”U” Cluj a oficializat cele șapte plecări: ”Le mulțumim pentru munca depusă și le dorim succes în viitor”. Carol Taub era cel mai longeviv, s-a despărțit de ”studenți” după trei ani și jumătate

Andrei PASCU 03 Jan. 2022, 11:00 Liga 2
”U” Cluj a oficializat cele șapte plecări: ”Le mulțumim pentru munca depusă și le dorim succes în viitor”. Carol Taub era cel mai longeviv, s-a despărțit de ”studenți” după trei ani și jumătate

Universitatea Cluj a oficializat, în sfârșit, primele șapte plecări din această pauză de iarnă. Încă de la finalul meciurilor din 2021 ardelenii începeau să precizeze, prin antrenorul Erik Lincar și managerul general Gabriel Giurgiu, numele fotbaliștilor care vor părăsi Clujul.

”U” Cluj a oficializat șapte plecări! 

Acum a venit și confirmarea oficială a clubului, luni, 3 decembrie, iar lista este formată din jucătorii Carol Taub, Albert Voinea, Daniel Novac, Iaser Țurcan, Andrei Blejdea, Alexandru Gîț și Charles Acolatse. Cel mai longeviv a fost Taub, care a evoluat la ”U” Cluj pentru trei ani și jumătate, adunând în această perioadă 76 de meciuri.

FC Universitatea Cluj a ajuns la un acord privind rezilierea contractelor cu șapte dintre jucătorii care au făcut parte din lotul condus de Erik Lincar în prima parte a sezonului.

Clubul nostru a încetat colaborarea cu jucătorii Carol Taub, Albert Voinea, Daniel Novac, Iaser Țurcan, Andrei Blejdea, Alexandru Gîț și Charles Acolatse.

Transferat de la Politehnica Timișoara, Carol Taub a evoluat timp de trei ani și jumătate pentru echipa noastră. Fundașul stânga are 76 de apariții în tricoul Universității, marcând de cinci ori.

Albert Voinea a venit vara trecută de la UTA Arad, bifând în acest sezon șapte apariții. A intrat în teren în meciurile de Cupă cu Sănătatea Cluj (4-0) și CAO Oradea (2-1) și în 5 meciuri în campionat. A marcat un gol în meciul cu FC Buzău (0-1), reușita sa aducându-ne cele trei puncte pe tabelă.

Daniel Novac s-a alăturat Universității în vara anului 2020. Mijlocașul central a îmbrăcat de 15 ori tricoul alb-negru, marcând o dublă în meciul câștigat de studenți cu 4-1 pe terenul celor de la Turris Turnu Măgurele.

Iaser Țurcan a sosit la FC Universitatea Cluj sub formă de împrumut de la Petrocup Hîncești. Basarabeanul în vârstă de 23 de ani a jucat în trei meciuri și a punctat în partida din Cupa României cu Sănătatea Cluj.

Andrei Blejdea a ajuns pe Cluj Arena înainte de începutul acestui sezon de la Dinamo București. Extrema a bifat 16 apariții în teren pentru U. A reușit să marcheze de trei ori pentru echipa noastră.

Alexandru Gîț a semnat cu FC Universitatea Cluj în vara anului 2021, după ce a promovat cu  FC U Craiova 1948. Fundașul dreapta a jucat în 13 meciuri pentru U, oferind o pasă decisivă la golul marcat de Sergio Ribeiro în duelul cu FK Csikszereda, câștigat de ciucani cu 3-1.

Togolezul Charles Acolatse a fost adus în pauza de vară de la Dunărea Călărași. Mijlocașul central în vârstă de 26 ani a fost utilizat în șapte partide de către Erik Lincar.

Le mulțumim tuturor pentru munca depusă la U și le dorim mult succes în viitor”, a anunțat Universitatea Cluj pe site-ul oficial.

Campanie de veniri la fel de numeroasă 

Pe cât de stufoasă este lista plecărilor, pe atât de stufoasă va fi și lista venirilor la Universitatea Cluj. Erik Lincar va face câteva modificări importane de lot și în această direcție, recunoscând că își dorește câțiva fundași și câțiva mijlocași, în mod special.

În același timp, Lincar va pune accentul, din nou, și pe fotbaliști tineri, de la echipa sub 19 ani a clubului, pe care va vedea dacă poate miza în a doua parte a campionatului:

Am avut o problemă la postul de fundaș dreapta, iar aici cu siguranță va trebui să ne întărim. În zona mediană vom mai aduce alți doi-trei jucători. În același timp ne gândim să aducem un fundaș stânga, care să fie dublura lui Mitrea. Ne dorim să întărim echipa, dar va fi important să o întărim cu soluțiile cele mai valoroase.

Vom încerca să aducem doi jucători de la U19 care vor încerca să-i facă concurență lui Hofman”.

Alberto Țica a plecat și el, dar sub formă de împrumut 

Referitor la jucătorii tineri, ”U” Cluj l-a trimis pe unul dintre cei mai promițători ai formației sub 19 ani, Alberto Țica (19 ani), în prima sa experiență ca fotbalist profesionist. După ce i-a prelungit contractul, Universitatea Cluj l-a cedat sub formă de împrumut în Liga 3, în Seria 2, la liderul SC Oțelul.

Foto: Universitatea Cluj 

 

 

Andrei PASCU 03 Jan. 2022, 11:00 Liga 2
Pe aceeași temă