FK Miercurea Ciuc are un nou antrenor, un german. Harghitenii și-au anunțat primele două achiziții, un italian și un maghiar, dar și alte două plecări din lot

Marius ANGHEL 24 Jan. 2023, 15:12 Liga 2

La mai bine de o săptămână de la reunirea, FK Miercurea Ciuc oferă informații mai precise despre activitatea echipei.

Harghitenii care țintesc la play-off și la promovarea în SuperLigă au un nou antrenor, un german, și au anunțat primele două achiziții pentru partea a doua a sezonului.

Totodată, clubul ciucan s-a despărțit de încă un jucător în această iarnă, al treilea, dar anunță și faptul că ”talentatul nostru autodidact” Raul Sandor nu se mai antrenează cu echipa în urma unor sfaturi medicale primite după ultima vizită medicală.

Ciucul tot nu și-a făcut public întreg lotul de jucători de care dispune în acest moment.

Germanul Werner Burger, noul antrenor principal al FK Miercurea Ciuc, sub ”supravegherea” lui Laszlo Csaba

FK Miercurea Ciuc a anunțat că noul ei antrenor principal este germanul Werner Burger, în vârstă de 64 de ani. ”El își va desfășura activitatea sub supravegherea profesională a managerului Csaba Laszlo”, informează clubul din Liga 2.

Acesta din urmă a fost numit antrenor interimar pentru ultimul joc oficial din 2022, 1-2 la Timișoara cu Politehnica, după ce Francisc Dican a fost destituit din funcție în urma eșecului șoc de acasă cu CS Comunal Șelimbăr (scor 1-2). Totuși, la jocul de la Timișoara, în raportul de arbitraj nu a fost trecut Csaba, ci antrenorul secund Barna Bajko.

Din ceea ce transmite clubul, se înțelege că cel care l-a adus pe Werner Burger este Laszlo Csaba. ”Colaborarea dintre cei doi profesioniști datează de aproape douăzeci de ani. Au lucrat împreună pentru prima dată la echipa scoțiană Heart, iar apoi la MTK Budapesta, Dunajska Streda și Dundee United”, scrie, în maghiară, FK Miercurea Ciuc.

În CV-ul de pe Transfermarkt, germanul Werner Burger (foto text, discutând cu Soufiane Jebari) apare că a fost antrenor secund la Heart of Midlothian FC (Scoția)(august 2008 – ianuarie 2011), MTK Budapesta (Ungaria)(iunie 2015 – februarie 2016), DAC Dunajska Streda (Slovacia)(octombrie 2016 – mai 2017) și Dundee United (Scoția)(iunie – august 2018). Din august 2018 ar fi fără echipă.

Laszlo Csaba are 58 de ani și, potrivit CV-ului său, unul mult mai stufos, inclusiv cu câteva echipe naționale, a colaborat cu germanul la cele patru cluburi amintite, punctul de start fiind la Heart, unde neamțul se afla deja de o lună.

Italianul Roberto Romeo și maghiarul Gabor Eperjesi, primele achiziții la FK Miercurea Ciuc în 2023

În ceea ce privește lotul de jucători, FK Miercurea Ciuc informează că a semnat cu doi fotbaliști.

Confirmă aducerea italianului Roberto Romeo (32 de ani – foto text 3, ultimul din dreapta) de la ”U” Cluj, mutare anunțată de echipa din prima ligă și publicată de Liga2.ro, și informează că a ajuns la un acord cu Gabor Eperjesi (foto text 2).

Eperjesi este un fundaș maghiar de 29 de ani, împliniți la 12 ianuarie, care majoritatea carierei și-a petrecut-o la Diosgyor, în prima și a doua ligă din Ungaria. A mai evoluat timp de trei sezoane și la Mezokovesd-Zsory, tot în prima ligă din țara vecină. Are, însă, doar 168 de meciuri oficiale disputate din 2010 și până acum, în campionat, cupă și competiție europeană (46 minute într-un joc din Cupa UEFA, în 2014).

”Înainte de începerea campionatului, este posibil ca la echipă să se alăture jucători suplimentari, o decizie urmând să fie luată după cantonamentul din Turcia”, a mai informat FK Miercurea Ciuc.

Rareș Takacs și Raul Sandor nu vor mai continua cu echipa care sâmbătă pleacă în Turcia

Echipa se va pregăti și în această săptămână pe plan local, la propria bază sportivă, până vineri, fiindcă sâmbătă dimineață va pleca într-un cantonament în Turcia, unde se va sta până în data e 11 februarie. Acolo va disputa și patru-cinci meciuri amicale, ulterior, la revenirea în țară, urmând să mai desfășoare un joc test.

Un adversar pe care îl va întâlni va fi LKS Lodz, liderul din liga secundă din Polonia, în data de 3 februarie.

În Turcia nu vor merge Rareș Takacs (31 de ani) și Raul Sandor (18 ani).

Cu fundașul lateral Rareș Takacs, clubul a reziliat contractul. Acesta a ajuns la FK Miercurea Ciuc în vara anului 2020, de la ”U” Cluj, iar în cele două sezoane și jumătate a prins 52 de meciuri în Liga 2 și a înscris un gol. În actualul sezon a evoluat în 7 partide (338 minute).

În ceea ce-l privește pe Raul Sandor, atacantul crescut de club ”nu poate participa la sesiunile de pregătire din cauza sfaturilor medicale”, după cum informează FK Miercurea Ciuc. Mai multe detalii despre jucătorul care în acest sezon a fost utilizat în trei meciuri și a înscris un gol vom scrie într-un articol viitor.

”Mulțumim tuturor celor care au plecat pentru ceea ce au făcut pentru echipă și le dorim mult succes pe viitor!”, le-a transmis FK Miercurea Ciuc lui Ivanovici, Nemanic și Takacs.

  • FK Miercurea Ciuc ocupă locul 7 în clasamentul Ligii 2 după 16 etape, cu 25 de puncte acumulate. Pe ultimul loc care asigură accederea în play-off, 6, se află Gloria Buzău, cu 26 de puncte.

Foto: Farkas Endre / FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-reunire-pentru-partea-a-doua-a-sezonului-19258481

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-achizitie-din-superliga-romaniei-19258090

Marius ANGHEL 24 Jan. 2023, 15:12 Liga 2
Pe aceeași temă