”U” Cluj a renunțat la încă doi jucători care au ajutat-o să promoveze în Liga 1. Trupa lui Erik Lincar a perfectat și prima achiziție: un jucător exclus de la Chindia

Marius ANGHEL 10 Jun. 2022, 16:28 Liga 2
”U” Cluj a renunțat la încă doi jucători care au ajutat-o să promoveze în Liga 1. Trupa lui Erik Lincar a perfectat și prima achiziție: un jucător exclus de la Chindia

Universitatea Cluj încă este în vacanță după ce a obținut promovarea din Liga 2 în Liga 1, reunirea fiind stabilită pentru ziua de marți, 14 iunie, dar până atunci clubul continuă să facă schimbări în lotul de jucători.

Căpitanul Costinel Gugu și Cristian Balgiu s-au despărțit și ei de ”studenți”, însă s-a perfectat și prima achiziție: Andrei Pițian, fundaș care și-a dat un autogol incredibil la meciul tur al barajului dintre Concordia Chiajna și Chindia Târgoviște.

Costinel Gugu și Cristian Balgiu s-au despărțit și ei de ”U” Cluj

În urmă cu o săptămână, ”U” Cluj anunța primii patru jucători pe care i-a avut în lotul cu care a reușit promovarea în Liga 1 de care s-a despărțit. Sergio Ribeiro, Marius Ciobanu, Valentin Alexandru și Roberto Alarcon au fost primii la care s-a renunțat.

Între timp, Erik Lincar și stafful său au decis să se despartă și de Costinel Gugu (30 de ani) și Cristian Balgiu (27 de ani), despre care clubul transmite că le-a expirat contractul și, deci, nu li se va prelungiri.

”FC Universitatea Cluj se desparte de jucătorii Costinel Gugu și Cristian Balgiu, care au ajuns la final de contract.
Clubul nostru le mulțumește pentru contribuția adusă la promovarea în Liga 1!
Le dorim succes și multe realizări frumoase în carieră!”, a comunicat ”U” Cluj.

Gugu a fost căpitanul Universității Cluj în prima parte a sezonului. Balgiu, printre jucătorii care au dus greul

Gugu a fost achiziționat în vara trecută după ce reușise promovarea în Liga 1 cu ”FC U” Craiova și nu a fost menținut în lot de olteni. Fundașul originar din Craiova trăiește aceeași experiență și acum, la ”U” Cluj.

În sezonul recent încheiat a fost jucător de bază în prima parte, în meciurile din 2021, când a prins 13 din cele 16 meciuri și a fost căpitanul echipei. După transferurile din iarnă, Gugu și-a pierdut locul de titular și în restul jocurilor din campionat a prins doar patru dintr-un total de 13. În total a strâns 1530 minute și a marcat un gol, în 1-2 cu Astra pe Cluj Arena. A fost utilizat în minutele de final (9 în total) și în cele două jocuri de baraj cu Dinamo.

Balgiu a fost achiziționat tot vara trecută, de la FC Buzău, iar la ”U” Cluj a evoluat în 25 de mecirui de Liga 2, 21 ca titular, totalizând 1871 de minute. În barajul cu Dinamo a fost utilizat în ambele jocuri, pe final, un total de 47 de minute.

Andrei Pițian, prima achiziție făcută de ”U” Cluj pentru Liga 1

În schimb, prima noutate a Universității Cluj pentru Liga 1 este fundașul Andrei Pițian (26 de ani), jucător exclus din lotul Chindiei după partida tur a barajului cu Concordia Chiajna, în care și-a dat autogol.

Pițian, originar din Târgu Jiu, a evoluat în prima ligă pentru mai multe echipe, precum Pandurii, Astra, FC Botoșani, Chindia și Campionii FC Argeș. Cel mai mult a jucat pentru Chindia, însă în ediția 2020-2021, 34 de meciuri. În campionatul recent încheiat a prins 9 jocuri (336 minute) la Argeș și 16 meciuri (1440 minute) la Chindia.

”FC Universitatea Cluj a realizat prima mutare pentru Liga 1. Clubul nostru l-a transferat pe Andrei Pițian (26 de ani), un fundaș central cu peste 120 de meciuri în Liga 1 și cu prezențe în cupele europene.

Crescut de centrul de copii și juniori de la Pandurii Târgu Jiu, Andrei Pițian a făcut pasul spre prima echipă a echipei gorjene în sezonul 2013/2014, pe când avea doar 17 ani. Al doilea meci jucat pentru Pandurii Târgu Jiu a fost chiar în competițiile europene, intrând pe teren în duelul din grupele Europa League cu Dnipro. În ediția de campionat 2015/2016, Andrei a fost printre oamenii de bază din echipa gorjenilor care s-a clasat pe ultima treaptă a podiumului în clasament. A jucat din nou în preliminariile Europa League alături de Pandurii Târgu Jiu la începutul sezonului 2016/2017, fiind integralist în returul dublei cu Maccabi Tel Aviv.

După trei ani și jumătate alături de Pandurii, Andrei Pițian a făcut pasul spre Astra Giurgiu în pauza de iarnă a sezonului 2016/2017.

La finalul acelui sezon, fundașul central a schimbat campionatul, semnând cu Apollon Limassol din Cipru. Pentru ciprioți a bifat prezențe în grupele Europa League, în timp ce în campionatul intern s-a bătut pentru titlu până în ultima etapă.

A revenit în România la FC Botoșani, iar după un sezon petrecut la echipa moldavă a ajuns la Chindia Târgoviște, unde a fost om de bază cu 19 meciuri jucate în ediția de campionat 2019/2020. A fost titular în defensivă și în următorul an, purtând banderola de căpitan în șase partide. În total, în acel sezon a fost utilizat în 35 de partide în toate competițiile.

La începutul sezonului recent încheiat a schimbat echipa, fiind transferat de FC Argeș. A strâns 12 prezențe în tricoul piteștenilor în turul campionatului, după care s-a întors la Chindia Târgoviște, unde a evoluat până în vară.

Bun venit la ”U” și mult succes, Andrei Pițian!”, sună descrierea pe care ”U” Cluj i-o face lui Pițian.

Andrei Pițian: ”Mi-am dorit foarte mult să lucrez la acest club”

Andrei Pițian e încântat de faptul că a ajuns la Universitatea Cluj.

”Mă bucur că s-a realizat această mutare. Mă simt foarte bine. Mi-am dorit foarte mult să ajung aici. Este un club cu tradiție, așa cum știm cu toții, cu condiții foarte bune și nu în ultimul rând cu foarte mulți suporteri pătimași. Până la urmă, o echipă mare și mi-am dorit foarte mult să lucrez la acest club”, a spus Pițian.

Acesta a mai jucat pe Cluj Arena pe când evolua la Pandurii, iar gorjenii au închiriat stadionul de la Cluj-Napoca pentru a evolua în Europa League.

”Da, am fost în lot în acel meci din Europa cu Pandurii și țin minte că m-a fascinate stadionul. Era pentru prima oară când ajungeam aici, pe acest stadion și la fel ca și atunci, sunt entuziasmat de ceea ce văd în jurul meu și de tot ceea ce înseamnă Universitatea Cluj”, a mai declarat fundașul.

Foto principal: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Foto text și video: Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-buna-de-plata-pentru-comportamentul-fanilor-din-barajul-cu-u-cluj-frf-a-sanctionat-clubul-pentru-returul-din-stefan-cel-mare-dar-si-pentru-partida-de-pe-c-19234744

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-si-a-stabilit-programul-de-pregatire-din-aceasta-vara-tara-in-care-va-merge-in-cantonament-si-cinci-dintre-adversarii-pe-care-ii-va-intalni-in-meciurile-amicale-19234340

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-andrei-cordos-explica-motivul-plecarii-de-la-u-cluj-mi-a-fost-greu-sa-lucrez-cu-lincar-ma-bucur-ca-u-cluj-a-promovat-cu-andrei-cordos-manager-general-19234101

https://liga2.prosport.ro/seria-1/groparul-chindiei-in-mansa-tur-a-barajului-cu-concordia-si-a-anuntat-plecarea-in-miez-de-noapte-a-fost-ultimul-meci-19232700

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-erik-lincar-salariu-de-top-in-liga-1-dupa-ce-a-promovat-o-pe-u-cluj-si-i-s-a-prelungit-automat-contractul-nici-toni-petrea-nu-castiga-mai-mult-19233972

https://liga2.prosport.ro/seria-1/patru-fotbalisti-out-de-la-u-cluj-dupa-promovarea-in-liga-1-anuntul-clubului-19233951

Marius ANGHEL 10 Jun. 2022, 16:28 Liga 2
Pe aceeași temă