”U” Cluj s-a reunit și pregătește sezonul de Liga 1. Erik Lincar a anunțat încă șapte transferuri, deși la primul antrenament a avut la dispoziție 19 jucători și patru absențe motivate

Răzvan STÎNGĂ 15 Jun. 2022, 14:07 Liga 2

Universitatea Cluj a reluat pregătirile pentru abordarea sezonului de Liga 1! Ardelenii au organizat primul antrenament sub comanda lui Erik Lincar, dar din lot au lipsit patru fotbaliști, noua achiziție Andrei Pițian, Ely Fernandes, Alexandru Boiciuc și Tudor Vomir.

”U” Cluj s-a reunit! Ardelenii încep pregătirea sezonului de Liga 1

19 jucători au fost pe terenul de antrenament ”Remus Câmpeanu” din Parcul Sportiv Iuliu Hațieganu, unde Erik Lincar a sunat adunarea. Printre ei a fost și noul-venit Adrian Bălan, ultima dată la Rapid, dar și Darius Fălcușan (junior U19), Iustin Neacșu (junior U19), Matei Moraru (junior U19) și Cosmin Meșter (revenit după împrumutul la SCM Zalău).

UPDATE: ”U” Cluj a anunțat, miercuri, aducerea unui nou jucător. Ardelenii l-au achiziționat pe fundașul Marius Briceag (30 de ani), care ultima dată a evoluat la FC Voluntari, în Liga 1, unde stagiunea trecută a bifat 32 de meciuri și a marcat un gol. Anunțul ardelenilor, aici.

Doi absenți motivați din patru de la reunire

În privința absenților, Andrei Pițian (transferat de la Chindia Târgoviște) și Ely Fernandes au lipsit motivat, în timp ce cu Alexandru Boiciuc sunt purtate negocieri pentru prelungirea contractului, iar în cazul lui Tudor Vomir situația e alta. ”U” Cluj vrea să îl împrumute la alt club, unde să aibă șansa să evolueze mai mult.

”Jucătorii Universității Cluj s-au reunit astăzi la Cluj Arena și au început pregătirea pentru primul sezon de Liga 1 după șapte ani. Băieții noștri au avut parte, începând cu ora 18:30, de primul antrenament al verii pe Terenul „Remus Câmpeanu” din Parcul Sportiv Iuliu Hațieganu.

Principalul Erik Lincar și staff-ul său i-au avut sub comandă pe următorii jucători:

Portari: Andrei Gorcea, Sebastian Păun, Dragoș Jișa.

Fundași: Roberto Romeo, Darius Fălcușan (junior U19), Iustin Neacșu (junior U19), Florin Ilie, Denis Ispas, Paul Pîrvulescu, Mihai Dobrescu.

Mijlocași: Ioan Filip, Romario Pires, Cosmin Meșter (revenit din împrumutul de la SCM Zalău), Florian Haită, Martin Remacle, Matei Moraru (junior U19).

Atacanți: Albert Hofman, Dragoș Tescan, Adrian Bălan (transferat de la Rapid București).

Au lipsit motivat Andrei Pițian (transferat de la Chindia Târgoviște) și Ely Fernandes. De asemenea, de la reunire au absentat Alex Boiciuc, cu care clubul nu a reușit să ajungă la o înțelegere pentru prelungirea contractului, și Tudor Vomir, care ar putea fi împrumutat la o echipă unde să poată evolua constant și să capete experiență.

Pentru ”U” urmează câteva zile de pregătire pe plan local, după care „studenții” vor efectua un cantonament în Austria între 25 iunie și 5 iulie.

Programul meciurilor amicale

  • 22 iunie 2022: ”U” vs Sănătatea Cluj (locul 6 în clasamentul play-out-ului seriei a 9-a din Liga a III-a)
  • 27 iunie 2022: ”U” vs FK Vojvodina Novi Sad (locul 7 în prima ligă din Serbia)
  • 29 iunie 2022: ”U” vs TSV Hartberg (locul 11 în prima ligă din Austria)
  • 1 iulie 2022: ”U” vs NK Osijek (locul 3 în prima ligă din Croația)
  • 3 iulie 2022: ”U” vs NK Aluminij Kidricevo (locul 10 în prima ligă din Slovenia)”, se arată în comunicatul emis de ”U” Cluj, în privința reunirii.

Erik Lincar anunță alte șapte-opt transferuri la ”U” Cluj!

Erik Lincar a oferit o scurtă declarație, în care a vorbit despre planurile pentru Liga 1, transferuri și eventuale plecări, dar și derby-ul Clujului, cu CFR. În ceea ce privește venirile, Lincar a afirmat că vor mai veni în jur de șapte-opt jucători.

O politică puternică dusă, așadar, de Universitatea Cluj, cu multe transferuri, exact cum s-a întâmplat în iarnă.

Suntem bucuroși să ne reîntâlnim. Nu mai suntem același lot, unor jucători le-au expirat contractele, alții au hotărât că e mai bine să meargă la alte echipe. Noi încercăm să rezolvăm cât mai multe transferuri în această perioadă. Pot să spun că muncim mult la transferurile pe care le dorim.

Încercăm să aducem jucători de valoare, chiar jucători care anul trecut au jucat în play-off, nu e ușor, dar eu zic că o să vedeți că vor mai fi prezentați și alți jucători. Important e să avem un număr cât mai mare de jucători cu care să începem campionatul, dar nu pot să zic că vom definitiva lotul înainte de a pleca în cantonament.

Perioada de transferuri se termină pe 14 septembrie, e lungă. Ne interesează foarte mult să reușim achiziții importante, iar obiectivul principal va fi să facem cât mai multe puncte.

(N.r. – Despre evoluția promovatelor din Liga 1 din vara trecută) Îmi doresc să ne descurcăm mai bine decât promovatele din sezonul trecut și, după cum spuneam, să strângem cât mai multe puncte. Vom vedea la finalul sezonului regular unde vom fi.

(N.r. – Dacă mai pleacă jucători) Nu cred că va mai pleca nimeni. Toți au rezolvat situațiile lor, dar vom mai încerca să finalizăm șapte-opt transferuri. Remacle va rămâne la noi, s-a ajuns la înțelegere cu echipa de la care provine.

(N.r. – Despre prima etapă din Liga 1) N-am emoții în fața nimănui, sunt mulți antrenori tineri, antrenorii cu foarte mare experiență sunt Dan Petrescu și Bergodi, cred eu. Restul, suntem între 40 și 50 de ani. Sunt mulți foști colegi, deci aștept cu nerăbdare meciurile.

Îl apreciez foarte mult pe Dan Petrescu, am preluat din pragmatismul lui și am încercat să îl implementez pe la echipele pe la care am fost. Cred că așa am și reușit să promovez anul acesta în dauna lui Dinamo, dar asta nu înseamnă că nu îmi doresc să nu câștigăm în fața celor de la CFR”, a spus Erik Lincar la reunirea echipei.

Romario Pires: ”Nu putem să spunem că vom fi în play-off, dar trebuie să fim sus”

Romario Pires nu s-a plâns de vacanța scurtă, ba din contră. Era entuziasmat să reia pregătirile și să simtă mai puternic energia Ligii 1 și apropierea primei etape din noul sezon. Pires este încrezător că ”U” Cluj va reuși, încă din primul sezon, o clasare bună în Liga 1, poate chiar aproape de play-off.

Mă bucur că am revenit, chiar dacă a fost o vacanță scurtă. Mai bine o vacanță scurtă și fericită decât să avem o lună tristă. E bine că îi revăd pe băieți și că putem să începem. Trebuie să reprezentăm U în Liga 1, de când am venit am vrut să o aducem unde îi e locul și sper să o facem și de acum bine.

(N.r. – Obiectivul pentru Liga 1) Trebuie să ne pregătim bine, să vedem cine va veni, trebuie să facem o echipă puternică. Numele U Cluj ne duce cât mai aproape de play-off, acolo cred că trebuie să fim. Nu putem să spunem că vom fi în play-off, dar trebuie să fim sus, să jucăm bine.

(N.r. – Ce meci aștepți cel mai mult?) Îl aștept pe primul, eu zic că următorul meci e cel mai important. O să avem derby-ul cu CFR, o să fie frumos, dar eu aștept primul meci. Cred că e cel mai important”, a punctat Pires.

Foto și video: Universitatea Cluj

Răzvan STÎNGĂ 15 Jun. 2022, 14:07 Liga 2
Pe aceeași temă