”U” Cluj, s-a făcut de râs la Recea, unde n-a avut nicio ocazie de gol. Maramureșenii au făcut încă o victimă pe terenul propriu dezastruos

Marius ANGHEL 08 Mar. 2021, 18:09 Liga 2
”U” Cluj, s-a făcut de râs la Recea, unde n-a avut nicio ocazie de gol. Maramureșenii au făcut încă o victimă pe terenul propriu dezastruos

Universitatea Cluj a părăsit învinsă așa-zisul teren de fotbal al echipei Fotbal Comuna Recea, maramureșenii câștigând cu 1-0 jocului de acasă printr-un gol marcat dintr-un penalty controversat de chiar fostul atacant al clujenilor Marius Coman.

Penalty-ul acordat în minutul 52 de centralul Mihai Amorăriței, din Câmpina, a fost extrem de ușor acordat, după un contact între Carol Taub și Alin Fica.

La modul cum a decurs însă partida, cu clujenii fără nicio ocazie periculoasă la poarta lui Răilean și cu un joc slab, însă cu maramureșenii cu mai multe situații de gol, rezultatul este unul pe deplin meritat.

Maramureșenii, mai periculoși în prima repriză, în care ambele echipe au cerut penalty

Prima repriză a meciului din etapa a 18-a a Ligii 2 a fost una în care gazdele au fost ceva mai periculoase pe terenul destul de modest al stadionului din Recea, care a avut multe porțiuni cu brazde de iarbă ridicate.

Dican a fost aproape de un autogol în minutul 30, Coman (34) a irosit o ocazie bună cu o lovitură de cap din 6 metri, iar Muțiu a parat în față un șut puternic al lui Fica (37) din afara careului. În schimb, clujenii n-au avut nicio ocazie la poarta lui Răilean.

Ambele echipe au cerut câte o dată penalty. Clujenii în minutul 15, la un henț al lui Oiță, iar maramureșenii în minutul 35, când Acka l-a ținut evident pe Fica și l-a împiedicat să ajungă la minge, însă arbitrul Mihai Amorăriței a lăsat de fiecare dată jocul să continue.

Penalty controversat transformat de fostul jucător al Universității Marius Coman

Repriza a doua ”U” Cluj a început-o cu două schimbări, însă cei care au rămas periculoși au fost got maramureșenii. Muțiu a reținut în doi timpi, pe linie, mingea trimită cu capul din 6 metri de Oiță (48), iar tot fundașul echipei din Recea a mai reluat o dată cu capul, însă Muțiu (50) a prins sub transversală.

Apoi a venit faza controversată cu penalty-ul. Carol Taub (52) a încercat să protejeze o minge în propriul careu, l-a pierdut în fața lui Alin Fica, acesta l-a protejat la rândul său și apoi a picat de lângă fundaș, iar arbitrul Mihai Amorăriței a dictat penalty. Clujenii au protestat, centralul a discutat și cu asistentul Nistoran, aflat mai aproape de fază, dar decizia a rămas, astfel că fostul jucător al Universității, Marius Coman (54) a transformat fără emoții.

Echipa din Recea a rămas periculoasă și după ce a înscris. ”U” Cluj, fără nicio șansă de gol

Imediat, Costel Enache a efectuat încă două înlocuiri ofensive (61), prin introducerile lui Ștefănescu și Pîrvulescu, dar cei mai cu mai mult nerv au fost tot gazdele. Marius Coman (69) l-a pus la încercare pe Muțiu la colțul scurt, în timp ce Ștefănescu (70), în imposibilitatea de a se aproapia de poartă, a șutat din afara careului mult pe lângă țintă.

Akhmatov a cerut un nou penalty, la un presupus henț comis de Acka, însă arbitrul nici nu l-a băgat în seamă. Tot Coman (84) a mai prins un șut bun din 11 metri lateral dreapta, parat însă de portar. ”U” Cluj a fost prezentă în careul advers doar la faze fixe, în care maramureșenii n-au avut nicio problemă în a le respinge.

S-a încheiat 1-0 pentru Fotbal Comuna Recea, meritat la cum a jucat ”U” Cluj, în ciuda faptului că penalty-ul este unul controversat. Echipa lui Costel Enache nu a făcut față terenului de joc de la Recea, nu și-a creat nicio ocazie periculoasă, însă probabil va pune tirul pe arbitraj. Recea a demonstrat în 2021 că știe să joace și în condiții improprii, cum se prezintă terenul ei, cât și în deplasare, în condiții excelente, cum a avut la CS Mioveni.

  • În acest sezon de Liga 2, de la Recea au plecat fără victorie Rapid (1-2), U Craiova 1948 SA (3-3), ASU Poli (3-3), Unirea Slobozia (0-2), Pandurii (0-2), Concordia Chiajna (0-0) și ”U” Cluj (0-1). Au câștigat doar FK Csikszereda (1-0), Viitorul Pandurii (4-3) și Petrolul (2-1).

Recea urcă pe 13, ”U” Cluj rămâne pe locul 8

Fotbal Comuna Recea acumulează 19 puncte și urcă pe locul 13. ”U” Cluj rămâne cu 26 de puncte și e pe locul 8, în afara pozițiilor de play-off.

În etapa următoare, antepenultima a sezonului regular, Recea joacă în deplasare la Farul Constanța, sâmbătă, 13 martie, de la ora 11:00, în timp ce ”U” Cluj joacă vineri, 12 martie, de la ora 18:00, pe teren propriu cu liderul U Craiova 1948 SA.

CLASAMENTUL LIGII 2 și CLASAMENTUL GOLGHETERILOR

REZULTATELE ETAPEI a 18-a

FOTBAL COMUNA RECEA – UNIVERSITATEA CLUJ 1-0

Marius Coman 54′

Fotbal Comuna Recea: Răilean – B. Mendoza, Burdeț, Oiță, R. Ispas – Bura (A. Lung 83′), Micaș (cpt.), Akhmatov, Fica – Mărieș (Brata 75′) – M. Coman (Batin 87′)
Rezerve neutilizate: Bota – Szecui, Potcoavă, Gal, Chinde, Balha
Antrenor: Florin Fabian

”U” Cluj: Muțiu – Dican, Andr. Răuță (Negrean 83′), Telcean (Nic. Pîrvulescu 61′), Ilieș – D. Acka, I. Filip (cpt.)(Ștefănescu 61′), Taub – Golan, Ribeiro (Al. Pop 46′), Ogbu (Gavra 46′)
Rezerve neutilizate: Gorcea – Laur. Rus, Meșter, Sburlea
Antrenor: Costel Enache

Stadion: Recea Central (Recea – Maramureș); Fără spectatori; Arbitru: Mihai Amorăriței (Câmpina – Prahova); Asistenți: Răzvan Constantin Nistoran (Reşiţa) și Ștefan Dumitrache (Palanca – Prahova); Rezervă: Marius Omuţ (Satu Mare); Observatori: Ioan Mureșan (Timişoara) și Daniel Sabou (Zalău).

Foto: Daniel Pop (Jurnal Maramureș) și Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbal-comuna-recea-u-cluj-se-joaca-de-la-ora-1530-19173356

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-de-la-ora-1100-se-joaca-la-slatina-bacau-si-buzau-meciul-rapidului-incepe-la-ora-1200-19172865

Marius ANGHEL 08 Mar. 2021, 18:09 Liga 2
Pe aceeași temă