”U” Cluj a anunțat despărțirea de șase jucători, printre care Andrei Mureșan și Vlad Mihalcea. Unii dintre ei și-au și găsit echipe unde să joace

Andrei PASCU 09 Jul. 2020, 15:26 Liga 2
”U” Cluj a anunțat despărțirea de șase jucători, printre care Andrei Mureșan și Vlad Mihalcea. Unii dintre ei și-au și găsit echipe unde să joace

Universitatea Cluj are gânduri mari pentru stagiunea următoare din Liga 2, iar în ultima parioadă a adus în spațiul public informații cu privire la venirile câtorva jucători. Ardelenii au precizat joi, 9 iulie, că s-au despărțit de Dragoș Penescu, care era împrumutat și s-a întors la FC Botoșani, Tudor Nicholas, Vlad Mihalcea, Cosmin Dur Bozoancă, Rareș Takacs, cărora le-au expirat contractele, și de Andrei Mureșan, care a anunțat că se retrage din cariera de fotbalist.

Informațiile au fost făcute publice de ”U” Cluj după reluarea antrenamentelor. Ardelenii s-au întors pe 1 iulie pentru prima dată la ședințe, după ce s-a ieșit din starea de urgență, pentru pregătirea sezonului următor din Liga 2.

”FC Universitatea Cluj s-a despărțit, în perioada premergătoare noului sezon, de șase jucători.

Contractele de împrumut ale lui Cosmin Dur-Bozoancă și Dragoș Penescu au expirat, iar cei doi se vor întoarce la cluburile de care aparțin, Viitorul Constanța, respectiv FC Botoșani.

Jucătorii Rareș Takacs, Tudor Nicholas și Vlad Mihalcea au ajuns la final de contract și nu vor mai continua la FC Universitatea Cluj.

În ceea ce privește situația fundașului Andrei Mureșan, contractul acestuia a fost întrerupt în urma deciziei jucătorului de a se retrage din activitatea sportivă la finalul sezonului 2019-2020.

De asemenea, kinetoterapeutul Claudiu Rogozan a părăsit, la cererea sa, staff-ul tehnic al Universității.

Le mulțumim tuturor pentru munca depusă la „U” și le urăm succes pe viitor!”, se arată în comunicatul emis de Universitatea Cluj, joi.

”U” Cluj a adus trei jucători până acum 

În privința transferurilor, ”U” Cluj a parafat trei până în acest moment. Ardelenii i-au luat pe Vlad Muțiu (portar, 25 de ani), Laurențiu Rus (mijlocaș, 35 de ani) și Daniel Novac (mijlocaș, 32 de ani).

Strategia clubului va fi aceeași care a fost abordată și în sezonul trecut, promovarea mai multor tineri de la centrele de copii și juniori. Anunțul a fost făcut chiar de antrenorul Adrian Falub, în ziua reunirii lotului.

”Noi trebuie să construim ceva, este al treilea an de ligă secundă, trebuie să facem o construcție altfel ca până acum. A fost o construcție artificială, nici pregătiți de promovare, nici lot de promovare, dar am lăsat să se înțeleagă că suntem cei mai buni din toate punctele de vedere, și sportiv și financiar. Nu a fost adevărat, nu aș vrea să se mai întâmple! Vrem să construim o echipă, ne bazăm pe copii și juniori, crescându-i pe ei, să facem un fotbal bun. Dacă construcția va fi solidă, vom și promova… că va fi anul acesta, anul viitor, Universitatea Cluj va fi în prima ligă. Dar nu artificial, pompieristic!”, preciza Adrian Falub.

Foto: FC Universitatea Cluj 

Andrei PASCU 09 Jul. 2020, 15:26 Liga 2
Pe aceeași temă