”U” Cluj își poate rata sezonul din cauza arbitrilor. Cine este ”Toni Prăjitură”? ”Un arbitru cu predispus la îngrășat, susținut de Deaconu, «atent» în perioada sărbătorilor”

Vlad MĂCICĂȘAN 10 Mar. 2021, 23:46 Liga 2
”U” Cluj își poate rata sezonul din cauza arbitrilor. Cine este ”Toni Prăjitură”? ”Un arbitru cu predispus la îngrășat, susținut de Deaconu, «atent» în perioada sărbătorilor”

Universitatea Cluj a fost victima greșelilor de arbitraj, în ceea ce a fost săptămâna horror pentru ”Șepcile roșii”.

În doar 5 zile, ardelenii au fost nedreptățiți de trei decizii eronate, în două partide jucate.

Totul a început la jocul din Cupa României, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu (scor 1-3), când oaspeții au fost iertați de o eliminare, la un cot în gură care i-a spart buza lui Ilieș, și ”U” Cluj a fost privată de un penalty, la un duel al lui Acka cu Buleică. Arbitrul acelei partide a fost Andrei Antonie, care, în ciuda erorilor, a primit o notă mare în raportul observatorului și a fost delegat mai apoi la FC Voluntari – Dinamo, în Liga 1.

”Nu poți să faci așa ceva. Marele observator Dan Jiga trebuia să-l aștepte pe marginea terenului și să-i spună: «Dă-mi fluierul, cartonașele, ecusonul și du-te, frate, la prăjituri.» I-a dat nota 8”, s-a plâns Daniel Stanciu, managerul Universității.

Cristi Balaj, despre Andrei Antonie: ”Părinții au o patiserie și este probabil foarte «atent» în perioada sărbătorilor”

Se pare că Antonie are un susținător important la CCA, după cum spune fostul arbitru Cristian Balaj.

”Antonie este un arbitru pe care l-a susținut, vorbesc în cunoștință de cauză, l-a susținut Alexandru Deaconu, care i-a fost mentor. Am avut arbitri, propuși inclusiv de mine, în perioada când eram arbitru, mai buni decât Antonie. Acesta arbitru, căruia colegii îi spun «Toni Prăjitură», pentru că părinții au o patiserie și este probabil foarte «atent» în perioada sărbătorilor. Acest «Toni Prăjitură» a ajuns să arbitreze la propunerea lui Sandu Deaconu, considerându-l valoare. Un arbitru cu predispus la îngrășat, un arbitru care nu are viitor, care face greșeli ce n-ar trebui să fie de nivelul Ligii 1”, a declarat Balaj, la Look Sport+.

Mihai Amorăriței, penalty dictat greșit

Deciziile lui Antonie au dus la eliminarea celor de la ”U” Cluj din Cupa României, iar cinci zile mai târziu, centralul Mihai Amorăriței a avut încă o decizie care a influențat în defavoarea clujenilor rezultatul din deplasarea de la Fotbal Comuna Recea, în etapa a 18-a a Ligii 2. Universitatea a pierdut cu 1-0, cu golul marcat din lovitură de pedeapsă de fostul ei jucător Marius Coman.

”Un penalty dictat eronat pentru gazde”, s-au plâns oficialii lui ”U” Cluj, după meci: ”Acum o să-mi asum tot ceea ce se întâmplă aici, dar să mă ia dracu dacă înțeleg câteodată alți factori care influențează jocul”, a răbufnit Costel Enache la finalul partidei, cu trimitere la decizia arbitrului.

Totodată, antrenorul a izbucnit și asupra conducerii Universității: Dracu mai ştie ce am făcut greşit. Dar, m-am săturat să îmi iau castane numai eu, m-am săturat să dau explicaţii numai eu, m-am săturat să îmi crape obrazul de ruşine, m-am săturat să mă vadă ai mei trist şi să plătesc numai eu. Cred că mai sunt și alții care ar trebui…”

”U” Cluj a pierdut la ”masa verde” meciul nedisputat nici la reprogramare cu Farul și a căzut pe locul 10

Între timp, ”U” Cluj a mai primit o lovitură din partea FRF.

Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a luat, în sfârșit, o decizie în privința meciului nedisputat nici la reprogramare între Universitatea Cluj și Farul Constanța, din etapa a 11-a a Ligii 2. În ședința din 10 martie 2021 s-a decis ca Farul să câștige la ”masa verde” partida cu ardelenii, conform regulamentului din timp de pandemie.

În aceste condiții, constănțenii au urcat de pe locul 11 pe 5, acum fiind pe poziție de play-off, cu 28 de puncte. În schimb, ”U” Cluj a căzut încă o poziție, de pe 9 pe 10, cu 26 de puncte.

În sezonul regular, ”U” Cluj mai are meciuri cu U Craiova 1948 SA (acasă, 12 martie, ora 18:00) și Petrolul (acasă), în penultima rundă urmând să stea.

Foto: Flavius Buboi (Mediafax Foto) și Fotbal Comuna Recea

Vlad MĂCICĂȘAN 10 Mar. 2021, 23:46 Liga 2
Pe aceeași temă