Turris Oltul reacționează la adresa lui Dan Tudorache, după ce ”părintele noului Rapid” a susținut că Vasile Dîncu face jocurile pentru ca echipa fiului lui Liviu Dragnea să promoveze în Liga 1. Primarul din Mioveni nu a scăpat nici el

Marius ANGHEL 13 Jul. 2020, 16:57 Liga 2
Turris Oltul reacționează la adresa lui Dan Tudorache, după ce ”părintele noului Rapid” a susținut că Vasile Dîncu face jocurile pentru ca echipa fiului lui Liviu Dragnea să promoveze în Liga 1. Primarul din Mioveni nu a scăpat nici el

Turris Oltul Turnu Măgurele a reacționat după ce primarul Sectorului 1 al Bucureștiului, Dan Tudorache (PSD), cel considerat părintele noului Rapid, a lansat în mediul public afirmații cum că politicianul Vasile Dîncu, fost ministru și viceprim-ministru din partea PSD, ar ”trage sforile” pentru ca echipa teleormăneană să promoveze în Liga 1 la finalul acestui sezon. Clubul finanțat de fiul fostului lider PSD Liviu Dragnea, Valentin, a emis, prin intermediul Liga2.ro, un comunicat semnat de președintele Mădălin Ioniță.

Dan Tudorache crede că arbitrul meciului Petrolul – Rapid a tras pentru Turris. Îl bănuiește pe Vasile Dîncu în spate: ”Să se oprească! Nu e nevoie să strice fotbalul. L-a stricat”

Dan Tudorache a susținut într-o apariție publică la Realitatea Plus că arbitrajul controversat de care a avut parte Rapid în meciul cu Petrolul nu ar fi fost cu dedicație pentru echipa ploieșteană, ci pentru Turris Oltul, altă adversară din play-off-ul Ligii 2. Primarul crede de Vasile Dîncu ajută trupa din Turnu Măgurele să își rezolve situația promovării în Liga 1 înainte de ultima etapă din play-off, când ar întâlni Rapid.

”M-am gândit la acest aranjament. Și știți care e problema? Noi am jucat cu Turris în urmă cu zece zile, într-un meci amical, când nu era nicio miză, când nu era un arbitru cum a fost la meciul cu Ploieștiul și i-am bătut cu 4-1. Și ei chiar au tras, au jucat și i-am bătut cu 4-1. Lejer. Și s-a văzut diferența. Sunt convins că la ultimul meci pe care îl avem acasă, cu Turrisul, va fi mult mai greu. Sper să nu avem o astfel de brigadă cum a fost cu Petrolul. Eu sper, și îi transmit un mesaj domnului Dîncu: «Să se oprească. Indiferent de prietenia sa cu Dragnea. Să se oprească! Nu e nevoie să strice fotbalul. L-a stricat. E bine să stea, să ia o pauză.» Eu sunt convins că dacă eram pe teren 11 la 11, altul era rezultatul. Dar, cum poți să strici un meci? Dând roșu, dând trei 11 metri, mai dă iar un roșu. Și poate așa câștigă. Nu merge! Eu spun că ce s-a întâmplat la meciul cu Petrolul e bătaie de joc la adresa fotbalului românesc. Păi cum să vină un investitor și să spună că vrea să sprijine Rapidul, când vede efectiv ce se întâmplă. Zice: «Dați-vă, mă, cu fotbalul vostru! Stați acolo unde stați!»

Cred că e relația cu Dragnea și, ținând cont că Dragnea este acolo unde este (n.r. – la pușcărie), vrea să-l ajute pe fiul său (n.r. – fiul lui Liviu Dragnea, Valentin Dragnea, este finanțatorul clubului Turris Oltul). Ce s-a întâmplat la meciul cu Petrolul e bătaie de joc. Și eu înclin să cred că el a avut o influență. E o părere personală și sper să se oprească. Ok. Spun că nu am văzut, am fost orb, am fost surd, dar sper să se oprească. Și sper să nu văd ceva de genul la meciul cu Turris, din ultima etapă. Va fi etapa decisivă. Ei ce au zis? Hai să rezolvăm cu promovarea înainte de ultima etapă, hai să o rezolvăm până atunci, ca atunci să nu mai conteze, să aibă Turrisul patru puncte înaintea Rapidului și să nu mai ai ce să faci. Eu ce am văzut la meciul cu Petrolul mă duce cu gândul acolo”, a spus Dan Tudorache în cadrul emisiunii Realitatea Sportivă de la Realitatea Plus.

Turris Oltul ia atitudine după declarațiile lui Dan Tudoache. Mădălin Ioniță: ”Suntem o echipă totalmente apolitică”

Printr-un comunicat emis către Liga2.ro, președinte clubului Turris Oltul Turnu Măgurele, Mădălin Ioniță, îi răspunde lui Dan Tudorache, însă și primarului Mioveniului, Ion Georgescu, care, la rândul său, a avut, zilele trecute, o scrisoare deschisă către FRF, în care acuza dur arbitrajul din play-off.

Conducătorul clubului din Turnu Măgurele precizează că declarațiile lui Tudorache și Georgescu ”sunt totalmente false, și bazate pe supoziții care au menirea de a aduce atingere imaginii și prestigiului FC Turris-Oltul Turnu Măgurele”. ”Ne-ar plăcea ca acuzele nefondate, de natură a știrbi prestigiosul nostru și de a duce în ridicol munca tuturor, să înceteze”, transmite Mădălin Ioniță.

”Conducerea FC Turris Oltul Turnu Măgurele, a luat act de declarațiile făcute de Primarul Sectorului 1 al Bucureștiului, Dan Tudorache, la postul de televiziune Realitatea TV, cu referire la așa zisa susținere a echipei noastre, în perspectiva promovării în Liga I.

Pe această cale, îi răspundem domnului Tudorache că FC Turris-Oltul Turnu Măgurele este o echipă totalmente apolitică, susținută sută la sută din finanțare privată. Suntem, nevoiți să luăm poziție în acest caz și să dezavuăm punctul de vedere exprimat de domnul Dan Tudorache, care contravine grav realității. De asemenea, în ultima vreme am constatat că declarații asemănătoare cu ale domnului Tudorache au fost făcute și de Ion Georgescu, primarul din Mioveni. Poziția noastră este similară și în acest caz, deoarece declarațiile respective sunt totalmente false, și bazate pe supoziții care au menirea de a aduce atingere imaginii și prestigiului FC Turris-Oltul Turnu Măgurele. Noi nu am jucat cu echipele Rapid și CS Mioveni, iar acuzațiile celor menționați frizează realitatea și un minimum bun simț, mai ales dacă ne gândim că noi am acceptat intrarea în acest play-off cu un meci mai puțin disputat, deci cu handicap de puncte comparativ cu oricare dintre partenerele de play-off.

În aceeași notă, dorim să subliniem faptul că jucătorii și antrenorii noștri, la fel ca și cei de la Rapid, Petrolul etc. își doresc foarte mult promovarea, obiectiv pentru care muncesc, se antrenează și suportă sacrificii. Este incorect față de ei și de eforturile lor să le minimalizăm meritele, aruncând cuvinte fără niciun fel de bază.

O altă idee, extrasă din discuțiile publice referitor la promovarea în Liga I, este cea a echipelor de tradiție. FC Turris-Oltul Turnu Măgurele respectă istoria și palmaresul cluburilor vechi din România, dar asta nu ne împiedică, din punctul nostru de vedere, să încercăm să facem performanță și să concurăm, pe plan sportiv, chiar cu aceste cluburi. Turnu Măgurele este un oraș unde se joacă fotbal din perioada interbelică, iar acum există o șansă uriașă pentru localitate, și pentru județ implicit, să aibă reprezentativitate pe prima scenă a fotbalului românesc. Investițiile noastre nu se limitează strict la echipa de seniori, acestea mergând spre capitolul infrastructură sau dezvoltarea sectorului juvenil. De fiecare dată, în campionat sau în Cupa României, când Stadionul Municipal din Turnu Măgurele a găzduit meciuri ale echipei Turris Oltul, publicul a demonstrat că este cunoscător al fenomenului fotbalistic. Microbiștii noștri sunt, în majoritate, suporteri ai unor echipe de tradiție, dar și susținători ai formației locale, continuatoare a frumoasei tradiții instituite de Chimia Turnu Măgurele, în Divizia B. Acest aspect a fost relevat cu ocazia unor dispute oficiale împotriva unor adversari precum Rapid sau Universitatea Craiova.

În concluzie, dorim să mulțumim tuturor pentru interes și susținere, dar ne-ar plăcea ca acuzele nefondate, de natură a știrbi prestigiosul nostru și de a duce în ridicol munca tuturor, să înceteze.

FC Turris-Oltul Turnu Măgurele este și va fi un susținător necondiționat al fotbalului românesc, promovând conceptele de fair-play, sportivitate, prietenie și ajutor reciproc”, scrie Mădălin Ioniță în numele Turis Oltul Turnu Măgurele.

În acest moment, în clasamentul play-off-ului Ligii 2, Turris Oltul ocupă locul 2, direct promovabil, cu 24 de puncte, însă are un meci mai mult disputate decât alte patru adversare. Lider e UTA (25 puncte), CS Mioveni și Rapid sunt pe locurile 3-4 (ambele cu 21 de puncte), însă giuleștenii au două jocuri desfășurate, iar pe ultimele două poziții, 5-6, se situează Campionii FC Argeș și Petrolul (ambele cu 20 de puncte).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primarului-mioveniului-scrisoare-deschisa-catre-frf-dupa-meciul-cu-rapid-rusine-arbitrajului-daca-cineva-nu-vrea-pe-cs-mioveni-sau-si-pe-fc-arges-in-liga-1-de-ce-nu-ni-se-spun-19138852

Marius ANGHEL 13 Jul. 2020, 16:57 Liga 2
Pe aceeași temă