Un conducător din Liga 2 e de părere că „sezonul e compromis”. „Nu cred că vor mai putea fi reluate competițiile sportive cel puțin până în lunile iunie sau iulie”

Marius ANGHEL 20 Mar. 2020, 11:27 Diverse

După modul în care se răspândește coronavirusul în România, șansele de reluare în curând a competițiilor sportive sunt mici, aproape imposibile. Pentru moment, FRF a anunțat oficial că fotbalul nu va fi reluat mai devreme de 16 mai. În situația în care starea de urgență declarată de președintele Klaus Iohannis va fi prelungită, lucru foarte posibil, atunci campionatele de fotbal ar putea reîncepe în vară, dacă nu se va merge pe varianta de a decide campioana, retrogradatele sau echipele promovate pe baza clasamentelor actuale.

Tot mai multe voci din fotbalul românesc încep să creadă în această ultimă variantă. Antrenorul Politehnicii Timișoara, Octavian Benga, este pesimist în privința a ceea ce va urma în Liga 2, iar directorul sportiv al echipei Pandurii Târgu Jiu, Camilian Floroiu, e o altă astfel de persoană care crede că sezonul este compromis. 

Floroiu este de părere că nimeni nu poate avansa în acest moment un termen exact pentru reluarea competițiilor fotbalistice.

„Sunt prinși și ei, ca și noi, (n.r. – oficialii FRF, respectiv cluburile de fotbal) într-o situație cu care nu s-au mai întâlnit până acum. Încearcă să găsească soluțiile optime pentru a continua activitatea, deși, din punctul meu de vedere, la modul cum evoluează această pandemie, nu știm cum vor reuși să reia campionatul sau alte competiții sportive. E destul de delicat. Eu sper să găsească solițiile optime. E normal să pună pe primul plan sănătatea și, după aceea, competiția sportivă. Din punctul meu de vedere, și am mai spus-o și înainte de a intra în această situație, cred că sezonul e compromis. Nu cred că vor mai putea fi reluate competițiile sportive cel puțin până în lunile iunie sau iulie”, a spus Floroiu, citat de gorjeanul.ro.

Pandurii Târgu Jiu ocupă ultimul loc, 19, în clasamentul Ligii 2 după 24 de etape disputate în acest sezon, cu doar 8 puncte. Poziția este retrogradabilă, iar prima clasatea deasupra „zonei roșii” este CSM Reșița, cu 24 de puncte.

CITEȘTE și:

Play-off și play-out în Liga 2 pentru încheierea sezonului și stabilirea echipelor care vor promova/retrograda. Când ar putea să se reia campionatul și condițiile în care se va juca

OFICIAL FRF a anunțat prima concluzie a Grupului de Lucru format pentru a decide viitorul competițiilor interne de fotbal: nu se pot relua mai devreme de 16 mai 2020

Foto: Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 20 Mar. 2020, 11:27 Diverse
Pe aceeași temă