VIDEO | Albert Hofman, la un pas de finala ”Golului Anului 2021” la echipele naționale ale României. Jucătorul Universității Cluj, singurul din Liga 2 prezent în această competiție, e în luptă directă cu Valentin Mihăilă

Marius ANGHEL 28 Dec. 2021, 13:53 Liga 2
VIDEO | Albert Hofman, la un pas de finala ”Golului Anului 2021” la echipele naționale ale României. Jucătorul Universității Cluj, singurul din Liga 2 prezent în această competiție, e în luptă directă cu Valentin Mihăilă

Albert Hofman (18 ani), jucătorul echipei Universitatea Cluj, îl înfruntă pe Valentin Mihăilă (21 de ani), atacantul echipei italiene Parma, în semifinala pentru desemnarea marcatorului ”Golului Anului 2021” la echipele naționale ale României. Concursul este inițiat de Federația Română de Fotbal prin site-ul dedicat suporterilor, ”Peluza tricoloră”.

În cealaltă semifinală sunt în duel Eduard Radaslavescu (17 ani), mijlocașul echipei Farul Constanța, și Ianis Hagi (23 de ani), mijlocașul scoțienilor de la Glasgow Rangers.

Albert Hofman e în duel cu Valentin Mihăilă pentru finala ”Golului Anului 2021” la echipele naționale

În această competiție de desemnare a celui mai frumos gol marcat la naționalele României în anul 2021, golgheterul Universității Cluj candidează cu reușita sa din meciul dintre România U19 și San Marino U19, desfășurat la 13 noiembrie 2021 și câștigat cu 5-0 de tricolori, când a marcat în minutul 15 golul de 2-0.

Până să ajungă în această fază semifinală, în care îl înfruntă pe Valentin Mihăilă, Hofman a trecut prima dată de George Ganea (marcator în România U23 – Austria U23 1-0), cu un raport de 78 la sută față de 22, iar apoi de Nicușor Bancu (marcator în Liechtenstein – România 0-2), cu un raport de 52 la sută față de 48, în urma exprimării voturilor suporterilor tricolori.

Valentin Mihăilă candidează cu reușita sa din meciul România – Macedonia de Nord 3-2, desfășurat pe Arena Națională, în care a marcat pentru 2-0.

Votul pentru desemnarea câștigătorului dintre Hofman și Mihăilă se încheie la noapte, la ora 23:59.

Golurile lui Valentin Mihăilă și Albert Hofman:

Eduard Radaslavescu și Ianis Hagi sunt în lupta pentru câștigarea celeilalte semifinale

În cealaltă semifinală, Eduard Radaslavescu candidează cu golul marcat în meciul România U20 – Cehia U20 2-1, iar Ianis Hagi cu reușita sa din meciul Germania – România 2-1.

Albert Hofman este singurul jucător din această competiție, ”Golul Anului 2021”, care evoluează la o echipă din Liga 2, una în care au fost participante și două fete, Clara Roșu și Maria Cristea, ambele cu goluri marcate pentru echipa feminină de fotbal U17 a României.

În total, în această competiție au luat startul 16 sportivi: Eduard Radaslavescu, Alexandru Mățan, Nicolae Stanciu, Enes Sali, Alin Toșca, Clara Roșu, Ianis Hagi, Alexandru Musi (pe o parte a tabloului), Valentin Mihăilă, Alex Cîmpanu, Andrei Ciobanu, Maria Cristea, Răzvan Tănasă, Nicușor Bancu, Albert Hofman și George Ganea (de cealaltă parte a tabloului). Aceștia au participat cu goluri marcate pentru naționalele masculine U16, U18, U19, U20, U21, U23 și seniori, respectiv cea feminină U17.

Golurile lui Eduard Radaslavescu și Ianis Hagi:

  • Cei care participă la acest vot pentru desemnarea câștigătorului ”Golul Anului 2021” reușit la echipele naționale pot câștiga, prin tragere la sorți, unul dintre premiile: 5 tricouri ale României, 5 tricouri de prezentare sau 5 mingi de joc Joma. Cei care vor să voteze o pot face pe site-ul Peluza tricoloră.

Albert Hofman este golgheterul din acest sezon al Universității Cluj

Revenind la Albert Hofman, tânărul de 18 ani al Universității Cluj, acesta a debutat în acest sezon la echipa de seniori a ardelenilor și totodată în campionatul Ligii 2.

Atacantul originar din Câmpulung Moldovenesc este marea surpriză a Universității Cluj în acest sezon. A fost utilizat în 15 din cele 16 meciuri de Liga 2 din acest campionat, în 12 ca titular, a acumulat 1001 minute pe teren și a marcat 6 goluri, lucru care l-a făcut golgheterul echipei, fiind urmat de Alexandru Boiciu, care are 5 goluri înscrise.

Evoluțiile sale la ”U” Cluj au fost remarcate și de Adrian Văsîi, care l-a convocat la naționala U19 a României, unde are trei prezențe și un gol (1-4 cu Turcia, 5-0 cu San Marino și 1-0 cu Letonia).

”Jucând atacant lateral, pentru că nu-i spun mijlocaș, e normal să înscrie. Are apariții foarte bune, din acest motiv a prins și echipa națională, unde chiar a dat un gol foarte frumos, dar în ceea ce privește activitatea lui la club, în ultimele două jocuri dinaintea acestuia nu a avut evoluții chiar așa de bune, dar, până la urmă, să spunem așa, că înțeleg tinerețea și lipsa de constanță. Potențial are foarte mare, are calitate foarte bună și, dacă va fi serios, cu siguranță va fi unul dintre jucătorii care va putea face diferența la Liga 1
Erik Lincar, antrenorul echipei Universitatea Cluj, despre Albert Hofman, la finalul meciului câștigat cu 1-0 în Ghencea, cu Steaua, chiar prin golul lui Hofman

Albert Hofman a marcat șase goluri pentru ”U” Cluj în 16 meciuri de Liga 2, la primul său sezon la seniori. Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

După încheierea primei părți a sezonului de Liga 2, Albert Hofman s-a numărat printre tinerii jucători cărora ”U” Cluj le-a propus și cu care a semnat un contract de jucător profesionist pe o durată de cinci ani.

Hofman e prezent și în finala pentru desemnarea celui mai frumos gol marcat de un jucător al echipei ”U” Cluj în prima parte a sezonului actual de Liga 2, chiar cu două reușite

Totodată, pe lângă participarea la ”Golul Anului 2021” la echipele naționale ale României, Albert Hofman este propus și pentru reușita sezonului la ”U” Cluj.

Clubul ardelean le-a propus suporterilor să voteze ”Supergolul anului 2021”, iar în ”ultimul act” au ajuns Florian Haită, cu golul din meciul cu Ripensia, și Albert Hofman, cu reușita din jocul cu Steaua și cea din partida cu Unirea Slobozia.

Fanii echipei și nu numai pot vota pe pagina de Facebook a clubului Universitatea Cluj favoritul, termenul limită fiind data de 30 decembrie.

”Supergolul anului 2021” este, de fapt, o competiție de desemnare a celui mai frumos gol marcat dintre jucătorii Universității Cluj doar din prima parte a sezonului de Liga 2 2021-2022. În anul 2021, în prima sa parte, s-au desfășurat multe meciuri și din campionatul trecut, care n-au fost puse în top pentru a fi votate.

  • În statistica ținută de ”U” Cluj în privința jucătorilor ei utilizați în acest sezon de Liga 2, lui Albert Hofman îi este tăiat un meci din cele în care a fost utilizat, cât și mai multe minute petrecute pe teren. Hafman e trecut cu 14 meciuri disputate în loc de 15 și cu 982 de minute jucate în loc de 1001.

Marius ANGHEL 28 Dec. 2021, 13:53 Liga 2
Pe aceeași temă