”U” Cluj eliberează mijlocul! După George Florescu, a renunțat și la Bogdan Barbu

Marius ANGHEL 30 Dec. 2020, 15:06 Liga 2

Universitatea Cluj a renunțat la încă un mijlocaș, după ce de curând s-a despărțit de George Florescu (36 de ani), internaționalul pe care nu l-a folosit deloc în acest sezon din care au trecut 15 etape. Bogdan Barbu (28 de ani) pleacă de la formația ardeleană la mai puțin de un an de la achiziționarea sa.

Bogdan Barbu a semnat cu ”U” Cluj în luna ianuarie a anului 2020, în pauza de iarnă din sezonul trecut. Atunci a fost adus de la prim-divizionara Academica Clinceni. A apucat să joace în cele trei meciuri de Liga 2 până la ”înghețarea” sezonului regular din cauza pandemiei.

În actualul sezon, Barbu a fost utilizat în nouă dintre cele 14 meciuri desfășurate de ”U” Cluj în campionat, cu ASU Poli (0-1, a), SCM Gloria Buzău (2-1, d), Unirea Slobozia (3-1, a), Metaloglobus (0-0, d), Concordia Chiajna (1-1, a), Rapid (0-1, d), CSM Reșița (1-2, d), Ripensia (1-0, a) și FK Csikszereda (1-2, d). De cinci ori a fost titular, de patru ori a fost schimbat, astfel că în total a prins 400 de minute pe teren.

În plus, a prins și două meciuri în Cupa României, intrând pe final atât cu Unirea Dej (2-0), cât și cu Hușana Huși (8-2).

Bogdan Barbu și Gabriel Tamaș au fost coechipieri la ”U” Cluj în acest sezon. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Anunțul ”U” Cluj privind despărțirea de Bogdan Barbu

”FC Universitatea Cluj a ajuns la o înțelegere privind rezilierea contractului pe cale amiabilă cu mijlocașul Bogdan Barbu.

Sosit în pauza de iarnă a stagiunii precedente, Bogdan Barbu a fost titular în toate cele trei jocuri disputate de ”U” în primăvară, cu FC Argeș, Gloria Buzău și Metaloglobus. El a evoluat în 11 meciuri în acest sezon (460 de minute), în cinci dintre ele făcând parte din primul 11. Mijlocașul a contribuit decisiv la golul înscris de Denis Mâneran în fața Concordiei Chiajna, reușită care ne-a adus un punct.

Clubul nostru îi urează succes în carieră!”, a anunțat ”U” Cluj pe site-ul oficial.

În cariera sa, mijlocașul bucureștean a mai evoluat pentru Sportul Studențesc, Juniorul București, Fortuna Poiana Câmpina, FC Voluntari, Viitorul Domnești și Academica Clinceni, cu aceasta din urmă reușind promovarea în Liga 1, în 2019.

  • Universitatea Cluj îi mai are în lot ca mijlocași pe jucătorii: Victor Dican, Cătălin Ștefănescu, Nicolae Pîrvulescu, Daniel Novac, Ioan Filip, Alexandru Negrean, Sergio Ribeiro, Yaniv Segev, Matei Moraru, Denis Mâneran și Cosmin Meșter.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-la-prima-reziliere-contractuala-din-pauza-de-iarna-contracul-cu-george-florescu-s-a-incheiat-reactia-mijlocasului-19163070

Marius ANGHEL 30 Dec. 2020, 15:06 Liga 2
Pe aceeași temă