Suporterii Politehnicii au mărșăluit prin Timișoara, după meciul cu FC Hermannstadt, pentru a atrage atenția asupra problemelor majore de infrastructură sportivă ale orașului

Anda DELIU 12 Mar. 2022, 23:02 Liga 2

După partida dintre Poli Timișoara și FC Hermannstadt (scor 1-2), un grup de suporteri a participat la un marș organizat de Peluza Sud Timișoara, pentru a atrage atenția asupra problemelor infrastructurii sportive din oraș. Nu au fost atât mulți fani poliști sau iubitori de fotbal, undeva în jurul a 150 de persoane.

Marș fără bannere și cu un număr mic de participanți

Fanii au plecat direct de la meci, desfășurat la arena Știința, și au traversat bulevardul Constantin Pârvan din Timișoara, până la Palatul Administrativ, sediul Consiliului Județean Timiș și al Instituției Prefectului.

În fața instituției, fanii au mers doar cu steagurile grupărilor, fără a avea vreaun banner cu un mesaj explicit pentru autorități.

Poliștii au cântat cele mai iubite cântece al galeriei viola, fără a criticat, înjura sau nominaliza vreo autoritate publică.

Reamintim că după ce Poli a pierdut cu 0-3 la ”masa verde” în urmă cu două săptămâni meciul cu Petrolul, pentru stingerea de două ori a nocturnei de pe ”Dan Păltinișanu”, iar președintele CJT, Alin Nica, a spus că închide stadionul.

Suporterii echipei de fotbal Politehnica Timișoara participă la marșul ”RESPECT PENTRU SPORTUL TIMIȘOREAN”, sâmbătă, 12 martie 2022, în Timișoara.

Alin Nica o sfidează pe Poli cu declarații hilare

Cu siguranță, președintele Consiliului Județean Timiș nu este neapărat un fan de fotbal, și asta a demonstrat-o vineri seara, în emisiunea ”În prelungiri” de la TVR Timișoara.

Alin Nica a spus că Poli va putea juca e Baza Sportivă Tip 1, când va fi gata. Așa ceva este imposibil, deoarece bazele de antrenament finanțate de CNI, pentru care FRF asigură banii de teren sintetic și nocturnă, au tribune doar cu 500 de locuri și o clădire mică pentru vestiare. Așadar, nu pot găzdui meciuri de Liga 2, competiție în care evoluează acum echipa.

”Interesant” e că Nica spune că Poli se poate antrena pe ”Dan Păltinișanu” fără să mai joace acolo partide oficiale, ceea ce ori este o dovadă crasă de nepricepe fotbalistică a lui Nica, fie o batjocură în față.

Altfel, Nica a și declarat presei că nu e treaba instituției pe care o păstorește să asigure infrastructura sportivă pentru oraș, dar nu a ratat ocazia să spună că a adus sponsori la Poli, deși nu este foarte clar care sunt aceștia. Chiar și așa, cu echipa ”exilată” mai mult ca sigur pe stadionul Știința, care va intra în curând în alt șantier, Nica nu a fost nominalizat de fani, care poate mai speră să se redeschidă porțile la ”Dan Păștinișanu”.

Reamintim, deși chiar fără nocturnă, arena ar mai fi utilizabilă, președintele CJT invocă probleme de securitate, pe care până acum nu le băga în seamă.

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto
Video: Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-invinsa-acasa-de-fc-hermannstadt-la-revenirea-pe-stiinta-nicolae-croitoru-cred-ca-ne-am-respectat-adversarul-mai-mult-decat-ar-fi-trebuit-19222936

https://liga2.prosport.ro/seria-1/componenta-celor-doua-grupe-de-play-out-ale-ligii-2-poli-timisoara-poli-iasi-si-fc-brasov-printre-echipele-care-se-vor-lupta-pentru-a-evita-barajul-de-mentinere-retrogradare-19222905

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-a-sezonului-regular-de-liga-2-opt-meciuri-sunt-programate-de-la-ora-1400-azi-aflam-ultimele-doua-echipe-calificate-in-play-off-respectiv-componenta-grupelor-de-play-out-19222782

https://liga2.prosport.ro/seria-1/la-doua-saptamani-de-la-stingere-nocturnei-pe-dan-paltinisanu-fanii-polisti-ies-in-strada-sa-protesteze-cu-un-mars-prin-timisoara-daca-bucurestiul-nu-ne-da-trebuie-sa-ne-19222511

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-si-amendata-si-ramasa-fara-casa-clubul-e-sanctionat-financiar-dupa-meciul-intrerupt-cu-petrolul-iar-cj-timis-nu-vrea-sa-redeschida-dan-paltinisanu-19222573

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stadionul-dan-paltinisanu-se-inchide-presedintele-cj-timis-ofera-o-solutie-ridicola-pentru-poli-timisoara-sa-joace-meciurile-de-acasa-in-afara-orasului-19220686

Anda DELIU 12 Mar. 2022, 23:02 Liga 2
Pe aceeași temă