”U” Cluj transferă la Honved, echipă care joacă în Europa League. Ce a spus Artur Crăciun la prezentarea în Ungaria

Vlad MĂCICĂȘAN 21 Aug. 2020, 12:06 Liga 2

”U” Cluj continuă să fie activă și pe piața transferurilor, nu doar să puncteze la capitolul imagine, așa cum a făcut-o cu ultimul video de prezentare a echipamentului pentru sezonul viitor al Ligii 2.

După ce l-a adus pe Srdjan Luchin, ”U” Cluj l-a vândut pe fundașul central Artur Crăciun la Honved Budapesta. Internaționalul moldovean de 22 de ani a fost cedat la echipa maghiară, ardelenii păstrând și un procent dintr-un viitor transfer.

Honved l-a remarcat pe Crăciun în partidele naționalei Moldovei, fundașul evoluând în două jocuri pentru prima reprezentativă, fiind integralist cu Franța și Islanda.

Artur Crăciun a plecat de la ”U” Cluj la Honved

Jucătorul de 1.93 metri are șansa să joace în Europa League, acolo unde Honved va întâlni finlandezii de la Inter Turku, în data de 27 august.

”Sunt foarte fericit să fiu jucătorul lui Honved. E bine să joci la un club cu o istorie atât de îndelungată și de bogată. Simt că pot ajunge la un nivel mai înalt, cu această echipă. Vreau să demonstrez că merit încrederea pe care mi-au acordat-o cei de aici și să ajut echipa să-și atingă obiectivele”, a spus Artur Crăciun, la prezentarea la Honved.

Internaționalul moldovean a jucat în 19 partide pentru Universitatea Cluj, în stagiunea trecută. De 18 ori, 17 ca titular, a fost utilizat în Liga 1, iar o dată a jucat în Cupa României. În campionat a înscris și două goluri, cu Dunărea Călărași (2-3 pe teren, 3-0 la masa verde) și FK Csikszereda (1-1).

În cariera sa a mai jucat pentru Zimbru Chișinău, Sheriff Tiraspol și Milsami Orhei.

”FC Universitatea Cluj l-a vândut pe Artur Crăciun la Honved Budapesta, clubul nostru păstrând procente din drepturile economice ale jucătorului.

Fundașul central basarabean în vârstă de 22 de ani a ajuns la ”U” în vara anului 2019 de la Milsami Orhei. Pe parcursul sezonului trecut din Liga a II-a, acesta a strâns 18 prezențe în tricoul echipei noastre, marcând două goluri în meciurile împotriva celor de la Dunărea Călărași și Csikszereda.

Mulțumim Artur Crăciun și succes pe mai departe!”, a anunțat și ”U” Cluj.

A moldáv válogatott Artur Craciun a Honvéd védelmét erősíti a jövőben ?⚫️Artur Craciunt sok szeretettel köszöntjük…

Publicată de Budapest Honvéd FC pe Joi, 20 august 2020

Vlad MĂCICĂȘAN 21 Aug. 2020, 12:06 Liga 2
Pe aceeași temă