”U” Cluj refuză să moară! 1-0 cu ”FC U” Craiova și bătălia pentru play-off ”explodează”

Vlad MĂCICĂȘAN 12 Mar. 2021, 20:26 Liga 2

Un ”U” Cluj – ”FC U” Craiova sună oricând mai bine decât multe dintre partidele din Liga 1, indiferent în ce ligă s-ar disputa acest joc. Cei care au gândit actualul sistem din Liga 2 au avut, fără voia lor, un moment de genialitate.

Încercând să găsească o formulă pentru a termina un campionat început târziu și cu 21 de echipe, FRF a creat probabil cel mai echilibrat campionat din Europa.

Între locul 1 și locul 10 sunt doar 4 puncte, iar lupta pentru primele 6 care joacă play-off-ul care duce la promovare este mai atractivă decât a fost vreodată Liga 2.

Și asta lasă impresia că această ligă secundă este foarte echilibrată. Un echilibru născut însă din multă mediocritate și lipsă de valori care să facă diferența. Nu avem echilibru pentru că sunt multe echipe ce merită să joace în Liga 1. La cum joacă nu ar merita niciuna, însă sunt 10 care au șansa să fie acolo.

Echipe bogate, fotbal sărac

Pe Cluj Arena s-au întâlnit două dintre bogatele eșalonului doi, ambele cu promovarea cu obiectiv, echipe cu bugete importante și cu câteva salarii de Liga 1, în special în tabăra Craiovei. Pentru ”U” Cluj era un meci cât un sezon și nu este nimic exagerat în această etichetă.

Fără victorie cu liderul, ardelenii bifau al treilea sezon eșuat. Play-off-ul era imposibil de ajuns. Dar liderul nu mai este ce a fost și pe asta se baza clujenii. Craiova lui Stângă nu mai sperie nici pe jumătate precum Craiova lui Napoli.

Enache a început partida mâncând o banană și făcând glume cu Cătălin Munteanu, pe banca lui ”U” Cluj. Dar la cum s-a jucat în prima parte, fotbaliștii erau cei care aveau nevoie de vitamine. S-a jucat degeaba în primele 45 de minute. N-a existat nicio ocazie și niciun amănunt tehnic nu arăta că se întâlnesc două dintre echipele importante din Liga 2. Mingi lungi, degajări la siguranță și cam atât.

Alex Pop și Muțiu țin U Cluj „în viață”

În repriza a doua am avut ceva mai multă viteză în joc. Ardelenii au fost mai insistenți în atac, dar oltenii au tras primii pe poartă. Muțiu s-a opus la șutul lui Cristea (64), iar apoi tânărul Alexandru Pop avea să aducă sclipirea în meciul fără culoare de până atunci. Un șut din prima, din afara careului și ”U” Cluj făcea 1-0 (70). Era golul care propulsa trupa lui Enache până pe locul 3.

A fost un final cu multă tensiune, cu craiovenii atacând în disperare pe final și cerând de două ori penalty în prelungiri. Nu s-a mai întâmplat însă nimic, Muțiu a mai fost în două rânduri salvator, iar ”U” Cluj își face speranțe chiar dacă mai are doar un meci de jucat, spre deosebire de celelalte echipe, care mai au două sau chiar trei etape de disputat.

”Noi nu murim”, scria pe un banner lăsat de fanii lui ”U” Cluj pe stadion, iar acest motto este valabil pentru clujeni, în acest moment. ”FC U” Craiova rămâne pe locul 1, dar pare că a uitat să joace fotbalul din 2020.

UNIVERSITATEA CLUJ – ”FC U” CRAIOVA 1-0

Alexandru Pop 70′

Universitatea Cluj: Muțiu – Dican, Telcean, Taub – D. Acka, I. Filip (cpt.) – Meșter (Sburlea 77′), Golan (Al. Pop 63′), Ribeiro (Negrean 88′), Nic. Pîrvulescu – Gavra (Ogbu 77′)
Rezerve neutilizate: Gorcea – Chacana, Ștefănescu, Andr. Răuță, Ilieș
Antrenor: Costel Enache

U Craiova 1948 SA: Rob. Popa – Al. Gîț (Anghelina 74′), Paramatti, D. Ispas, Huyghebaert – Vl. Pop – R. Negru (Compagno 85′), Baeten (Andr. Ciolacu 85′), C. Cristea (Ad. Voicu 74′), Val. Munteanu (Raicea 57′) – Cl. Bălan
Rezerve neutilizate: M. Enache – Zimța, Luboya, A. Diakite
Antrenor: Ovidiu Stângă

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca – Cluj); Fără spectatori; Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureş); Asistenți: Iulian Cătălin Brînză (Botoşani) și Roberto Ciuraru (Sfântu Gheorghe); Rezervă: Răzvan Necrici (Chechiş – Maramureş); Observatori: Marcel Savaniu (Braşov) și Mircea Bucur (Târgu Mureş).

”U” Cluj acumulează 29 de puncte și urcă pe locul 3, cel puțin până mâine, iar ”FC U” Craiova, cu 31 de puncte, rămâne pe locul 1, dar riscă acum să piardă prima poziție.

În etapa următoare, penultima a sezonului regular. ”FC U” Craiova joacă pe teren propriu cu Farul, iar ”U” Cluj stă. În ultima rundă, oltenii joacă la CSM Reșița, iar ardelenii au meci acasă cu Petrolul.

Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-fc-u-craiova-se-joaca-de-la-ora-1800-ambele-echipe-lupta-pentru-accederea-in-play-off-si-vin-dupa-infrangeri-19174094

Vlad MĂCICĂȘAN 12 Mar. 2021, 20:26 Liga 2
Pe aceeași temă