Timișoara visează la Liga 1 odată cu venirea lui Dan Alexa la ASU Poli: ”Nu ne dăm la o parte! Să începem bine sezonul.” Cât mai vrea să joace Ioan Mera și ce cluburi vede ca principale favorite la promovare | EXCLUSIV

Andrei PREOTU, Marius ANGHEL 27 Aug. 2020, 12:49 Liga 2

ASU Politehnica Timișoara n-a emis mari pretenții în Liga 2 în cele patru ediții de campionat disputate până acum la acest nivel, din 2016. Clubul bănățean susținut de galeria vechii Politehnica speră, odată cu aducerea lui Dan Alexa ca manager general, să ajungă cât mai repede în Liga 1.

Ioan Mera a jucat în Europa în tricoul Politehnicii Timișoara conduse de Marian Iancu, iar acum așteaptă să se bată iar cu FCSB, Dinamo și CFR, în Liga 1.

Ioan Mera s-a alăturat proiectului ASU Politehnica Timișoara la începutul anului 2017, după o jumătate de sezon pe care echipa o petrecuse deja la nivelul Ligii 2. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Mera și-ar dori promovarea în Liga 1 cu ASU Poli: ”Dacă o să fim acolo sus, nu ne dăm la o parte!”

În noua ediție a Ligii 2, 2020/2021, una care începe la data de 29 august cu 21 de echipe în componență, într-un format nemaiîntâlnit în istoria sa, fundașul Ioan Mera (33 de ani) o vede principală favorită la promovare pe ”U” Cluj, apoi pe Rapid. Despre ASU Poli spune că nu are ca obiectiv accederea în Liga 1, însă nu se va da la o parte dacă va merge în play-off.

”Deocamdată, n-avem echipă de promovare și nu acesta este obiectivul! Ne trebuie câțiva jucători, dar dacă o să fim acolo sus, nu ne dăm la o parte! Sper să începem bine sezonul, să vedem pe ce loc o să fim în iarnă, dacă putem să ne gândim la mai mult. În acest moment, cred că Universitatea Cluj are cele mai mari șanse să ajungă în Liga 1. Apoi este Rapid, însă numai în cazul în care va fi susținută cât mai repede de suporteri”, a spus Ioan Mera, pentru Liga2.ro.

  • Ioan Mera a jucat în cariera sa pentru Poli Timișoara, CFR Timișoara, CSM Reșița, CS Buftea, Gloria Buzău, Unirea Urziceni, Alania Vladikavkaz (Rusia), Săgeata Năvodari, Rapid, ACS Poli Timișoara, FC Taraz (Kazakhstan) și ASU Politehnica Timișoara.
ASU Poli în ultimul amical din această vară, cu Ripensia, înaintea debutului noului sezon al Ligii 2, al cincilea consecutiv petrecut la acest nivel. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Ioan Mera: ”Sper să mai pot juca încă doi ani”

Ioan Mera i s-a alăturat echipei ASU Poli din ianuarie 2017, după ce s-a despărțit de echipa din Kazakhstan FC Taraz. A făcut-o în primul rând pentru suporteri, dar și pentru a reveni la Timișoara.

În cele patru sezoane de Liga 2 a strâns 91 de meciuri (12+27+31+21), în toate intrând ca titular și în majoritatea fiind căpitan, și a înscris și 11 goluri, șapte dintre ele în ediția 2018/2019.

”Sper să mai pot juca încă doi ani. Ar fi perfect pentru mine să mai pot juca în Liga 1 în acest interval de timp. Mă simt bine din punct de vedere fizic și nu joc la Timișoara pentru bani, câștig puțin aici”, a precizat Mera. ASU Poli este una dintre echipele din Liga 2 cu cele mai mici salarii oferite jucătorilor.

Ioan Mera este unul dintre veteranii echipei ASU Poli, însă vrea să mai joace încă doi ani la echipa timișoreană cu care și-ar dori și o promovare în Liga 1. Foto: Universitatea Cluj

Venirea lui Dan Alexa, ”o schimbare de bun augur”

Timișoara speră să ajungă pe podiumul Ligii 2 cu Dan Alexa manager, care a ratat promovarea cu Rapid în play-off-ul sezonului trecut. Octavian Benga a rămas antrenor principal la ASU Poli.

”Sosirea lui Alexa este un avantaj pentru noi, o schimbare de bun augur. Avem condiții bune, iar Dan poate să aducă și oameni cu bani la echipă”, a punctat fundașul echipei timișorene.

În prima etapă a noului sezon al Ligii 2, ASU Poli Timișoara o va întâlni pe teren propriu, pe Știința, sâmbătă, de la ora 11:00, pe CS Mioveni, echipă care a ratat promovarea în Liga 1 la barajul cu Chindia Târgoviște. În runda a doua, alb-violeții se deplasează la Cluj-Napoca, pentru jocul din 7 septembrie, de la ora 18:30, cu ”U” Cluj.

Deși, inițial, transmisese prin directorul sportiv Marius Cociu și managerul general Dan Alexa că ASU Poli nu-și poate organiza meciurile de pe teren propriu pe arena Știința, deoarece nu pot fi respectate condițiile protocolului medical din pandemie, echipa va juca, totuși, pe stadionul aflat în curtea sediului principal al Universității Politehnica din Timișoara.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-prezentat-oficial-la-asu-politehnica-vom-fi-priviti-altfel-am-incredere-ca-se-poate-face-performanta-cum-a-revenit-in-fotbalul-timisorean-si-cum-prezinta-antrenorul-ben-19144986

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-editia-2020-2021-de-liga-2-are-loc-intr-o-varianta-inedita-doar-cu-o-mansa-in-sezonul-regular-apoi-cu-o-grupa-de-play-off-si-doua-de-play-out-campionatul-incepe-la-29-august-momentan-far-19144643

https://liga2.prosport.ro/seria-1/octavian-benga-despre-norocul-echipei-asu-poli-la-tragerea-la-sorti-a-stabilirii-programului-ligii-2-primele-patru-meciuri-sunt-bune-doar-din-prisma-faptului-ca-nu-avem-de-19145400

Andrei PREOTU, Marius ANGHEL 27 Aug. 2020, 12:49 Liga 2
Pe aceeași temă