Turris și Petrolul și-au luat câte un punct din meciul restanță și au picat câte o poziție în clasament. „Lupii” lui Stoican au avut șansa să egaleze liderul

Marius ANGHEL 20 Nov. 2019, 21:55 Campionat
Turris și Petrolul și-au luat câte un punct din meciul restanță și au picat câte o poziție în clasament.**

Turris Oltul și Petrolul au încheiat la egalitate, scor 1-1, miercuri seară, meciul restant din etapa 14-a a Ligii 2, desfășurat la Turnu Măgurele. Ploieștenii au condus și au fost egalați, ratând astfel șansa de a egala liderul UTA și de a fi prima echipă care câștigă în acest sezon acasă la Turris. Ambele echipe cad o poziție în clasament după acest joc și victoria Rapidului cu UTA (2-0).

2-1 pentru Petrolul la mari situații în prima repriză

Prima repriză a meciului de la Turnu Măgurele a fost controlată în marea ei parte de jucătorii lui Marius Baciu, însă băieții lui Flavius Stoican au avut mai multe situații de a marca. Adrian Voicu (9) putea deschide scorul direct dintr-o lovitură liberă, însă Raul Avram a văzut bine mingea bătută pe jos, prin zid, și a respins în lateral. În dreptul Petrolului, prima situație de gol a venit tot dintr-o lovitură liberă. Tudor Saim (28) a trimis excelent de la 23 de metri lateral stânga, însă mingea a trecut razant peste vinclul colțului scurt și a picat pe plasă. Arnăutu (33) a avut un șut telefonat din 16 metri, iar Gavrilă (36) s-a și văzut marcator la centrarea din stânga a lui Țicu, însă mijlocașul a ratat intervenția din doar 6 metri, dar, chiar și așa, balonul care l-a lovit în pulpa dreaptă a căzut pe transversală și apoi pe plasă.  

Gol Sergiu Arnăutu și multe șanse de 2-0 irosite la poarta lui Păun

În partea secundă, jocul a fost mai alert, mai calitativ, a oferit situații de poartă mai multe și a dat și două goluri, cele care au decis partida.

Abia introdus pe teren, Ciobanu (51) putea înscrie cu capul din 7 metri, însă Avram a respins în lateral din fața lui Turkovic. Sergiu Arnăutu (61) avea să „spargă gheața” cu o deviere la colțul lung din careul mic, după o fază continuă de atac și o centrare din stânga a lui Țicu. Au urmat apoi câteva situații bune în care „lupii” ar fi putut înscrie a doua oară și să decidă jocul. Manolache (70) n-a putut împinge mingea în plasă din 3 metri, Păun a reținut apoi șutul lui Gavrilă (70), Marinescu (71) a întârziat să tragă și a făcut în blocajul lui Sălcianu dintr-o poziție bună, iar Gavrilă (74) l-a „iertat” din nou pe portarul teleormănenilor.

Cristian Ciobanu, gol egalizator după o respingere proastă a lui Sîrghi

Parcă din nimic, Turris avea să egaleze. După o centrare din dreapta, Sîrghi a respins direct la Cristian Ciobanu (81), care a preluat pe piept și a înscris din 8 metri lateral dreapta la colțul lung.

Finalul jocului le-a adus pe cele două echipe în situația de a ataca pe contre și a da lovitura de grație. Turris nu și-a creat ocazii reale, însă Petrolul a trecut pe lângă al doilea gol prin Marinescu (83), Tudor Saim (84), din nou Marinescu (90+1), Mihăescu și Olaru (90+1).

Câte o poziție mai jos pentru ambele echipe

S-a terminat 1-1, iar ambele echipe au coborât o poziție în clasament față de cum se situau înaintea jocurilor restante de astăzi.

Petrolul ratează șansa de a egala liderul UTA și de a fi prima echipă care câștigă în acest sezon la Turnu Măgurele, cu cele 30 de puncte acumulate sitându-se acum pe locul 4. Turris-Oltul rămâne invincibilă acasă și cu 29 de puncte cade pe locul 5.

Pentru Turris urmează acum meciul din ultima etapă a turului cu CS Mioveni, din deplasare, tocmai marți, de la ora 17:00. Iar Petrolul joacă luni, de la ora 18:00, acasă, cu SCM Gloria Buzău.

TURRIS OLTUL TURNU MĂ‚GURELE – PETROLUL PLOIEȘTI 1-1
Cristian Ciobanu 81′ / Sergiu Arnăutu 61′

Aur. Păun – Juncănaru, Sălcianu, Ispas, Călințaru – Sil. Pană (cpt.), Savin (Fl. Radu 74′), Acolatse (Cr. Ciobanu 51′) – Haită, Turkovic (Bud 59′), Ad. Voicu
Rezerve neutilizate: Duțu – Rob. Neacșu, Bg. Matei, Buleică
Antrenor: Marius Baciu

R. Avram – Alb. Olaru, Sîrghi, Ant. Manolache, Țicu – D. Meza Colli, Cioinac (Măd. Mihăescu 62′) – Bg. Gavrilă (Al. Zaharia 80′), Laur. Marinescu (cpt.), Tudor Saim (Gnabouyou 86′) – Arnăutu
Rezerve neutilizate: Cezar Lungu – M. Bratu, D. Enache, Al. Munteanu
Antrenor: Flavius Stoican

Stadion: Municipal (Turnu Măgurele – Teleorman); Arbitru: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmbovița) și Petruța Iugulescu (Târgoviște); Rezervă: Robert Avram (Pitești); Observatori: Lucian Măiereanu (Brașov) și Dragoș Ionescu (Fieni – Dâmbovița).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 20 Nov. 2019, 21:55 Campionat
Pe aceeași temă