Un fundaș albanez cu meciuri în cupele europene, noua achiziție a echipei UTA. În ultimele șase luni a stat pe tușă: „Am avut ghinion în unele situații”

UTA a perfectat, luni, al doilea transfer pentru partea a doua a sezonului. După fundașul Radu Crișan (23 ani), ultima dată la Dunărea Călărași, împrumutat însă de la Astra, liderul Ligii 2 a bătut palma pentru un an și jumătate cu Simon Rrumbullaku (28 ani), un fundaș albanez care are și cetățenie greacă. Echipa arădeană îl prezintă însă sub numele de Simo Roumpoulakou!?

Simon Rrumbullaku este un albanez, fundaș stânga, care din ianuarie 2017 a fost legitimat la echipa Kukesi, din țara sa natală, și alături de care a ieșit o dată campionat, de două ori vicecampion, a câștigat o cupă și o supercupă. Tot cu această echipă a evoluat în preliminariile Champions League (6 meciuri) sau Europa League (4 meciuri). În cariera sa a mai evoluat pentru echipele grecești Kalamata, Giannina, Panaitolikos, Panegialios și Apollon Smirnis.

De șase luni de zile este liber de contract. „Sunt fericit să fiu aici. Știu că UTA e un nume mare în fotbalul românesc și că are un proiect important. Vreau să mulțumesc conducerii, antrenorului și impresarului meu că m-au adus aici. Voi încerca să muncesc, să progresez și, împreună cu colegii să ne îndeplinim obiectivul, adică promovarea. Postul meu de bază este cel de fundaș stânga, dar pot evolua și ca mijlocaș stânga dacă mi-o cere antrenorul. Ultimele șase luni au fost dificile, am avut ghinion în unele situații, este dificil pentru un fotbalist să stea șase luni fără echipă. Dar, m-am antrenat în permanență și sunt pregătit”, a spus Rrumbullaku la conferința de prezentare.

Presiune pe Rrumbullaku: „Cifrele sale sunt mult peste nivelul ligii secunde”

Agentul noii achiziții a liderului Ligii 2, cel care, de altfel, face toate transferurile la UTA, Bogdan Apostu, i-a făcut o descriere de mare jucător lui Rrumbullaku și a explicat motivul pentru care nu a evoluat în ultimele luni.

„În ultimii doi ani și jumătate a jucat în Champions League și Europa League, cifrele sale sunt mult peste nivelul ligii secunde. Are câteva zeci de meciuri în Superliga Greciei înainte de a juca pentru campioana Albaniei. Poate ajuta UTA. Nu a jucat în ultimele luni pentru că a refuzat unele oferte, l-am convins de ce înseamnă UTA, de acest proiect. UTA începe să atragă, devine interesantă pentru orice jucător bun, datorită a tot ceea ce se întâmplă aici. Nu a venit pentru bani, a venit să dea totul și sunt convins că va fi un plus incontestabil”, a spus Apostu.

Laszlo Balint: „Sunt convins că va compensa foarte repede această lipsă de jocuri oficiale”

Simon Rrumbullaku a fost adus pentru a acoperi în special postul de fundaș stânga, acolo unde Bogdan Stancu acuză în continuare probleme musculare.

„În ultima perioadă a sezonului de toamnă, am fost obligați să jucăm cu improvizații pe postul de fundaș stânga. Din fericire, au funcționat, dar nu ne dorim să continuăm pe același principiu. Bogdan Stancu a acuzat din nou probleme în zona în care s-a accidentat în octombrie, așadar l-am adus pe Simo să ne ajute în sezonul de primăvară. Chiar dacă nu a jucat în ultima perioadă, este un fotbalist cu experiență internațională, cu trofee în palmares. Din discuțiile pe care le-am avut cu el, l-am simțit foarte dornic de performanță. De astfel de jucători avem nevoie, care pun performanța pe primul loc. Pe mine asta m-a încântat foarte mult și sunt convins că va compensa foarte repede această lipsă de jocuri oficiale, mai ales că avem cinci săptămâni până la primul meci de campionat”, a vorbit și antrenorul Laszlo Balint despre noua achiziție a echipei UTA.

Foto: Viorel MUSCĂ‚ și UTA Arad

Pe aceeași temă