”U” Cluj, din mocirlă, în play-off! Pe un gazon oribil al Cluj Arenei, golul lui Tamaș a făcut diferența cu Ripensia

Vlad MĂCICĂȘAN 11 Dec. 2020, 18:21 Liga 2

Înainte de anii ’90, marea problemă a fotbalului românesc erau gazoanele. Atunci, toată lumea spera că într-o zi se vor construi stadioane noi și că gazoanele și arenele noastre vor arăta ca și cele pe care le vedeam în alte țări.

În 2020, unul dintre cele mai moderne stadioane ale României a reușit ”performanța” să aibă un gazon ca înainte de anii ’90. Se întâmplă pe Cluj Arena, un stadion care arată că nu este suficient să se construiască stadioane cu zeci de milioane de euro. Acestea trebuie și întreținute, pentru că altfel se vor transforma și ele în ruine, iar milioanele de euro din bani publici sfârșesc pierdute în noroiul călcat de crampoanele unor fotbaliști nefericiți.

Ce folos că ”U” Cluj joacă pe un stadion considerat ”de cinci stele”, dacă jucătorii sunt nevoiți să se tăvălească în mocirlă, în loc să joace fotbal?

Gabi Tamaș, ”sclipirea” din noroi

Așa a fost penultimul meci din 2020 în Liga 2, ”U” Cluj – Ripensia, o restanță din etapa a 13-a a Ligii 2. O tăvăleală în mocirlă.

Cum fotbalul nu se putea juca, ”U” Cluj a încercat să se adapteze la ”condițiile de joc”. Unii fotbaliști erau atât de murdari, încât păreau soldați camuflați dintr-o brigadă paramilitară. Asta în condițiile în care echipa lui Costel Enache avea nevoie obligatorie de un succes pentru a încheia anul pe poziție de play-off, dar mai ales pentru a nu pierde contactul cu primele clasate.

Iar pe un astfel de teren, doar din jocul aerian puteau ieși ocazii de gol. Gavra a ratat poarta, cu capul, de la colțul scurt (7), iar Tamaș a reușit să marcheze, după un corner (14). A fost prima dată când Gabi Tamaș, cel mai important fotbalist al lui ”U” Cluj, a făcut diferența decisiv pentru clujeni.

După gol, ardelenii s-au concentrat să-i țină pe bănățeni departe de poartă. Oricum nu se putea face mare lucru, pe un astfel de gazon.

”U” Cluj termină anul pe loc de play-off

Tot Tamaș putea să facă dubla și tot cu capul, dar lovitura liberă deviată de el a ajuns în plasa laterală (58). Valerii Macrițchii a ratat de puțin poarta de la 35 de metri, pentru Ripensia (65), iar Dobre a scos cu greu șutul lui Pîrvulescu (68).

Pe final, Tamaș a respins din fața porții, într-o fază cu emoții pentru clujeni (86), iar ardelenii au trăit cu mari emoții până în ultimele secunde. Muțiu a respins șutul lui Andrei Macrițchii (90), iar ”U” Cluj a reușit să păstreze avantajul minim și echipa lui Costel Enache termină anul pe locul 6 în Liga 2 după 15 etape, cu 23 de puncte, la 3 puncte de locurile 2 și 3, ocupate de Viitorul Pandurii și Rapid.

Ripensia e pe locul 19, antepenultimul, cu 15 puncte, însă mai are de disputat o restanță, luni, la Timișoara, cu Farul Constanța.

UNIVERSITATEA CLUJ – RIPENSIA TIMIȘOARA 1-0

Gabriel Tamaș 14′

”U” Cluj: Muțiu – Inacio Miguel, Gab. Tamaș (cpt.), Andr. Mureșan, Taub – Ilieș, Negrean (Dican 74′), Sergio Ribeiro (Segev 90+2′) – Ștefănescu (Nic. Pîrvulescu 54′), Gavra (Al. Pop 74′), Golan (Bg. Barbu 90+2′)
Rezerve neutilizate: Vâtcă – Laur. Rus, Berci, Mir. Moraru
Antrenor: Costel Enache

Ripensia: Șt. Dobre – Andr. Macrițchii, Țieranu, Lalic, Gladun – Val. Macrițchii (Coulibaly 69′), T. Călin – Al. Popovici (Vasluian 76′), Al. Neagu (Sokovic 76′), Vl. Tudorache (Mih. Ene 69′) – Golda
Rezerve neutilizate: Păduraru – Maric, Rogac, Fridrich, Stoi
Antrenor: Cosmin Petruescu

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca – Cluj); Fără spectatori; Arbitru: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Daniel Hulubei (Vaslui) și Iulian Cătălin Brînză (Botoşani); Rezervă: Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni – Alba); Observatori: Bogdan Zanfirescu (Botoşani) și Mihail Băcescu (Braşov).

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/restanta-u-cluj-ripensia-se-disputa-de-la-ora-1600-pe-cluj-arena-ardelenii-au-nevoie-de-o-victorie-pentru-a-incheia-2020-pe-pozitie-de-play-off-insa-n-au-invins-niciodata-adver-19162102

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-13-sapte-meciuri-incep-la-ora-1100-cele-trei-echipe-clasate-pe-podium-joaca-in-deschiderea-rundei-19158679

 

Vlad MĂCICĂȘAN 11 Dec. 2020, 18:21 Liga 2
Pe aceeași temă