Trei din trei! Petrolul a câștigat și amicalul cu Siofok, ultimul programat în primul stagiu de pregătire din Antalya

Marius ANGHEL 21 Jan. 2020, 16:36 Pregătiri, amicale

Petrolul are trei victorii în tot atâtea meciuri amicale desfășurate în primul cantonament pe care îl face în această iarnă în Antalya, la Belek. După 2-0 cu FK Kyzylzhar (L1 Kazahstan) și 3-2 cu Budaorsi SC (locul 12 L2 Ungaria), echipa ploieșteană a trecut, astăzi, cu 3-1 de BFC Siofok, ocupanta locului 6 din 20 în liga secundă din Ungaria.

În ultimul amical pe care Petrolul l-a avut stabilit în primul stagiu de pregătire pe care îl face în această iarnă în Turcia, echipa antrenată de Costel Enache s-a impus cu 3-1, după ce la pauză a avut 1-0.

„Lupii” au deschis scorul din minutul 19, după o fază fixă. Ianis Stoica a centrat excelent dintr-o lovitură liberă de pe stânga, iar David Meza Colli a apărut la colțul lung și a împins balonul în plasă cu capul. Rezultatul s-a menținut apoi până în minutul 59, când, după o respingere a defensivei adverse, Alberto Olaru a șutat puternic de la 18 metri, în stânga portarului maghiar, și a majorat diferența de scor. La doar un minutul distanță, în 60, tabela avea să arate 3-0 pentru Petrolul, după ce Armando Vajushi a punctat fără emoții de la 8 metri lateral dreapta, fructificând o centrare venită perfect de pe stânga, de la spaniolul Pol Roige.

Ungurii au redus din handicap în minutele de final. Căpitanul Magasfoloi (81) a executat bine o lovitură liberă peste zid, de la 22 metri, lateral stânga, învingându-l pe Cezar Lungu și stabilind rezultatul amicalului.

Petrolul, prima repriză: Apostolachi (R. Avram 30) – Bărboianu, Alb. Olaru, Manolache, Țicu – M. Bratu, Pierce, D. Meza Colli – Gab. Deac, Șt. Blănaru (Younes 30), I. Stoica
Petrolul, repriza a doua: R. Avram (C. Lungu 60) – Alb. Olaru, Rogac, Manolache (Ad. Nicolae 78), Țicu – Laur. Marinescu (Nițescu 72), Rob. Enache, Saim Tudor – Vajushi, Younes (Arnăutu 60), Pol Roige

Laurențiu Marinescu (două), Gabriel Deac (două), Armando Vajushi (două), David Meza Colli și Alberto Olaru sunt marcatorii Petrolului din cele trei amicale desfășurate în 2020.

Petrolul revine în țară pe 24 ianuarie și se întoarce în Antalya pe 2 februarie

Cantonamentul de la Belek se încheie pe 24 ianuarie, iar în perioada 25 ianuarie – 1 februarie, jucătorii vor sta la Ploiești, pentru ca pe 30 ianuarie să dispute un amical cu Turris Oltul Turnu Măgurele. În perioada 2-14 februarie, „lupii” vor desfășura al doilea cantonament în Turcia, în stațiunea Side, acolo unde vor disputa alte cinci jocuri test, trei dintre adversari fiind deja stabiliți: FC Nizhniy Novgorod (L2 Rusia, locul 11 – 4 februarie), FC SKA Khabarovsk (L2 Rusia, locul 8 – 7 februarie) și FK Graficar Beograd (L2 Serbia, locul 1 – 8 februarie). Celelalte partide le vor desfășura pe 11 și 13 februarie.

Înregistrarea video a amicalului cu BFC Siofok:

Foto și video: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 21 Jan. 2020, 16:36 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă