”U” Cluj, la a noua achiziție din prima ligă în 2022! Ardelenii consideră că au dat o lovitură pe piața transferurilor și că și-au luat ”unul dintre cei mai buni fundași din Liga 1”

Marius ANGHEL 16 Mar. 2022, 11:02 Liga 2
”U” Cluj, la a noua achiziție din prima ligă în 2022! Ardelenii consideră că au dat o lovitură pe piața transferurilor și că și-au luat ”unul dintre cei mai buni fundași din Liga 1”

Universitatea Cluj a oficializat încă o achiziție din Liga 1 în acest an, a noua, și consideră că a dat ”o lovitură pe piața transferurilor”.

Declarat săptămâna trecută liber de contract de Gaz Metan Mediaș, după ce își reclamase clubul înainte de încheierea campaniei de achiziții din această iarnă, Mihai Dobrescu (29 de ani) a semnat un contract cu Universitatea Cluj, club care îl prezintă drept ”unul dintre cei mai buni fundași din Liga 1”.

Fundașul originar din Otopeni a evoluat în actualul sezon de Liga 1 în 13 meciuri (1045 minute), pentru Gaz Metan, dintr-un total de 30 de jocuri câte a avut sezonul regular.

Mihai Dobrescu a semnat cu ”U” Cluj după despărțirea de Gaz Metan

Mihai Dobrescu a fost achiziționat de ”U” Cluj pentru a-i crea concurență în flancul stâng al apărării lui Paul Pîrvulescu, adus și el din Liga 1, de la Academica Clinceni, rămas singura opțiune pe acest post după ce titularul de drept Florinel Mitrea s-a accidentat grav în partida cu Concordia Chiajna. Mitrea fusese utilizat în toate jocurile din acest sezon până la momentul accidentării.

Dobrescu a început fotbalul la CS Otopeni și în sezonul 2012-2013 a ajuns la Ceahlăul, în Liga 1, unde nu a jucat însă. A oscilat apoi între ligile 2 și 3, la CS Otopeni (L2), Chindia Târgoviște (L3), CS Balotești (L2), Viitorul Domnești (L3) și Academica Clinceni (L2). La aceasta din urmă a reușit să aibă cea mai bună evoluție din cariera sa. La finalul sezonul 2018/2019 a reușit promovarea în Liga 1 cu Clinceniul, campionat în care a avut 37 de meciuri și a marcat 4 goluri. În Liga 1 a prins 66 de meciuri și două goluri pentru Academica în două sezoane (34 în 2019/2020 și 32 în 2020/2021). În vara anului trecut a ajuns la Gaz Metan Mediaș, unde a evoluat în 13 meciuri, cele mai puține de când joacă la seniori.

”Universitatea Cluj mai dă o lovitură pe piața transferurilor și semnează cu unul dintre cei mai buni fundași din Liga 1”

”U” Cluj îl prezintă pe Mihai Dobrescu drept ”unul dintre cei mai buni fundași din Liga 1”.

”FC Universitatea Cluj mai dă o lovitură pe piața transferurilor și semnează cu unul dintre cei mai buni fundași din Liga 1 înainte de startul play-off-ului. Clubul nostru a ajuns la o înțelegere cu Mihai Dobrescu (29 de ani), un fundaș stânga cu peste 75 de meciuri la nivelul primei ligi, care are o promovare la activ alături de Academica Clinceni.

Mihai Dobrescu și-a început cariera la nivel profesionist în 2013 la CS Otopeni, echipă care evolua la acea vreme în liga secundă.

A trecut mai apoi pe la Chindia Târgoviște, CS Balotești și Viitorul Domnești, după care a semnat în pauza de iarnă a sezonului 2017/2018 cu Academia Clinceni, echipă alături de care a reușit cele mai mari performanțe. A jucat un rol important în promovarea obținută de ilfoveni la finalul sezonului 2018/2019, fiind integralist în 37 de etape din totalul de 38.

Ascensiunea sa a continuat și la nivelul primei ligi, impunându-se în formula de start a ilfovenilor. A avut parte de prim an în Liga 1 cu 36 de meciuri, două goluri și trei pase decisive. A fost unul dintre cei mai buni fundași stânga din campionatul intern în sezonul 2020/2021, an în care s-a clasat pe locul 5 alături de Clinceni.

În total, Mihai Dobrescu are 121 de apariții pentru Academica Clinceni, reușind să marcheze de șase ori și să ofere cinci pase de gol.

La începutul acestei ediții de campionat, Mihai Dobrescu a ajuns la Gaz Metan Mediaș. A bifat 14 meciuri în tricoul medieșenilor”, sună prezentarea pe care ”U” Cluj i-o prezintă lui Mihai Dobrescu.

Nouă achiziții făcute de ”U” Cluj în acest an, toate din Liga 1

Chiar înainte de startul play-off-ului Ligii 2, ”U” Cluj a ajuns la nouă achiziții în acest început de an, cu jucători aduși numai din Liga 1. Trei dintre ei au fost aduși de la Gaz Metan Mediaș.

Anterior au mai semnat Roberto Romeo (ex Gaz Metan Mediaș), Florin Ilie (ex UTA), Martin Remacle (împrumutat de la FC Botoșani), Aurelian Păun (ex Academica Clinceni), Ely Fernandes (ex Farul), Paul Pîrvulescu (ex Academica Clinceni), Romario Pires (ex Farul) și Ioan Filip (ex Gaz Metan Mediaș).

”U” Cluj are trei victorii fără gol primit în acest debut de an, în ultimele etape ale sezonului regular, iar play-off-ul îl începe de pe locul 2, cu cu 42 de puncte, la șapte puncte în spatele liderului Petrolul, chiar primul adversar pe care îl întâlnește în acest turneu de promovare.

Meciul Petrolul – ”U” Cluj, din prima etapă a play-off-ului Ligii 2, are loc sâmbătă, de la ora 17:30, pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-incepe-play-off-ul-ligii-2-cu-doua-meciuri-in-deplasare-primul-pe-terenul-liderului-gabriel-giurgiu-se-putea-si-mai-bine-19223377

https://liga2.prosport.ro/seria-1/play-off-ul-ligii-2-incepe-cu-un-meci-de-foc-intre-primele-doua-clasate-in-play-out-un-singur-joc-nu-se-disputa-la-matineu-programul-primei-etape-19223303

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-fost-stabilit-programul-play-off-ului-ligii-2-petrolul-u-cluj-se-joaca-in-prima-etapa-19223256

Marius ANGHEL 16 Mar. 2022, 11:02 Liga 2
Pe aceeași temă