OFICIAL | FC Brașov l-a cedat pe Sebastian Micu în prima ligă. Andrei Ureche a început antrenamentele cu echipa lui Dan Alexa

Adi MARICA 25 Jan. 2023, 14:40 Liga 2
OFICIAL | FC Brașov l-a cedat pe Sebastian Micu în prima ligă. Andrei Ureche a început antrenamentele cu echipa lui Dan Alexa

Sebastian Micu (21 de ani), portarul folosit de FC Brașov în toate meciurile din acest sezon, se desparte de trupa din Liga 2 la care a ajuns vara trecută și merge în SuperLigă, la Campionii FC Argeș, sub formă de împrumut până la finalul actualei ediții de campionat.

Sebastian Micu, împrumutat de FC Brașov la Campionii FC Argeș

Informația publicată în premieră de Liga2.ro a fost confirmată astăzi de FC Brașov.

”Sebastian Micu, goalkeeper-ul care a apărat poarta celor de la FC Braşov în prima parte a sezonului a fost împrumutat la FC Argeș, în SuperLiga. Evoluțiile foarte bune pe care le-a avut în poarta brașovenilor i-a făcut pe argeșeni să îi ofere șansa de a evolua în prima ligă, alături de cei mai buni fotbaliști din țară.
Sebastian Micu a fost împrumutat de FC Brașov până la vară, atunci când se va decide dacă va fi transferat definitiv. Portarul din Jimbolia a venit la FC Brașov în vara anului trecut de la CSM Reșița, acolo unde a jucat tot sub îndrumarea lui Dan Alexa. Antrenorul stegar a văzut calitatea pe care o are și l-a adus la Brașov.
Pentru FC Brașov, portarul de 21 de ani a jucat în 16 meciuri din Liga a 2-a și unul în Cupa României. Din cele 17 meciuri jucate, Sebastian Micu a avut 7 partide în care nu a primit gol.
FC Brașov îi urează multă baftă la noua echipă, să aibă evoluții cât mai bune și să „țină ferecate” cât mai multe porți!
Baftă, Moro!”, precizează clubul brașovean pe site-ul său.

Micu a plecat de luni în Trivale și a început antrenamentele cu gruparea antrenată de Marius Croitoru. Se va lupta pentru un post de titular cu Cătălin Straton (33 de ani), George Micle (21 de ani) și Fabiano Bettini (16 ani).

Andrei Ureche, adus în locul lui Micu

Plecarea lui Sebastian Micu la Argeș a fost acoperită prin venirea lui Andrei Ureche (24 de ani) de la FC Botoșani.

Dan Alexa, antrenorul lui FC Brașov, spune că cedarea lui Micu la Argeș a fost condiționată de rezolvarea împrumutului lui Ureche.

”Am fost de acord cu cedarea lui Micu la FC Argeș doar dacă ne acoperim pe acest post. Pentru Micu este o șansă mare să ajungă să apere în SuperLigă, iar din vară poate fi un câștig și financiar pentru club. În doar un an, Micu a făcut un salt uriaș ținând cont că până în vara trecută el apăra în Liga a 3-a. Noi ne-am acoperit pe acest post prin venirile lui Ureche și Dobre. Ureche are experiența Ligii 1, este un portar de valoare care ne apoate ajuta. Și Ștefan Dobre are șansa să revină în prim plan. Eu am mai spus că Dobre a stagnat în ultimii 2 ani, ba chiar s-a dus în jos după acel transfer la Clinceni, care i-a făcut mult rău. Eu îi ofer șansa să să-și demonstreze valoare”, a spus Dan Alexa.

Ureche a fost doar rezerva lui Eduard Pap în acest sezon de primă ligă la FC Botoșani. A fost folosit, în schimb, în cele trei jocuri de Cupa României. În Liga 2 a mai evoluat pentru SC Bacău, Academica Clinceni și Campionii FC Argeș.

Andrei Ureche a fost luat de la FC Botoșani sub formă de împrumut până la finalul sezonului. Acesta și-a luat luni ”la revedere” de la colegi, marți seara a ajuns la Brașov, iar astăzi a început antrenamentele cu divizionara secundă.

Ștefan Dobre a ajuns și el la FC Brașov tot în această iarnă

În această iarnă, FC Brașov s-a mai despărțit de un alt portar pe care l-a avut în prima parte a sezonului, de croatul Zvonimir Mikulic.

În locul acestuia, la FC Brașov a ajuns la finalul săptămânii trecute Ștefan Dobre (21 de ani). Portarul timișorean și-a reziliat în această iarnă contractul cu Ripensia și a și fost folosit de antrenorul Dan Alexa în amicalul cu Sepsi OSK 2.

În actualul sezon de Liga 2, Dobre a apărat poarta Ripensia de 8 ori în cele 16 etape scurse până acum. Dobre a mai fost legitimat la Interstar Sibiu, LPS Banatul, Centrul Național de Pregătire Timișoara și Academica Clinceni.

FC Brașov îl mai are în lot, ca portar, pe Daniel Mutu.

Adi MARICA 25 Jan. 2023, 14:40 Liga 2
Pe aceeași temă