Încă un atacant pentru Erik Lincar la ”U” Cluj! Moldoveanul care a marcat în probe a primit contractul: ”Sunt mândru să fiu aici. Sunt sută la sută pregătit să dau totul pentru echipă”

Răzvan STÎNGĂ 06 Aug. 2021, 13:42 Liga 2
Încă un atacant pentru Erik Lincar la ”U” Cluj! Moldoveanul care a marcat în probe a primit contractul: ”Sunt mândru să fiu aici. Sunt sută la sută pregătit să dau totul pentru echipă”

Universitatea Cluj a mai făcut o mutare pe piața transferurilor. Ardelenii i-au oferit, în cele din urmă, un contract atacantului din Republica Moldova, Alexandru Boiciuc, în vârstă de 23 de ani. Acesta s-a aflat în probe la formația din Cluj.

Încă un atacant pentru Erik Lincar la ”U” Cluj: Alexandru Boiciuc

A și reușit să marcheze pentru Universitatea Cluj, într-o partidă amicală jucată în această vară, până la startul Ligii a 2-a. A fost trimis pe teren de antrenorul Erik Lincar în confruntarea cu Minaur Baia Mare, câștigată cu 3-1, iar Alexandru Boiciuc a înscris unul din goluri.

Alexandru Boiciuc a mai jucat în România 

Atacantul moldovean a mai jucat în România la Poli Iași, Rapid Suceava, ASA Târgu Mureș și Academica Clinceni. Pentru aceasta din urmă nu a evoluat mai târziu de perioada august 2020 – februarie 2021, a prins 14 meciuri dar nu a reușit să marcheze.

De la Academica Clinceni, atacantul a mers apoi, în februarie, la SS Turris Calcio, care în acest moment activează în Serie C. Nici acolo nu a reușit să marcheze, în cele nouă meciuri în care a fost utilizat.

FC Universitatea Cluj a realizat o nouă mutare pe piața transferurilor. Clubul nostru a ajuns la o înțelegere cu Alexandru Boiciuc, un atacant basarabean în vârstă de 23 de ani ce a evoluat ultima dată la Turris Calcio, formație din Seria C.

Alexandru a crescut la centrul de copii și juniori de la CSMS Iași. La 17 ani, jucătorul a debutat pentru prima echipă a ieșenilor, într-o victorie cu 3-0 în fața celor de la Viitorul Constanța. Primul său gol la nivel de profesioniști a venit în penultima etapă a sezonului 2014/2015, într-un meci cu Pandurii Târgu Jiu. În următorul an a jucat sub formă de împrumut în Liga a II-a la Rapid CFR Suceava (șase meciuri, două goluri) și în Divizia Națională din Moldova, la Milsami Orhei (13 meciuri, șase goluri).

După ce a jucat la ASA Târgu Mureș, a prins un transfer în Danemarca, la Vejle Boldklub, echipă din al doilea eșalon fotbalistic. Pe 26 februarie 2018, Alexandru Boiciuc debuta pentru prima rerpezentativă a Moldovei, într-un joc de verificare cu Arabia Saudită.

La începutul sezonului 2018/2019, acesta s-a întors sb formă de împrumut în campionatul Moldovei la FC Sheriff Tiraspol. A mai trecut pe la FC Sfîntul Gheorghe Suruceni (13 meciuri, 5 goluri), după care a fost transferat definitiv la începutul sezonului 2019/2020 de Karpaty Lviv, în prima divizie din Ucraina. Acolo a bifat 17 partide și a înscris de două ori.

În ultimul an competițional, noul jucător al Universității Cluj a evoluat pentru Academica Clinceni (Liga 1) și Turris Calcio (Seria C – Italia).

Bun venit la U, Alexandru!”, se arată în comunicatul emis de clubul din Ardeal pe site-ul oficial, FC U Cluj.

Alexandru Boiciuc: ”Suporterii sunt fenomenali” 

Alexandru Boiciuc e mulțumit de faptul că a ajuns la Universitatea Cluj:

Sunt încântat să fac parte din acest grup minunat, din acest club cu mare istorie, cu acest stadion și cu acești suporteri. Sunt mândru să fiu aici. Sunt sută la sută pregătit să dau tot ce am pentru această echipă și vreau să obținem împreună mult dorita promovare.

Am fost la meciul cu cei de la Timișoara. A fost chiar prima dată când am venit pe Cluj Arena. Am fost uimit de atmosfera de pe stadion. Suporterii sunt fenomenali și sunt sigur că în scurt timp vor veni în număr și mai mare”.

”U” Cluj joacă în etapa a 2-a cu FC Buzău

Alexandru Boiciuc poate debuta pentru Universitatea Cluj în etapa a 2-a a Ligii a 2-a, cu FC Buzău. Partida este programată duminică, de la ora 12:00, la Buzău. În prima rundă, ”studenții” au învins categoric Poli Timișoara cu 3-0, pe teren propriu.

FC Buzău a pierdut în prima rundă a noului campioant din divizia secundă, 1-2 cu FC Hermannstadt în deplasare.

Foto și video: Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-cauta-primul-succes-stagional-la-debutul-in-copou-costel-enache-critica-sistemul-competitional-al-ligii-2-inaintea-meciului-cu-concordia-chiajna-nu-stiu-cat-de-real-sau-de-corect-19194739

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-acuza-steaua-si-suporterii-ei-la-o-zi-dupa-meciul-din-ghencea-ministerul-apararii-ironizat-si-el-am-participat-la-o-receptie-care-aminteste-de-cea-mai-intunecata-perioada-a-19194734

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-a-avut-probleme-cu-unirea-constanta-doar-o-repriza-in-a-doua-a-defilat-marius-maldarasanu-mi-a-fost-frica-de-acest-meci-reactia-antrenorului-fata-de-evolutiile-lu-19194712

 

 

Răzvan STÎNGĂ 06 Aug. 2021, 13:42 Liga 2
Pe aceeași temă