Trei dintr-o lovitură! Sebastian Moroz, Vedran Vrhovac și Marius Cioiu au semnat cu Petrolul și echipa ploieșteană a ajuns la cinci achiziții în această iarnă

Marius ANGHEL 06 Feb. 2022, 22:14 Liga 2

Liderul Ligii 2 după 16 etape, Petrolul Ploiești, a oficializat încă trei achiziții, ajungând la un număr de cinci în această campanie de iarnă.

Din cantonamentul din Turcia, echipa prahoveană anunță că a semnat, duminică, 6 februarie 2022, contracte cu portarul Sebastian Moroz (23 ani), fundașul central Vedran Vrhovac (23 de ani) și mijlocașul Marius Cioiu (22 ani). Ultimii doi se alăturaseră lotului în urmă cu trei zile.

Sebastian Moroz, Vedran Vrhovac și Marius Cioiu au semnat cu Petrolul

Moroz, Vrhovac și Cioiu au semnat contracte valabile până în vara anului 2024, cu clauză de prelungire. La semnarea actelor a fost prezent și președintele Costel Lazăr, cel care s-a alăturat delegației din Turcia după ce o perioadă a fost nevoit să stea acasă, după ce a suferit o operație la gleznă.

Sebastian Valeriu Moroz vine de la Astra, unde în prima parte a sezonului de Liga 2 a evoluat în 15 din cele 16 meciuri. În cariera sa, portarul originar din Satu Mare a mai jucat pentru Luceafărul Oradea, Național Sebiș și AFC Odorheiu Secuiesc.

Bosniacul Vedran Vrhovac a evoluat în actual sezon în 17 meciuri de prima ligă a țării sale pentru Zeljeznicar Sarajevo, clasata pe locul 6 din 12 după 19 etape, pentru care a înscris și două goluri. În cariera sa a mai jucat pentru NK Vitez și NK Celik Zenica, ambele tot din prima ligă a Bosniei-Herţegovina, și pentru NK Novigrad, în liga secundă din Croația.

În schimb, Marius Iulian Cioiu revine în Liga 2 după ce în prima parte a sezonului a evoluat în 16 meciuri pentru prim-divizionara Academica Clinceni, de care s-a despărțit în această iarnă din cauza gravelor probleme financiare ale ilfovenilor. Jucătorul originar din Târgu Jiu a înscris și un gol pentru Clinceni, iar în cariera sa a jucat în precedentele trei ediții de campionat ale Ligii 2 pentru Viitorul Pandurii și a mai trecut și pe la Luceafărul Oradea.

Moroz, Vrhovac și Cioiu, cel puțin până în vara anului 2024 la echipa din Ploiești

”Cei trei jucători care s-au alăturat lotului echipei noastre în ultima perioadă, portarul Sebastian Moroz (23 ani), fundașul central Vedran Vrhovac (23 de ani) și mijlocașul Marius Cioiu (22 ani) au semnat, astăzi, în cantonamentul de la Grand Park Lara, contractele cu FC Petrolul Ploiești, în prezența președintelui Costel Lazăr și a directorului sportiv Claudiu Tudor. Pentru toți trei, angajamentele sunt valabile până în vara lui 2024, cu clauză de prelungire la finalul înțelegerilor.

Sebastian Moroz (23 ani), portarul născut la Satu Mare, a evoluat în ultima jumătate de an pentru Astra Giurgiu, după ce, anterior, a apărat la LPS Satu Mare, Luceafărul Oradea, Național Sebiș și AFC Odorheiu Secuiesc. În actuala ediție de campionat a eșalonului secund, Moroz a ratat doar o singură confruntare, fiind, în schimb, titular în celelalte 15 partide ale Astrei.

Vedran Vrhovac (23 ani), fundașul central cu dublă cetățenie, bosniacă și croată, vine de la una dintre cele mai de succes formații ale fotbalului bosniac, Zeljeznicar Sarajevo, pentru care evolua din vara lui 2020. Pe parcursul actualului sezon, Vrhovac a adunat 17 prezențe în campionat, în toate partidele fiind integralist, în plus reușind să și înscrie de două ori. Anterior, noul echipier al „lupilor” a mai jucat pentru NK Novigrad, NK Vitez și NK Celik Zenica, având totodată o prezență în naționala „U21” a Bosniei, dar și o convocare, recentă, în decembrie 2021, la prima reprezentativă.

Marius Cioiu (22 ani) vine din Liga 1, acolo unde a strâns, în toamnă, 16 prezențe, 9 ca titular, pentru Academica Clinceni, înscriind și un gol, în victoria cu Dinamo București. Pentru Academica juca din vara lui 2021, după ce a fost transferat de la Viitorul Pandurii Tg. Jiu, grupare cu care a adunat 59 de prezențe în eșalonul secund, între 2018 și 2021.

Tuturor, bun venit și mult succes în tricoul galben-albastru!”, a anunțat Petrolul.

În această iarnă, ”lupii” au reziliat contractele cu Andrei Rus și Constantin Stoica, în timp ce Armando Vajushi și Darius Buia au fost anunțați că nu mai sunt doriți la echipă. Antoniu Manolache a fost împrumutat la CSM Reșița, iar Mihai Nițescu și Aris Oprea au fost cedați, tot sub formă de împrumut, la CS Blejoi. Nici portarul Nicolae Cebotari nu mai continuă cu Petrolul.

Foto: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 06 Feb. 2022, 22:14 Liga 2
Pe aceeași temă