”U” Cluj, la un meci de promovarea directă în Liga 1. Suporterii au împânzit orașul cu mesaje înainte de jocul cu FC Hermannstadt, pentru a umple stadionul: ”Amu îi amu!”

Marius ANGHEL 09 May. 2022, 15:39 Liga 2
”U” Cluj, la un meci de promovarea directă în Liga 1. Suporterii au împânzit orașul cu mesaje înainte de jocul cu FC Hermannstadt, pentru a umple stadionul: ”Amu îi amu!”

Universitatea Cluj se află în fața meciului care îi poate îndeplini obiectivul la care a visat din 2016, când pornea de la zero, din Liga a 4-a, și pe care nu a reușit să-l ducă la capăt în precedentele trei sezoane, de când a revenit în Liga 2. Marți seară, pe Cluj Arena, echipa antrenată de Erik Lincar poate obține promovarea directă în Liga 1 în cazul în care va câștiga jocul cu FC Hermannstadt.

  • Deși sunt la egalitate în acest moment și după meciul direct vor mai avea un joc de disputat, o victoria a Universității Cluj în fața sibienilor de la FC Hermannstadt îi va asigura matematic promovarea directă în Liga 1, deoarece într-o eventualitate egalitate de puncte la final de play-off trupa lui Erik este avantajată de primul criteriu de departajare, numărul de puncte avute la finalul sezonului regular. ”U” Cluj a terminat atunci cu 42 de puncte, pe locul 2, iar FC Hermannstadt a avut 41 de puncte, fiind pe locul 3.

Mesaje în Cluj-Napoca pentru atragerea spectatorilor la meciul ”U” Cluj – FC Hermannstadt, care ar putea aduce promovarea în Liga 1 echipei lui Lincar

Șansa promovării în Liga 1 la finalul acestui meci, cu o etapă înainte de final, este tratată la cote ridicate atât de clubul clujean, care a scos la vânzare bilete și îndeamnă publicul să-i fie aproape la această partidă dinainte de cea disputată în Ghencea cu Steaua, de runda trecută, însă și de suporterii fideli, care, la rândul lor, au mesaje de atragere pe stadion a iubitorilor de fotbal.

Fanii Universității Cluj au amplasat mai multe bannere în Cluj-Napoca prin care îndeamnă oamenii să fie alături de echipă la meciul care poate aduce promovarea matematică în Liga 1, însă mesajele curg și în mediul online, pe rețele sociale.

”Marți joacă U! Ocupăm tot stadionul la meciul cu Hermannstadt! Ia-ți bilet de aici https://bit.ly/3kzdS41 sau ”Amu îi amu! TOATĂ LUMEA ÎN CENTRU! Ia-ți bilet la meci” sunt mesajele pe Facebook scrise de ”Șepcile roșii”, galeria Universității Cluj.

”După ani de așteptare, mai avem un pas spre promovare!
Marți ”U” Cluj va promova, vom scrie împreună istoria!
Ultimul pas împreună, vă așteptăm pe toți în tribună!
Marți, ora 19:30, ne vedem în tribună / De data asta n-aveți nicio scuză!”, sunt mesajale afișate de fanii Universității Cluj în oraș și distribuite pe Facebook de ”U Cluj Fans”.

Cei mai mulți spectatori pe stadion în acest sezon de Liga 2 a avut ”U” Cluj în meciul cu Petrolul, în etapa a 6-a a play-off-ului, când aproximativ 14.000 de oameni s-au bucurat de succesul cu 3-1 în fața liderului campionatului.

”U” Cluj are nevoie de o victorie cu FC Hermannstadt pentru a promova direct în Liga 1

  • ”U” Cluj are acum șansa de a promova în Liga 1 la finalul meciului cu FC Hermannstadt, adversar în fața căruia pierdea în barajul de promovare de la finalul sezonului 2018-2019. ”U” Cluj termina acel campionat pe locul 3 în Liga 2 și juca baraj cu echipa sibiană, care era în Liga 1. A fost 2-0 pentru FC Hermannstadt pe Cluj Arena și 1-0 pentru ”U” Cluj pe stadionul Municipal din Sibiu.

În acest moment, înaintea meciului direct din etapa a 9-a a play-off-ului Ligii 2, FC Hermannstadt și ”U” Cluj sunt la egalitate de puncte, 57 fiecare, pe locurile 2, respectiv 3. Partida dintre ele are loc marți, 10 mai, de la ora 19:30, pe Cluj Arena. Ulterior, în ultima etapă, ”U” Cluj va juca la Concordia Chiajna, iar FC Hermannstadt o va întâlni la Mediaș pe Steaua.

Foto: Universitatea Cluj

Marius ANGHEL 09 May. 2022, 15:39 Liga 2
Pe aceeași temă