Un fost junior la Barcelona și Real Madrid, dar și Leonel Pierce au semnat cu Petrolul. „Lupii” au câștigat și al doilea amical desfășurat în Antalya

Aflată de o săptămână în cantonament în Turcia, Petrolul a perfectat în această perioadă două transferuri, ajungând, astfel, la trei achiziții în această iarnă. După mijlocașul Mihai Nițescu (19 ani), echipa ploieșteană a semnat contracte și cu alți doi mijlocași, spaniolul Pol Roige Rodriguez (25 ani) și argentinianul Michael Leonel Pierce (26 ani), acesta din urmă fiind prezent în lot încă din a doua zi de la reunire. Sub comanda lui Costel Enache se mai află alți doi jucători străini în probe, mijlocașul stânga albanez Armando Vajushi și fundașul central basarabean Radu Rogac. Totodată, Petrolul a desfășurat sâmbătă al doilea test din Turcia, 3-2 cu maghiarii de la Budaorsi SC.

Spaniolul Pol Roige Rodriguez, cel puțin până în vară la Petrolul

Petrolul a semnat, duminică, un contract valabil până în vară, cu opțiunea de prelungire, cu mijlocașul spaniol Pol Roige Rodriguez. Jucătorul care pe 28 ianuarie împlinește 26 de ani a evoluat ultima dată la echipa GIF Sundsvall, retrogradată din prima ligă a Suediei, în 12 meciuri, 697 de minute, în care a înscris și un gol.

În cariera sa a evoluat pentru echipe din liga a doua sau a treia din Spania, ca Sabadell, Mallorca, Celta de Vigo II și Hercules. În juniorat, spaniolul originar din Barcelona a evoluat pentru echipa bască, dar și pentru Real Madrid.

„FC Petrolul Ploiești a ajuns la un acord cu mijlocașul spaniol Pol Roige Rodriguez, cel care a semnat cu gruparea noastră un angajament valabil până la finalul actualei stagiuni, cu opțiune de prelungire.

➡️ În vârstă de 25 de ani, Pol Roige (1.78 metri) are experiența eșalonului secund iberic, acolo unde a bifat 39 de partide, în tricoul lui CE Sabadel (2014-2015) și, mai apoi, în cel al formației RCD Mallorca (2015-2017).
➡️ Jucător de bandă, spaniolul a mai evoluat, de-a lungul carierei, în țara natală la Barcelona U17, Real Madrid U17, UE Cornella, UE Castelldefels, Celta Vigo B și Hercules Alicante, iar ultima dată a jucat în prima ligă suedeză, pentru GIF Sundsvall.
➡️ Pol Roige a sosit, azi-noapte, în cantonamentul de la Belek și urmează, acum, să intre în programul de pregătire al formației lui Costel Enache.

Bun venit, Pol Roige Rodriguez!”, a anunțat Petrolul transferul lui Pol Roige Rodriguez.

Argentinianul Leonel Pierce a semnat și el cu echipa ploieșteană

Totodată, luni dimineață, Petrolul a anunțat oficial că a semnat un contract valabil tot până la finalul stagiunii actuale, cu drept de prelungire, cu mijlocașul argentinian Michael Leonel Pierce, prezent în lot încă de la al doilea antrenament susținut de echipa ploieșteană în 2020.

Acesta s-a despărțit în această iarnă cu FC Botoșani, unde în prima parte a sezonului a evoluat doar 213 minute. A prins șase meciuri pentru moldoveni, în doar unul intrând ca titular și nu a înscris. În cariera sa a mai evoluat doar în țara sa natală, pentru Racing Club, All Boys și Deportivo Santamarina.

„➡️ Mijlocașul argentinian Michael Leonel Pierce este, oficial, jucătorul formației noastre, el semnând un acord valabil până la finalul actualei stagiuni, cu opțiune de prelungire.

➡️ În vârstă de 26 de ani, Pierce nu este la prima experiență în fotbalul românesc, după ce, în prima parte a sezonului 2019-2020, a evoluat în primul eșalon, pentru FC Botoșani. Anterior jucase doar în țara natală, la Racing Club II, CA All Boys Buenos Aires și Deportivo Santamarina.

Bun venit, Michael Leonel Pierce!”, a anunțat Petrolul transferul lui Michael Leonel Pierce.

Al doilea test în Turcia, a doua victorie: 3-2 cu Budaorsi SC

Altfel, Petrolul a susținut sâmbăta trecută al doilea amical în cantonamentul din Antalya. După 2-0 de FK Kyzylzhar, formație nou-promovată în prima ligă din Kazahstan, „lupii” au trecut cu 3-2 de Budaorsi SC, echipă din liga secundă a Ungariei.

Petroliștii au deschis scorul la scurtă vreme după start, Gabriel Deac (9) trimițând în plasă de la 13-14 metri, după o cursă pe partea dreaptă, dar replica adversarilor a venit repede, Medgyes (21) restabilind egalitatea cu un șut violent, expediat sub transversală, de la 10 metri, lateral stânga. „Lupii” au trecut din nou în avantaj, atunci când Laurențiu (28) a profitat de o pasă excelentă a lui Bărboianu și a reluat, din preajma punctului cu var, fără speranțe pentru portarul advers, însă la pauză avea să se intre de pe poziții de egalitate, pentru că Budaorsi a mai egalat o dată, Petho (40) deviind din marginea careului mic, după o centrare venită de pe stânga.

Golul desprinderii decisive a venit după reluare, atunci când Nițescu, aflat la debutul său în tricoul „galben-albaștrilor”, l-a deschis excelent în stânga pe Armando Vajushi (65), iar albanezul a plasat balonul la colțul lung, pe lângă goalkeeperul maghiar, a scris Petrolul pe site-ul oficial.

Dacă în primul test, cu FK Kyzylzhar, au marcat Laurențiu Marinescu și Gabriel Deac, cu Budaorsi SC au punctat Gabriel Deac, Laurențiu Marinescu și Armando Vajushi. Ultimul amical din acest stagiu de pregătire are loc marți, 21 ianuarie, cu BC Siofok, altă echipă din Ungaria.

Petrolul cu Budaorsi: Avram (Apostolachi 30) – Bărboianu, Walace, Manolache, Țicu – Meza Colli – Deac, I. Stoica, Marinescu, Saim Tudor – Arnăutu. În repriza a doua au jucat: Apostolachi (Lungu 60) – Bărboianu (Nicolae 76), Olaru, Rogac, S. Tudor – Pierce – Bratu, Enache, Vajushi – Blănaru, Arnăutu (Nițescu 61).

Foto: Petrolul Ploiești

Pe aceeași temă