Takayuki Seto și Constantin Stoica au semnat cu Petrolul! Ploieștenii au ajuns la șapte achiziții pentru noul sezon

Marius ANGHEL 29 Jul. 2021, 15:12 Liga 2
Takayuki Seto și Constantin Stoica au semnat cu Petrolul! Ploieștenii au ajuns la șapte achiziții pentru noul sezon

Petrolul a oficializat achiziționarea a încă doi jucători în această campanie de transferuri de vară, pe care îi avea deja la antrenamente de mai multe zile.

Mijlocașul Takayuki Seto (35 de ani) și atacantul Constantin Stoica (29 de ani) au semnat contracte valabile pe un sezon și vor juca pentru echipa ploieșteană în noua ediție de Liga 2.

Takayuki Seto va juca din nou pe ”Ilie Oană”, locul unde a debutut în fotbalul românesc

Takayuki Seto s-a alăturat lotului echipei Petrolul în prima săptămână a lunii iulie. Japonezul și-a ispășit suspendarea pentru presupusul podaj, pe când activa la Astra, și revine să joacă la Ploiești, pe ”Ilie Oană”, locul unde a și debutat în fotbalul românesc, în Liga 3, sub comanda lui Valeriu Răchită, la CSM FC Ploiești, echipă care după ce a reușit promovarea în Liga 1 și-a schimbat numele în Astra Ploiești.

Până să ajungă în România, în 2017, Seto a evoluat în Brazilia, iar în țară a evoluat doar pentru Astra (fostă CSM FC Ploiești). În mai multe perioade a părăsit și mai apoi a revenit la echipa lui Ioan Niculae pentru a jucat pentru Ankaraspor (Turcia), Ventforet Kofu (Japonia) și Rigas FS ( Letonia).

În cariera sa a câștigat titlul în România (2016), Cupa României (2014) și Supercupa României (2015 și 2017), toate cu Astra. Are în palmares și o Cupa Letoniei, cu Rigas (2019).

Constantin Stoica s-a întors la Petrolul

Constantin Stoica revine la Petrolul, club care l-a lansat în fotbal, după ce ultima dată a evoluat la SCM Gloria Buzău.

Jucătorul originar din Ploiești se antrena sub conducerea lui Nicolae Constantin de la începutul săptămânii trecute, a jucat și în amicalul cu Concordia Chiajna (scor 2-1), de prezentare a lotului, și este varianta pe care conducerea echipei a ales-o pentru a întări ofensiva, după accidentarea nou-venitului Marius Coman.

Costin Stoica era liber de contract după ce nu a ajuns la un acord privind prelungirea acordului cu FC Buzău, fosta SCM Gloria Buzău, echipă pentru care a evoluat din februarie 2020.

În sezonul trecut, Stoica a evoluat pentru echipa din Buzău în 16 meciuri, doar 610 minute, și a înscris 4 goluri. Acum două ediții de campionat, pe când evolua la Sportul Snagov, înscria pe ”Ilie Oană” în minutul 90 și egala Petrolul (scor 1-1).

În cariera sa, începută la Petrolul, Adrian Constantin Stoica a reușit o promovare în Liga 1 cu echipa ploieșteană antrenată atunci de Valeriu Răchită, în 2011, însă n-a rămas apoi în lotul pentru prima ligă. A mai jucat pentru CSM Râmnicu Vâlcea, Metalul Reșița, FC Caransebeș, SCM Pitești, Academica Clinceni, Ripensia Timișoara, Sportul Snagov și SCM Gloria Buzău.

Comunicatul clubului Petrolul privind cele două achiziții:

”Mijlocașul Takayuki Seto și atacantul Constantin Stoica au devenit, oficial, jucătorii echipei noastre, ambii semnând, astăzi, angajamente valabile până la finalul stagiunii 2021-2022.

Takayuki Seto își va continua, astfel, cariera pe „Ilie Oană”, aici unde a și început prima sa aventură în fotbalul românesc, în 2007, la CSM FC Ploiești. Cariera lui Seto a continuat, ulterior, la Astra Giurgiu, cu unele mici „intreruperi”, atunci când a evoluat pentru Osmanlispor (Turcia), Ventforet Kofu (Japonia) sau FK Riga (Letonia), în palmaresul său figurând un titlu, o Cupă și o Supercupă ale României, precum și Cupa Letoniei.

La rândul său, Constantin Stoica (28 ani) este un produs al Petrolului, el debutând pentru „găzari”, în eșalonul secund, în 2008, la vârsta de 16 ani! A făcut parte din echipa care a promovat în Liga 1, în 2011, pentru ca, în anii următori, să evolueze la CSM Rm. Vâlcea, Metalul Reșița, FC Caransebeș, SCM Pitești, FC Argeș, Academica Clinceni, Ripensia Timișoara, Sportul Snagov și, ultima dată, Gloria Buzău.

Bun venit Takayuki Seti și Constantin Stoica!”, a anunțat Petrolul.

În această campanie de achiziții, Petrolul i-a mai adus pe Marius Coman (atacant, ex Fotbal Comuna Recea), Darius Buia (mijlocaș, ex Viitorul Pandurii Târgu Jiu), Eugeniu Cebotaru (mijlocaș, ex Academica Clinceni), Sergiu Pîrvulescu (fundaș, ex SCM Gloria Buzău) și Simon Măzărache (atacant, ex Farul).

Foto: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 29 Jul. 2021, 15:12 Liga 2
Pe aceeași temă