”U” Cluj și-a luat atacant de Liga 1! Ardelenii l-au transferat pe Adrian Bălan: ”Bun venit!”

Răzvan STÎNGĂ 14 Jun. 2022, 15:47 Liga 2
”U” Cluj și-a luat atacant de Liga 1! Ardelenii l-au transferat pe Adrian Bălan: ”Bun venit!”

Universitatea Cluj a ajuns la a doua achiziție după promovarea în Liga 1! Ardelenii au anunțat, marți, 14 iunie, aducerea atacantului Adrian Bălan (32 de ani), ultima dată la Rapid, pentru care a reușit să marcheze de șapte ori stagiunea trecută de Liga 1.

Adrian Bălan a semnat cu ”U” Cluj!

Chiar marți reia și Universitatea Cluj pregătirile, astfel că atacantul născut la București va fi la prima ședință de pregătire a lui Erik Lincar, după ce ”studenții” au învins Dinamo în barajul de menținere/promovare în Liga 1.

Format chiar la Dinamo, Adrian Bălan a jucat de-a lungul anilor pentru Damila Măciuca, CS Ștefănești, FC Voluntari, Poli Iași, FC Hermannstadt și Rapid. Pentru formația din Giulești, sezonul trecut a bifat 32 de meciuri în Liga 1 și a marcat de șapte ori.

Adrian Bălan, câștigător de Cupa României și Supercupa României

Vârful are și trei trofee în palmares, toate cu FC Voluntari. În 2015 a ieșit campion al Ligii a 2-a, când ilfovenii au promovat în Liga 1, iar ulterior, în 2017 a cucerit Cupa României, iar în 2018 a cucerit Supercupa României.

”FC Universitatea Cluj continuă să se întărească pentru Liga 1. Al doilea nume care se alătură echipei conduse de Erik Lincar este Adrian Bălan (32 de ani), un vârf de atac cu 45 de goluri înscrise la nivelul primei ligi.

Adrian Bălan a fost crescut de Dinamo București, primul club la care a evoluat la nivel de seniori fiind Dămila Măciuca. A debutat pentru echipa vâlceană în sezonul 2012/2013 al ligii secunde.

După o scurtă perioadă petrecută la CS Ștefănești, Bălan a ajuns, în februarie 2014, la FC Voluntari, echipă care în acea perioadă evolua în Liga a III-a. La finalul acelui sezon reușea promovarea în divizia secundă alături de ilfoveni. Tot alături de FC Voluntari promova în Liga 1 un an mai târziu. La finele sezonului 2016/2017, cu Adrian Bălan în teren, FC Voluntari câștiga Cupa României după o finală câștigată la lovituri de departajare împotriva celor de la Astra Giurgiu. Pe lângă acest trofeu, Adrian Bălan a cucerit și Supercupa României în același sezon, FC Voluntari trecând cu 1-0 de Farul Constanța.

După patru ani și jumătate la FC Voluntari, vârful de atac semna cu Politehnica Iași. În jumătate de sezon petrecut la formația ieșeană, Adrian Bălan a bifat 21 de meciuri și a marcat cinci goluri.

A mai jucat timp de jumătate de an la FC Hermannstadt (12 meciuri și trei goluri), după care a fost transferat de Rapid București în septembrie 2020. A obținut promovarea în Liga 1 cu Rapid, marcând 12 goluri în cele 26 de meciuri jucate în acea stagiune. În sezonul recent încheiat din Liga 1, Adrian Bălan a punctat de șapte ori pentru giuleșteni.

Bun venit la U, Adrian!”, a notat Universitatea Cluj pe site-ul oficial.

Adrian Bălan, a doua achiziție făcută de ”U” Cluj după promovare. A venit și Andrei Pițian

Adrian Bălan e al doilea jucător care va întări Universitatea Cluj pentru sezonul de Liga 1. Primul venit a fost fundașul Andrei Pițian (26 de ani), care ultima dată a evoluat pentru Chindia Târgoviște. În privința plecărilor, ardelenii au renunțat la șase fotbaliști.

În primă fază, Erik Lincar i-a anunțat pe Sergio Ribeiro, Marius Ciobanu, Valentin Alexandru și Roberto Alarcon că nu mai are nevoie de ei, iar ulterior le-a venit rândul lui Costinel Gugu și Cristian Balgiu.

”U” Cluj pleacă în Austria pentru cantonamentul de vară

”U” Cluj a pregătit un cantonament în afara României pentru abordarea sezonului de Liga 1 care vine, urmând să plece în Austria, unde va disputa mai multe meciuri amicale, cu FK Vojvodina Novi Sad, TSV Hartberg, NK Osijek, NK Aluminij Kidricevo.

Toate informațiile despre perioada de pregătire sunt AICI.

Foto: Universitatea Cluj și Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gaz-metan-medias-continua-sa-piarda-fotbalisti-tinerii-cristian-maxim-si-raul-steau-vor-continua-in-liga-1-19234984

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-mareste-numarul-plecarilor-inca-sase-fotbalisti-au-fost-pusi-pe-liber-reluam-pregatirile-fara-opt-jucatori-din-sezonul-trecut-19234977

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-continua-in-liga-2-si-va-fi-adversarul-politehnicii-iasi-in-noul-sezon-clubul-cu-care-a-semnat-19234942

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doua-noi-transferuri-pentru-poli-iasi-un-stoper-de-la-petrolul-si-un-mijlocas-ofensiv-din-prima-liga-a-bulgariei-s-au-inteles-cu-sfaiter-19234968

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 14 Jun. 2022, 15:47 Liga 2
Pe aceeași temă