”U” Cluj are un nou manager general! Fostul fotbalist Andrei Cordoș s-a întors în club și a fost numit în funcție, la un an distanță de la ”lupta pentru putere”

Andrei PASCU 01 Dec. 2021, 14:39 Liga 2
”U” Cluj are un nou manager general! Fostul fotbalist Andrei Cordoș s-a întors în club și a fost numit în funcție, la un an distanță de la ”lupta pentru putere”

Universitatea Cluj a anunțat o nouă schimbare la nivelul conducerii, iar miercuri, 1 decembrie, a făcut oficială numirea lui Andrei Cordoș (33 de ani) în funcția de manager general. Ardelenii speră ca venirea acestuia să fie una de durată, precizând că în curând vor fi oferite informații cu privire la strategia din 2022.

Andrei Cordoș, noul manager general al ”U” Cluj! 

Andrei Cordoș a avut o carieră de fotbalist care a început chiar la Universitatea Cluj, iar la nivel profesionist a îmbrăcat în mai multe rânduri tricoul alb-negru. În total, a adunat sezoane importante pentru echipa mare a ardelenilor, acumulând 120 de meciuri.

Cariera de fotbalist a fost încheiată în vara trecută, după experiența din Lituania, de la Zalgiris. A venit cu planuri mari la ”U” Cluj, după cum a anunțat clubul, care a precizat că strategia va fi anunțată chiar Andrei Cordoș, după ultima etapă din acest an, cu Petrolul.

Bine ai revenit, Andrei Cordoș!

Andrei Cordoș se alătură familiei Universității Cluj, fostul fundaș central al formației noastre fiind noul manager general al clubului.

Cariera de jucător a lui Andrei Cordoș a început sub alb și negru, primii pași în fotbal la nivel de juniori fiind făcuți la academia lui U. În sezonul 2006/2007, el a îmbrăcat pentru prima dată tricoul echipei mari la vârsta de 18 ani, debutând într-un meci câștigat de studenți cu 6-0 pe terenul celor de la Bihorul Beiuș. În acea stagiune, Andrei a avut o contribuție importantă la promovarea echipei în Liga 1, fiind om de bază cu 23 de prezențe și un gol marcat.

A evoluat timp de patru ani pentru U, perioadă în care a fost convocat sub tricolor la naționala de tineret a României. În 2009, fundașul clujean pleca de pe Ion Moina și semna în Italia cu Frosinone.

Andrei a revenit la U în 2017 și a pus umărul la promovarea echipei din al treilea eșalon în liga secundă. În total, acesta a strâns 120 de meciuri în alb și negru, marcând de șase ori.

Noul manager general al Universității Cluj va prezenta mai multe informații despre strategia ce va fi implementată în cadrul clubului într-o conferință de presă ce va avea loc după ultima etapă din acest an”, a anunțat ”U” Cluj.

Cordoș: ”Îmi doresc să ajut cât mai mult acest club pentru tot ce mi-a dat în carieră”

UPDATE: Andrei Cordoș a vorbit pentru Liga2.ro despre revenirea la Universitatea Cluj, acum într-o funcție de conducere.

”M-am întors acasă, la clubul care m-a format și îmi doresc să ajut cât mai mult acest club pentru tot ce mi-a dat în carieră. Vom analiza toată situația clubului și voi reveni cu o conferință de presă în care voi dezvălui ce vom face de acum înainte.
Legat de meciul de ieri, nu vreau să discut foarte mult despre arbitri, dar e o situație care, din păcate, ne dezavantajează din toate punctele de vedere. Nu e normal ce s-a întâmplat! Vreau să atrag atenția asupra unui singur lucru. Urmează meciul cu Petrolul. Îmi doresc ca și până acum să fim arbitrați corect”
, a spus Cordoș.

  • Astrei i s-a refuzat două penalty-uri în prima repriză a meciului cu ”U” Cluj și i s-a acordat unul, iar în repriza a doua arbitrul Cristian Moldoveanu a acordat pentru Astra un penalty în urma unui fault produs în afara careului. În urma acestei lovituri de pedeapsă, oaspeții au înscris golul prin care au câștigat cu 2-1, producând marea supriză a etapei.

Andrei Cordoș a dorit să revină la ”U” Cluj încă din iarna trecută 

La începutul anului, la ”U” Cluj începea o așa-zisă luptă pentru putere, iar mai multe persoane doreau să preia frâiele clubului. Într-o tabără se afla chiar Andrei Cordoș, dar demersurile grupului din care făcea parte nu s-au concretizat așa cum și-ar fi dorit. George Florescu, Octavian Abrudan, Gabriel Giurgiu și Alexandru Păcurar voiau să intre în structurile clubului din Ardeal, dar în acest moment, după venirea lui Andrei Cordoș, un singur om se mai regăsește la echipă din cei amintiți. Este vorba de Gabriel Giurgiu, aflat în poziția de director sportiv.

La momentul acela, suporterii Universității Cluj luau atitudine și considerau că foștii jucători ar putea duce clubul într-o zonă care să facă mai mult rău, de destabilizare, văzând în respectivele contre și dorința de a prelua puterea doar o viziune individualistă și nu pentru binele Universtității Cluj.

U nu are nevoie de gheare și minți avide după putere care să-l sfâșie!”, suna o parte din comunicatul fanilor Universității Cluj, din luna februarie.

Foto: Universitatea Cluj 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-neasteptat-de-calm-dupa-ce-u-cluj-a-pierdut-cu-astra-de-ceea-ce-mi-a-fost-frica-s-a-intamplat-cum-a-comentat-penalty-ul-controversat-care-a-decis-joc-19212381

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-dura-a-lui-victor-dican-dupa-esecul-universitatii-cluj-cu-astra-trebuie-sa-ne-dam-un-restart-discurs-apasat-din-partea-tanarului-ardelenilor-19212399

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-poli-iasi-cu-tricolorul-la-antrenament-mesajul-golgeterului-sekou-camara-de-ziua-romanilor-19212438

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-cum-sa-faci-praf-un-meci-din-trei-faze-simple-centralul-cristian-moldoveanu-a-comis-erori-de-incepator-si-a-influentat-decisiv-rezultatul-meciului-u-cluj-19212353

Andrei PASCU 01 Dec. 2021, 14:39 Liga 2
Pe aceeași temă