina) și Gornik Zabrze. Acum va juca pentru Csikszereda.

Echipa din Miercurea Ciuc i-a mai adus pentru partea a doua a sezonului Ligii 2 pe Marvin Schieb (ex ASU Politehnica Timișoara), Salvatore Marrone (ex Dunărea Călărași), Christos Intzidis (grec, ex Kalamata), Yasin Hamed (ex Sepsi OSK), Kristof Pal și Lehel Solymosy (ambii reveniți de la AFC Odorheiu Secuiesc).

Șapte meciuri amicale jucate de Csikszereda în această iarnă

În Cipru, FK Csikszereda a rămas cu doar cinci meciuri amicale disputate, după ce și ultimul test a fost anulat, de această dată din cauza accidentărilor din lot. În țară, trupa din Miercurea Ciuc a disputat două meciuri test, 4-0 cu Colțea Brașov (Liga 4 Brașov) și 2-0 cu CSM Ceahlăul Piatra Neamț (Liga 3, Seria 1).

Amicalele echipei FK Csikszereda în cantonamentul din Cipru:

25 ianuarie: 1-4 cu Gornik Zabrze (Liga 1 Polonia) / Bajko Barna
31 ianuarie: 1-1 cu FK Cukaricki (Liga 1 Serbia) / Szilard Kalman (penalty)
3 februarie: 1-0 cu Digenis Akritas Morphou FC (Liga 2 Cipru) / Janos Botorok
4 februarie: 0-0 cu Rigas FS (Liga 1 Letonia)
10 februarie: 2-0 cu Ermis Aradippou (Liga 2 Cipru) / Barna Bajko, Kristof Pal

FK Csikszereda va juca primul meci oficial în 2020 pe 24 februarie, luni, de la ora 17:30, pe teren propriu, cu UTA, liderul Ligii 2, în cadrul etapei a 22-a.

Pe aceeași temă