Tibi Bălan a demisionat de la Pandurii după umilința cu Farul! EXCLUSIV | „Ne-a spus că el nu găsește soluții.” Cine se va ocupa de echipă în etapele rămase în 2019

Deși deborda de optimism în momentul semnării contractului, Tiberiu Bălan (38 de ani) și-a dat demisia după doar trei meciuri. Înfrângerea umilitoare de la Constanța, scor 0-5 cu Farul, i-a fost fatală tânărului antrenor, care, la finalul meciului, în urma discuției avute cu stafful administrativ, și-a prezentat demisia.

Se pare că alcătuirea primul „11”, cu utilizarea mai multor jucători pe posturi total diferite, a dus la ruptura dintre cele două părți. „Noi îi mulțumim domnului Tibi Bălan pentru că a încercat să ne ajute, dar el ne-a spus acum că nu găsește soluții pentru salvarea ehipei și și-a dat demisia. Domnul Marin Golea, administratorul special al clubului, i-a acceptat-o pe loc. Mai sunt patru etape de jucat în acest an, iar de pregătirea echipei se va ocupa secundul Cristi Popescu. Vedem în iarnă ce variantă vom găsi pentru postul de principal. Până atunci, trebuie să intre și banii de la acționari. Momentan, conturile lor sunt blocate”, a declarat, pentru Liga2.ro, Marin Condescu, principalul creditor al clubului Pandurii Târgu Jiu.

Trei meciuri, trei înfrângeri pentru Tibi Bălan ca antrenor la Pandurii, la prima sa prezență pe scena Liga 2

,,Sunt un antrenor ambițios, profesionist, care va da 100 la sută pentru acest club. Sunt încântat de propunerea care mi s-a făcut și am acceptat-o în prima clipă. Știu ce înseamnă Pandurii, are o istorie și o tradiție în spate. Am venit să aduc o altă mentalitate, alt nivel de pregătire. Știu că este o situație dificilă, dar eu le-am trăit și pe acestea, nu mă dărâmă, mă întâresc”, spunea Tibi Bălan la prezentarea sa ca antrenor la Pandurii.

Cu Tibi Bălan pe banca tehnică, echipa gorjeană pierdea acasă cu „U” Cluj (0-1), la inaugurarea noului stadion din Târgu Jiu, apoi încasa un 4-0 pe terenul liderului CS Mioveni, iar la Constanța a cedat cu 0-5 cu Farul.

Tiberiu Bălan a fost la a treia experiență ca antrenor, după ce până acum le-a mai condus pe FC Voluntari 2 și Axiopolis Sport Cernavodă, ambele din Liga 3.

A preluat echipa de pe locul 18 și a lăsat-o pe 19, devenit ultimul între timp

După 16 etape, Pandurii ocupă ultimul loc, 19, cu doar 7 puncte. „Secundul” Cristian Popescu nu va debuta însă în intermediara de miercuri pentru echipa din orașul său natal, deoarece asta va sta în runda a 17-a, fiindcă adversara pe care ar fi trebuit să o întâlnească, Daco-Getica, s-a retras din Liga 2. Sâmbătă, de la ora 12:00, în penultima etapă a turului, Pandurii va juca în deplasare la Rapid.

În 2019, Pandurii mai are meciuri cu Rapid (d), Concordia Chiajna (a), Turris-Oltul (a) și ASU Poli (d).

În prima parte a turului, între etapele 1-13, Pandurii a fost pregătită de Adrian Bogoi. Acesta s-a despărțit de gorjeni după doi ani petrecuți pe banca oltenilor, în care a salvat echipa de la retrogradare.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: jienii.ro

Pe aceeași temă