”U” Cluj continuă rezultatele rușinoase din amicale. Litigiul cu Farul a primit încă o amânare

Vlad MĂCICĂȘAN 03 Feb. 2021, 18:22 Liga 2

”U” Cluj a înregistrat astăzi, 3 februarie, o nouă înfrângere surprinzătoare într-un meci amical. După ce în urmă cu șase zile pierdea cu 1-4 partida cu Steaua, echipa lui Costel Enache a cedat acum cu o nouă formație din Liga 3, pe sinteticul din Parcul Sportiv ”Iuliu Hațieganu”.

A fost 1-2 cu SCM Zalău, echipa de pe primul loc în Seria 10.

Clujenii au condus în amicalul cu echipa de Liga 3 din Zalău

Clujenii au condus prin golul lui Tudor Telcean, din minutul 8, într-o partidă în care a debutat și noul transfer, nigerianul Chuka Ogbu (foto principal). În schimb, din lotul clujenilor n-au mai făcut parte Ignacio Miguel și puștiul Denis Maneran. Telcean a înscris din întoarcere, după ce Sergio Ribeiro a centrat dintr-un corner de pe dreapta, iar dica a deviat în careu.

După o ocazie mare irosită de Pîrvulescu, Zalăul a egalat la jumătatea reprizei în urma unei lovituri libere executate de Florin Istrate (24). Mingea a fost deviază de zid și l-a păcălit pe Muțiu.

Până la pauză, Ribeiro a trimis în bară în minutul 30, iar, mai apoi, Acka a fost aproape de gol cu un șut de la aproximativ 20 de metri.

Clujenii au suferit și o accidentare, cea a lui Telcean, marcatorul golului, în minutul 32, locul său fiind luat de Răuță.

Sergiu Pop, gol de la 35 de metri, cu lot peste Muțiu

Nu la mult timp după depubul reprizei a doua, SCM Zalău a preluat conducerea la o fază în care Muțiu a fost surprins ieșit din poartă și a fost lobat de la 35 de metri de Sergiu Pop (53), noua achiziție a echipei din Liga 3. Idan Golan, Filip, care a lovit bara cu un șut din întoarcere, și Pop n-au putut egala pentru ”U” Cluj.

Universitatea Cluj: Muțiu – Telcean (Andr. Răuță 34), Dican, Luchin – Nic. Pîrvulescu, D. Acka, Negrean, Taub – Sergio Ribeiro, Ogbu, Meșter
Pe parcursul reprizei a doua au intrat: Golan (45), Laur. Rus (55), I. Filip (62), Chacana (62), Ștefănescu (68), Al. Pop (68), Gorcea (70), Damian (79)
Antrenor: Costel Enache

Damian este un atacant aflat în probe.

SCM Zalău: Bg. Miron (Andr. Pop 35, Tudor Mare 70) – Rz. Dulap, A. Mutu, Ius. Ardelean (L. Kis 45), Cohan, Forna (Duma 45), Onicaş (Calugher 70), R. Stanciu (Mih. Petra 70), Culda (Al. Jula 55), Fl. Istrate (D. Cozma 65), Logon (Sg. Pop 45)
Antrenor: Marius Paşca

”U” Cluj, trei victorii și trei înfrângeri în meciurile amicale

Universitatea Cluj, reunită la data de 8 ianuarie, a disputat șase amicale până acum: 5-0 cu Unirea Ungheni, la Cluj-Napoca, 5-0 cu CS Tunari, 4-1 cu FC Voluntari 2, 0-1 cu Rapid și 1-4 cu Steaua, în cantonamentul de la Mogoșoaia, și 1-2 cu SCM Zalău.

Inițial, ”U” comunicase că astăzi va juca un amical cu SCM Zalău, ulterior a transmis că întâlnește Unirea Dej, pentru ca astăzi să dea de formația din Zalău. În mod normal, dacă ne luăm după ce s-a transmis inițial, ”U” Cluj ar mai trebui să aibă un amical cu Unirea Dej în data de 13 februarie, după ce întâlnește UTA Arad în optimile Cupei României, în data de 10 februarie, de la ora 17:15, pe Cluj Arena.

Cazul ”U Cluj – Farul”, o nouă amânare


UPDATE: Cazul ”U Cluj – Farul” nu a fost clarificat nici în ședința din 3 februarie a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, după ce până acum fusese amânat de încă trei ori.

Comisia a decis să ”conexeze dosarul nr. 1/CD/2021 la dosarul cu nr. 436/CDE/2020” în cazul sesizării făcute de clubul ardelean împotriva echipei Farul, cât și a Departamentului de Competiții al FRF.

Următorul termen este în data de 10 februarie.


Este o zi importantă pentru Universitatea, deoarece în această după-amiază Comisia de Disciplină și Etică a FRF ar putea da un verdict în litigiul dintre ”U” Cluj și Farul.

Echipa ardeleană speră să primească acordul pentru a juca partida cu constănțenii, care nu s-a mai jucat în data de 2 decembrie, deoarece formația lui Ciprian Marica a primit aviz nefavorabil din partea DSP Constanța, în urma raportării a șase cazuri de COVID-19 și a fost întoarsă din drumul spre Cluj-Napoca.

Cum partida a mai fost amânată o dată, când ”U” Cluj a avut mulți jucători în izolare din același motiv, clujenii ar trebui să piardă la ”masa verde”, conform regulamentului din timp de pandemie.

Oficialii Universității îi bănuiesc pe cei de la Farul că au vrut să profite de regulament și să câștige fără să se prezinte. Între argumentele pe care avocații lui ”U” Cluj le susțin este neschimbarea echipei și a schimbărilor la Farul, înainte și după raportarea cazurilor de COVID-19, fapt care arată că Ianis Zicu n-ar fi avut probleme în a alinia o echipă la meciul cu ”U” Cluj. În plus, ardelenii au cerut teste pentru determinarea anticorpilor care să confirme infectările prezentate de Farul și spun că regulamentul nu a fost respectat.

”Să sperăm că se va afla adevărul. Rămâne de văzut dacă vor câștiga la masa verde. Dacă au dreptate, atunci așa să fie. Noi credem că meciul trebuia să se joace”, spunea Daniel Stanciu, directorul executiv al lui ”U” Cluj.

”Nici nu vreau să mai intru în polemici. Regulamentul e foarte clar. Cei de la ”U” Cluj vin cu tot felul de insinuări, cu tot felul de tertipuri. Asta am și stabilit, să nu mai intrăm în jocul lor. Este problema lor. Să spună ce vor și ce consideră. Pentru noi lucrurile sunt foarte clare și nu avem ce să discutăm din acest punct de vedere. Așa cum li s-a întâmplat lor, ni s-a întâmplat și nouă, nimic altceva”, spunea, de curând, Ciprian Marica despre cazul ”U Cluj – Farul”.

Până acum, cazul a avut mai multe amânări.

Foto: Universitatea Cluj

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-u-cluj-l-a-prezentat-pe-derick-chuka-ogbu-atacant-care-ii-ia-locul-lui-dorin-goga-fostul-jucator-al-cfr-ului-n-a-mai-jucat-din-primavara-lui-2019-19167707

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-stanciu-dezvaluie-cum-a-semnat-u-cluj-cu-atacantul-vandul-de-cfr-cluj-pe-1-milion-de-euro-si-de-ce-n-a-jucat-acesta-de-mult-timp-19167769

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-steaua-joaca-acum-un-amical-cu-u-cluj-in-ghencea-echipa-lui-oprita-conduce-19166974

 

Vlad MĂCICĂȘAN 03 Feb. 2021, 18:22 Liga 2
Pe aceeași temă