Un egal care ar putea s-o coste play-off! Petrolul a jucat modest la Chiajna, a urcat pe locul 3 după remiza cu Concordia, însă finalul etapei o poate găsi tot sub ”Top 6”

Marius ANGHEL 11 Mar. 2021, 19:35 Liga 2

Petrolul a obținut doar un punct în meciul din deplasarea de la Concordia Chiajna, după ce rezultatul jocului din debutul antepenultimei etape a sezonului regular al Ligii 2, ediția specială 2020/2021, a fost 0-0.

Într-un joc modest, în care ocaziile la cele două porți pot fi numărate pe degetele unei singure mâini, ploieștenii pierd două puncte în lupta pentru accederea în play-off-ul de promovare, iar ilfovenii ajung la trei meciuri oficiale desfășurate în 2021 în care termină fără gol marcat, toate la scorul de 0-0.

Primă repriză mai bună, cu situații pentru Llullaku, Constantinescu, Moise și Deac, dar și un posibil penalty la Lică

În fața celui mai facil adversar pe care îl mai avea de întâlnit în sezonului regular, apoi urmând să joace cu CS Mioveni (acasă) și ”U” Cluj (deplasare), Petrolul aproape că n-a mișcat. A făcut cel mai slab joc al ei în acest an.

În prima repriză a tremurat la șansele bune ale lui Llullaku (3 – șut modest din fața careului, 7 – reluare peste din 6 metri lateral stânga), iar la prima sa ocazie, Constantinescu (14) a șutat dintr-un voleu lateral de puțin peste vinclul colțului scurt. Lică (15) a intervenit apoi imprecis la o centrare, mingea i-a atins și mâna, în propriul careu, însă arbitrul a lăsat jocul să continue, iar mai apoi Moise (18) șuta pe poartă, iar Chesneau se întindea și scotea de lângă rădăcina barei în corner.

Deac (31) putea deschide scorul pentru Concordia, însă, deși i-a luat fața lui Țicu, a reluat slab cu capul din 4 metri, iar Kitanov a prins pe centrul porții. Replica Petrolului a venit în același minut, când, după o diagonală, Constantinescu a preluat pe piept în dreapta careului, a ciupit cu șpițul din 6 metri, însă Kitanov a salvat.

Repriză a doua dezastruoasă pentru fotbal. Nicio ocazie nu s-a consemnat, iar Petrolul a cerut, timid, un penalty la Llullaku

La pauză, Moldovan a schimbat ofensiv, cu Tudor Saim în locul lui Nir Lax, însă mutarea nu s-a văzut mai deloc. Petrolul a solicitat un penalty în minutul 54, la un presupus henț al lui Llullaku, însă și dea această dată arbitrul a lăsat jocul să continue.

Fără nerv și ambiție, niciuna dintre echipa nu a mai contat în atac în repriza a doua. De notat au fost cele cinci schimbări făcute de Claudiu Niculescu, în trei întreruperi ale jocului, cât și alte trei făcute de Viorel Moldovan, în două întreruperi. Galbenele luate de Llullaku și Bărboianu au mai fost fazele notabile, în rest, cei doi portari au șomat.

Astfel, după o repriză a doua de nivel de Liga 3, Concordia și Petrolul s-au mulțumit doar cu o remiză. La finalul sezonului se va vedea cât de mult a contat pentru ploieșteni acest punct, care acum nu dă mari speranțe la play-off suporterilor.

Petrolul urcă pe locul 3, Concordia e pe 14. Cu siguranță vor pica în clasament până la finalul etapei

Petrolul ajunge la 28 de puncte și urcă, pentru moment, pe locul 3, la egalitate cu FK Csikszereda, Dunărea Călărași, Farul Constanța și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, pe toate depășindu-le la golaveraj. În sezonul regular mai are meciuri cu CS Mioveni (acasă) și ”U” Cluj (deplasare).

Concordia Chiajna, cu 18 puncte, urcă pe locul 14, devansând la golaveraj echipele CSM Reșița și Ripensia, cu care e la egalitate de puncte. În ultimele două etape mai are meciuri cu Aerostar Bacău (deplasare) și ASU Politehnica (acasă).

CLASAMENTUL LIGII 2 și CLASAMENTUL GOLGHETERILOR

CONCORDIA CHIAJNA – PETROLUL PLOIEȘTI 0-0

Concordia Chiajna: Chesneau – Borța, Marc (cpt.), L. Ion, Cherecheș – Al. Lazăr, Piper (Ciucureanu 73′) – Hergheligiu (Diogo Rosado 80′), Gab. Deac (Biceanu 73′), Llullaku (Younes 63′) – Cocoș (M. Dumitru 63′)
Rezerve neutilizate: C. Lungu – Ct. Alexe, Bg. Manole, Butoiu
Antrenor: Claudiu Niculescu

Petrolul Ploiești: Kitanov – Bărboianu, V. Lică, Meijers, Țicu – Nir Lax (Saim Tudor 46′) – Mih. Constantinescu (M. Bratu 82′), R. Moise, Pol Roige (cpt.)(Arnăutu 82′), Sil. Pană – Buhăescu (Val. Balint 88′)
Rezerve neutilizate: R. Avram – Ant. Manolache, Vl. Mitrea, Mondragon, Alb. Olaru
Antrenor: Viorel Moldovan

Stadion: Concordia (Chiajna – Ilfov); Arbitru: Rareș George Vidican (Satu Mare); Asistenți: Cosmin Bojan (Târgu Mureş) și Ovidiu Timar (Oradea); Rezervă: Vasile Buzea (Bucureşti); Observatori: Laurenţiu Vărgatu (Brăila) și Marian Lumânare (Bucureşti).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-petrolul-se-joaca-de-la-ora-1700-ploiestenii-au-cel-mai-usor-meci-din-ultimele-trei-ramase-in-sezonul-regular-19173881

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-farul-castiga-la-masa-verde-meciul-nedisputat-nici-la-reprogramare-cu-u-cluj-clasamentul-ligii-2-sufera-modificari-importante-cu-trei-etape-inainte-de-fi-19173809

Marius ANGHEL 11 Mar. 2021, 19:35 Liga 2
Pe aceeași temă