Jucător de la Unirea Slobozia, prezent la reunirea Petrolului. A evoluat puțin pentru ialomițeni, dar are șansa să îl convingă pe Nae Constantin și să urce în prima ligă

Marius ANGHEL 03 Jan. 2023, 18:38 Liga 2
Jucător de la Unirea Slobozia, prezent la reunirea Petrolului. A evoluat puțin pentru ialomițeni, dar are șansa să îl convingă pe Nae Constantin și să urce în prima ligă

Unirea Slobozia se poate despărți pentru a doua oară de Marius Ciobanu (19 ani), mijlocaș bucureștean care în cariera lui a mai evolua la seniori pentru Academica Clinceni și Universitatea Cluj, cu aceasta din urmă reușind în vara anului 2022 promovarea în prima ligă.

Revenit la trupa ialomițeană în vara trecută, Ciobanu ar putea face din nou pasul în prima ligă. Acesta a fost prezent astăzi, 3 ianuarie 2023, la reunirea echipei Petrolul, unde ”va fi evaluat, în perioada următoare, de către stafful tehnic”, după cum informează ploieștenii.

Tot astăzi, Unirea Slobozia a anunțat readucerea în lot a mijlocașului Robert Mustacă (20 de ani), în prima parte a sezonului fost la Concordia Chiajna. În plus, în această iarnă, trupa antrenată de Costel Enache s-a despărțit și de Antonio Cruceru, ajuns la SC Oțelul, iar la capitolul achiziții l-a ratat pe Alexandru Musi, mijlocaș de la FCSB care a preferat să semneze cu Poli Iași.

Marius Ciobanu, în teste la Petrolul

Printre cei 26 de jucători prezenți astăzi, 3 ianuarie 2023, la reunirea echipei din prima ligă Petrolul s-a aflat și Marius Florian Ciobanu-Vanghele, jucător care aparține în acest moment de Unirea Slobozia. Mijlocașul are acordul ialomițenilor să se antreneze cu prahovenii, între cele două cluburi existând o relație de colaborare.

În afară de Ciobanu, alte noutăți la primul antrenament din acest an al Petrolului au fost Cosmin Achim (ex FC Voluntari) și Robert Moldoveanu (ex Farul Constanța), dar și patru tineri promovați de la ”tineret”.

Referitor la Ciobanu, Petrolul anunță următoarele: ”Marius Ciobanu-Vanghele (19 ani) vine de la divizionara secundă Unirea Slobozia și va fi evaluat, în perioada următoare, de către staff-ul tehnic al „lupilor”. Tânărul fundaș dreapta a mai jucat pentru Academica Clinceni și Universitatea Cluj”.

Ciobanu a prins doar 97 de minute în acest sezon pentru Unirea Slobozia

În actualul sezon, Marius Ciobanu a evoluat puțin pentru Unirea. Revenit la echipă în vară, înainte de startul noii ediții a Ligii 2, mijlocașul a prins doar 97 de minute în 7 partide. Anterior, în ediția trecută a ligii secunde, acesta evolua în 19 jocuri (785 minute) pentru ”U” Cluj, alături de care promova în Liga 1, însă unde nu era păstrat în lot.

Ciobanu a mai evoluat la Unirea Slobozia în sezonul 2020-2021 de Liga 2, în 13 partide (725 de minute), și înscria un gol, cel care contribuia decisiv la salvarea echipei de la retrogradare. În returul barajului cu Fotbal Comuna Recea, jucătorul înscria în minutul 90+4 golul de 3-0, iar Unirea evita să ajungă în Liga 3.

De la Petrolul la Unirea Slobozia sunt împrumutați în acest sezon Alin Boțogan (mijlocaș, 18 ani, 14 meciuri și 1 gol), Vlad Prejmerean (mijlocaș, 24 de ani, 9 meciuri și 3 goluri) și Serge Ekollo (mijlocaș, 24 de ani, 14 meciuri și 1 gol).

  • Echipa ploieșteană a mai anunțat în ziua reunirii că nu se va mai baza pe Simon Măzărache și Marius Cioiu, au lipsit Andreas Leitner, Takayuki Seto, Jair Silva și Christian Irobiso, în timp ce Eugeniu Cebotaru nu va mai continua ca jucător, ci ca antrenor secund în stafful lui Nicolae Constantin.

Foto: Petrolul Ploiești și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-prima-achizitie-a-iernii-robert-mustaca-s-a-intors-19257121

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-musi-prima-reactie-dupa-ce-a-semnat-cu-poli-iasi-e-un-pas-inainte-pentru-mine-sper-sa-mai-raman-daca-promovam-de-ce-a-refuzat-sc-otelul-si-unirea-slobozia-19256988

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cadou-de-craciun-pentru-dorinel-munteanu-sc-otelul-a-bifat-a-doua-achizitie-in-aceasta-iarna-mijlocasul-vine-de-la-unirea-slobozia-19256869

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-sloboziareunire-la-jumatatea-lunii-ianuarie-19256454

Marius ANGHEL 03 Jan. 2023, 18:38 Liga 2
Pe aceeași temă