”Turris poate promova. Avem pretenţii şi putem aduce o mare bucurie la vară”. Ionuț Cioinac, încrezător că poate face pasul în Liga 1 cu echipa din Turnu Măgurele

Răzvan STÎNGĂ 23 Apr. 2020, 12:11 Liga 2

Ionuț Cioinac (29 de ani) s-a transferat la Turris Oltul Turnu Măgurele la începutul anului, de la Petrolul Ploiești, și are gânduri mari cu echipa lui Erik Lincar.

Mijlocașul defensiv își pune toată speranța în meciurile care se vor mai juca în acest sezon, pentru ca echipa să promoveze în Liga 1. Turris este pe locul 3 în acest moment, dar se află la egalitate de puncte cu clasata de pe poziția a doua, CS Mioveni. Diferența e făcută în acest moment de golaveraj, însă teleormănenii au un meci mai puțin disputat.

Ionuț Coinac se antrenează acum acasă, la fel ca toți colegii lui, și speră ca pandemia de coronavirus din țară să treacă repede, iar Liga 2 să se reia.

Cioinac: ”Turris poate promova” 

Mijlocașul originar din Craiova este unul dintre cei mai experimentați fotbaliști din lotul celor de la Turris Oltul Turnu Măgurele. Are aproape 100 de meciuri la nivelul primei ligi, iar după mutarea de la Petrolul a jucat în două din cele trei partide disputate de trupa lui Lincar în acest an. În ambele a fost integralist.

”Este o perioadă grea pentru toţi fotbaliştii, dar nu avem ce face. Mă antrenez singur, de multă vreme, dar simt că o iau razna. Abia aştept să reluăm pregătirile.

Cred că actuala mea echipă, Turris, poate promova. Avem pretenţii la locul secund şi simt că putem aduce o mare bucurie la vară dacă, până la urmă, campionatul se va relua”, a declarat Ionuț Cioinac, pentru gsp.ro.

În prima parte a sezonului, Ionuț Cioinac a evoluat pentru Petrolul în 17 meciuri, 15 ca titular, și a înscris două goluri, cu Daco-Getica și Viitorul Pandurii. În cariera sa, Cioinac a mai eviluat pentru Dunărea Galați, Fortuna Poiana Câmpina, FCM Târgu Mureș, Dinamo, Farul Constanța, Unirea Tărlungeni, CS U Craiova, Pandurii Târgu Jiu și Poli Iași.

Turris, fără înfrângere de patru meciuri în Liga 2 

Turris Oltul Turnu Măgurele este echipa cu cele mai puține meciuri jucate din primele nouă clasate, are 22 de partide disputate, asta deoarece în etapa a 21-a a stat, fiindcă ar fi trebuit să o întâlnească pe Daco-Getica, echipă retrasă din competiție după 13 etape. Trupa din Teleorman este la egalitate de puncte cu CS Mioveni, locul 2, poziție care asigură prezența în Liga 1, astfel că lupta pentru promovarea în Liga 1 este deschisă. Următoarele patru clasate sunt la un punct sau două în spate.

În 2020, Turris Oltul a înregistrat două victorii (1-0 cu Farul și 2-1 cu Concordia Chiajna) și un rezultat de egalitate (0-0 cu Rapid).

Despre numărul de meciuri ale lui Turris Oltul Turnu Măgurele a vorbit și antrenorul Erik Lincar, căruia nu îi convine ca Liga 2 să se anuleze în acest sezon. Echipa lui ar fi dezavantajată.

”Noi suntem echipa cu meciuri mai puține decât UTA, Mioveni, Rapid, Metaloglobus, Petrolul (n.r. – Turris are un meci mai puțin disputat decât contracandidatele la promovare, 22 față de 23). Nu îmi convine neapărat o situație de genul anulării campionatului în acest moment, chiar dacă ne avantajează locul în clasament. Îmi doresc să jucăm, pentru că noi suntem motivați cu prime etapă de etapă. Dacă se va întâmpla asta, nu știu ce vom face, pentru că suntem echipa cu cele mai puține meciuri jucate până la această întrerupere (n.r. – Turris nu este singura echipă cu 22 de meciuri, ci și Viitorul Pandurii, ASU Poli, CSM Reșița și Concordia Chiajna), spunea Erik Lincar pentru Liga2.ro.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionat/exclusiv-lui-erik-lincar-nu-i-ar-conveni-anularea-restului-sezonului-de-liga-2-chiar-daca-echipa-sa-e-pe-podium-imi-doresc-sa-jucam-noi-suntem-motivati-cu-prime-etapa-de-etapa-18994965

https://liga2.prosport.ro/seria-1/situatia-financiara-principala-problema-a-echipelor-din-liga-2-sunt-multe-cluburi-finantate-din-bani-publici-si-avem-dificultati-riscurile-majore-care-pot-aparea-daca-pauza-se-pre-19130381

Răzvan STÎNGĂ 23 Apr. 2020, 12:11 Liga 2
Pe aceeași temă