Dorinel Munteanu e noul antrenor al echipei CSM Reșița. „Îi dorim mult succes și îi mulțumim lui Leo Doană”

Marius ANGHEL 10 Nov. 2019, 12:44 Campionat

CSM Reșița are un nou antrenor începând de astăzi, 10 noiembrie. După remiza de ieri cu Petrolul, scor 1-1, pe teren propriu, în etapa a 16-a a Ligii 2, echipa nou-promovată s-a despărțit de Leontin Doană (49 de ani) și l-a numit pe banca tehnică pe Dorinel Munteanu (51 de ani), un cărășean apropiat de clubul din Valea Domanului.

Leontin Doană, antrenor care a promovat CSM Reșița în Liga 2, se desparte de gruparea din Banat după 16 etape, perioadă în care a acumulat 16 puncte și se află pe locul 16, retrogradabil. Reșița a obținut ieri, cu Petrolul, pe teren propriu, primul punct după o serie de patru meciuri în care a pierdut.

După meciul desfășurat weekendul trecut, 1-2 la Dunărea Călărași, președintele Cristian Bobar spunea că nu se pune problema îndepărtării lui Leontin Doană de pe banca tehnică și că i se ofere susținere totală. După alte două jocuri, eșecul de la Pitești, 2-3 cu Argeș, și remiza cu Petrolul, 1-1, Doană a fost demis.

„Nu se pune problema încetării colaborării cu Leontin Doană. Are susținerea noastră totală, a mea, a oamenilor care finanțează clubul. Reiese acest lucru și din programul echipei, din tot ceea ce facem. Încercăm să-l susținem cât mai mult. El are putere de decizie la echipă, în vestiar. Dar mai trebuie să luăm și puncte.
Toată lumea laudă jocul nostru, pe unde mergem, dar rămânem doar cu jocul. Dacă nu luăm puncte, degeaba. Prefer să nu avem un joc chiar atât de frumos, dar să luăm noi punctele. Trebuie să fim foarte atenți, pentru că, dacă se întâmplă să mai pierzi unul-două meciuri, deja te îndepărtezi. Se va despărți clasamentul foarte mult și clar vor fi probleme”
, spunea Bobar după meciul de la Călărași.

Dorinel Munteanu a mai ajutat cu sfaturi la Metalul Reșița, actuala Sportul Snagov, și CSM Școlar Reșița, actuala CSM Reșița

Noul antrenor al Reșiței, fostul internațional Dorinel Munteanu, revine pe banca tehnică, după ce ultima dată a pregătit-o în Liga 1 pe Concordia Chiajna, în perioada septembrie 2018 – ianuarie 2019.

Fostul mijlocaș, deținătorul celor mai multe selecții la naționala României, a antrenat în cariera sa echipele CFR Cluj, FC Argeș, FC Vaslui, „U” Cluj (de două ori), FCSB, Oțelul, Dinamo, Mordovia Saransk, Kuban Krasnodar (ambele din Rusia), Qakala (Azerbaidjan), Astra, Zakho (Irak) și Concordia Chiajna.

Alături de Oțelul a câștigat titlul în Liga 1 (2010/2011) și Supercupa României (2011/2012).

Ca reșițean, Dorinel Munteanu (foto principal – alături de președintele Cristian Bobar în meciul din deplasare de la CS Mioveni, în etapa a 2-a) era un apropiat al CSM Reșița și al conducătorilor săi. În trecut, „Neamțul” a colaborat și cu Metalul Reșița, fosta echipă a Reșiței, redenumită acum Sportul Snagov și mutată la Ghermănești, în satul ilfovean care aparține de comuna Snagov. În sezonul trecut, când CSM Reșița se numea CSM Școlar Reșița și activa în Liga 3, Munteanu îl ajuta pe Doană cu sfaturi (foto text – alături de primarul Ioan Popa, antrenorul Leontin Doană și președintele de atunci, Viorel Lolea).

„Bine ai venit, Dorinel!
Începând de azi noul antrenor al echipei este Dorinel Munteanu.

Dorinel Munteanu (n. 25 iunie 1968, Grădinari, Caraș-Severin), cunoscut și ca Munti, Neamțul sau Furnica, este un fost jucător român de fotbal din generația de aur.
Ca antrenor a trecut pe la echipe precum CFR Cluj, FC Argeș, FC Vaslui, Steaua București, Otelul Galați, Dinamo București, Kuban Krasnodar.
Pe această cale îi dorim mult succes lui Dorinel!
Mulțumim Leo Doană pentru tot ce ai făcut la echipă și mult succes mai departe!”
, a anunțat clubul CSM Reșița.

Dorinel Munteanu nu are mult timp să pregătească echipa pentru următorul meci, deoarece CSM Reșița joacă miercuri, de la ora 14:00, la Miercurea Ciuc, cu FK Csikszereda, în etapa a 17-a a Ligii 2, intermediară. Cele două echipe sunt la egalitate de puncte, 16, însă ciucanii stau mai rău la golaveraj, astfel că sunt pe locul 17.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 10 Nov. 2019, 12:44 Campionat
Pe aceeași temă