OFICIAL | SC Oțelul a mai făcut o achiziție: Diego Zivulic. Croatul are în palmares campionatul și Cupa Croației cu echipe diferite

Marius ANGHEL 12 Jan. 2023, 11:55 Liga 2
OFICIAL | SC Oțelul a mai făcut o achiziție: Diego Zivulic. Croatul are în palmares campionatul și Cupa Croației cu echipe diferite

SC Oțelul Galați a mai perfectat o achiziție în această pauză de iarnă, a treia.

Croatul Diego Zivulic (30 de ani), anunțat de la reunire că se va alătura echipei, a ajuns la Galați și a semnat un contract pe un sezon și jumătate, Dorinel Munteanu neavând nevoie să-l urmărească la antrenamente pe mijlocașul defensiv sau fundașul central pentru a se convinge că alegere sa este una bună.

Anterior, clasata pe locul 3 în Liga 2 după primele 16 etape a mai semnat cu Octavian Ursu (28 ani, ex CS Comunal Șelimbăr) și Antonio Cruceru (26 ani, ex Unirea Slobozia).

România, a opta țară în care va juca croatul Diego Zivulic

Cea mai recentă achiziție a celor de la SC Oțelul, Diego Zivulic, a evoluat în prima parte a actualului sezon în prima ligă din Slovenia, la Tabor Sezana, ultima clasată. A jucat în 13 meciuri, 12 începute ca titular, din totalul de 20 disputate de echipă până în acest moment și nu a înscris niciun gol.

În cariera sa, croatul a evoluat pentru Rijeka, HNK Orijent, Pomorac Kostrena (toate trei din Croația), Zlin, Viktoria Plzen (ambele din Cehia), Pafos (Cipru), Slask Wroclaw (Polonia), Diosgyor (Ungaria), Bregalnica Stip (Macedonia de Nord) și Tabor Sezana (Slovenia).

Cu Viktoria Plzen a câștigat titlul în Cehia, în 2018, iar cu Zlin a câștigat Cupa Cehiei, în 2017.

Diego Zivulic, contract pe un sezon și jumătate cu SC Oțelul

”SC Oțelul Galați și-a asigurat serviciile fotbalistului Diego Zivulic, clubul nostru și jucătorul croat semnând un angajament valabil un sezon și jumătate.

Născut la Rijeka, în Croația, Zivulic are 30 de ani și vine la Oțelul de la formația Tabor Sezana, din prima ligă a Sloveniei. Zivulic, care poate juca atât ca mijlocaș defensiv, cât și ca fundaș central, a mai evoluat de-a lungul carierei sale pentru pentru HNK Rijeka (Croația), Viktoria Plzen și Fastav Zlin (Cehia), Diosgyor (Ungaria), Slask Wroclaw (Polonia) sau Pafos FC (Cipru). Croatul are și două trofee câștigate: titlul de campion al Cehiei, obținut în 2018 cu Viktoria Plzen, și o Cupă a Cehiei, cucerită în 2017 cu Fastav Zlin. Zivulic are și trei prezențe în cupele europene, toate pentru Viktoria Plzen: două meciuri în calificările Ligii Campionilor și o partidă în calificările pentru Europa League.

Bine ai venit și mult succes, Diego Zivulic!”, anunță SC Oțelul achiziționarea lui Diego Zivulic.

De la reunire, în locul echipei gălățene se află și Cristian Constantin, un tânăr de 18 ani, mijlocaș dreapta, care ”va fi evaluat în perioada următoare de stafful tehnic”, după cum a anunțat SC Oțelul.

Foto: SC Oțelul Galați

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-cantonament-si-in-antalya-19257530

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-sa-reunit-si-a-organizat-primul-antrenament-19257448

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-a-anuntat-plecarea-unui-fotbalist-19256943

Marius ANGHEL 12 Jan. 2023, 11:55 Liga 2
Pe aceeași temă