”U” Cluj, înfrângere surprinzătoare pe teren propriu cu nou-promovata Unirea Dej. Ribeiro a marcat golul de onoare în ultimele minute

Marius ANGHEL 03 Jul. 2021, 14:14 Liga 2
”U” Cluj, înfrângere surprinzătoare pe teren propriu cu nou-promovata Unirea Dej. Ribeiro a marcat golul de onoare în ultimele minute

”U” Cluj a pierdut surprinzător, inclusiv la o diferență de scor semnificativă, amicalul cu nou-promovata în Liga 2 Unirea Dej. Amicalul desfășurat pe ploaie, pe terenul ”Remus Câmpeanu” din Parcul Sportiv ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, s-a terminat cu victoria oaspeților cu 4-1 (1-0).

Unirea Dej a fost aproape de o victorie cu 4-0 în amicalul cu ”U” Cluj, în deplasare

Atât pentru echipa lui Erik Lincar, cât și pentru cea a lui Dragoș Militaru, acest test a fost al doilea desfășurat în această perioadă de pregătire de vară. ”U” Cluj a învins săptămâna trecută cu 3-1 de formația U19 a clubului, în timp ce Unirea a învins, sâmbăta trecută, la Târgu Lăpuș, cu 5-0 trupa de Liga 4 FC Lăpușul.

”Disputat în condiții vitrege”, așa cum a anunțat ”U” Cluj, testul tur cu Unirea Dej nu s-a încheiat deloc bine pentru băieții lui Erik Lincar. Jucătorii nou-promovatei în Liga 2 au zburdat, chiar și așa, în fața adversarilor. Cristian Frăsineanu (8) a deschis rapid scorul și avea să și stabilească rezultatul pauzei, 1-0. Apoi, dejenii i-au luat pe sus pe ”uiști”, marcând de alte două ori în primul sfert de oră al reprizei secunde, prin Florin Blaj (50) și Andrei Pop (60). Pe final, pentru Unirea a înscris și cea mai recentă achiziție, Vlad Bogdan (84), adus împrumut de la Petrolul. Acesta din urmă a intrat pe parcurs.

În schimb, pentru Universitatea a reușit golul de onoare, în minutul 86, portughezul Sergio Ribeiro, revenit de curând în lot.

Lincar a folosit mai mulți jucători dintre cei noi aduși în repriza secundă, când s-au primit trei goluri

Lincar a aliniat în primul ”11”, potrivit informațiilor oferite de club, doar patru jucători noi, pe Gugu, Mitrea, Voinea și juniorul Hofman. În repriza a doua i-a trimis ca noutăți pe teren pe Gîț, Ispas, Văsălie, Ciobanu, Blejdea, Alexandru, Haită, Balgiu, Vomir și juniorul Vlad Moraru.

De partea cealaltă, antrenorul Dragoș Militaru a trimis în primul ”11”, fiindcă doar atât a dorit să comunice clubul, nu și restul jucătorilor utilizați, următoarele noutăți: Răilean, Burdeț și Alexandru Militaru.

”U” Cluj: Gorcea – L. Rus, Gugu, Răuță, Mitrea – Nic. Pîrvulescu, Dican, Novac – Meșter, Hofman, Voinea. Repriza a doua a fost începută astfel: Gorcea – Gîț, Telcean, Ispas, Taub – Dican, Novac – Văsălie, M. Ciobanu, Blejdea – Voinea. Au intrat în a doua jumătate a părții secunde și: Val. Alexandru, Haită, Ribeiro, Vl. Moraru, Balgiu, Vomir.

Unirea Dej a început amicalul în formula: Răilean – Roș, Burdeț, Kereki, I. Rus – Ad. Pop, Cătinean, Militaru – Fl. Blaj, Andr. Pop, Frăsineanu. Clubul comunică faptul că ”pe parcurs au intrat și ceilalți jucători din lot”!!

Amicalul retur are loc în data de 10 iulie

”U” Cluj are timp de revanșă. Meciul amical retur cu Unirea Dej e programat la data de 10 iulie, tot la Cluj.

Până atunci, Erik Lincar își mai testează jucătorii o dată, cu CS Comunal Șelimbăr, în data de 7 iulie, iar mai apoi îi va vedea contra altei adversare din Liga 2, Ripensia, la 14 iulie.

Pentru Unirea următorul test e cu ”U” Cluj, iar apoi are amicale stabilite cu Unirea Ungheni (14 iulie), Sportul Șimleu Silvaniei (21 iulie), Progresul Șomcuta Mare (23 iulie) și Unu Fotbal Club Gloria (24 iulie).

Foto: Universitatea Cluj

Marius ANGHEL 03 Jul. 2021, 14:14 Liga 2
Pe aceeași temă